Wie is The Night King? De XGN redactie speculeert er op los!

  Een van de meest mysterieuze personages uit Game of Thrones is The Night King. Wie is hij en wat maakt hem zo sterk? Op het internet gaan de meest gekke theorieën rond en op de redactie van XGN wordt er ook flink gespeculeerd. Daarom zijn hier een paar theorieën van redactieleden op een rijtje.

  HBO

  Remco Hayes

  Ik denk dat The Night King een Targaryen is. Het is al bekend dat alleen Targaryens op draken kunnen rijden. In seizoen 7 veranderde de Night King de draak Viserion in een van hen en reed daarna casual op hem terwijl hij de muur naar beneden haalde. Hierdoor alleen al denk ik dat The Night King een familieband heeft met Jon Snow en Daenerys.

  Hiernaast hebben The Night King en de White Walkers er een handje van om overal spiraalvormige symbolen achter te laten. Deze lijken extreem veel op het logo van het House Targaryen. Kortom, de Night King is een Targaryen. Dit is ook waarom hij met zijn leger naar de Iron Throne marcheert. Hij wil zijn claim opeisen.

  Lucas Wubben

  Persoonlijk denk ik dat we te veel zoeken achter de identiteit van The Night King. We zagen de eerste White Walker gecreëerd worden, dit was (voor zover wij weten) ook een willekeurig persoon. Dus waarom zou The Night King in het verleden wel een belangrijk iemand geweest zijn?

  In ieder geval weet ik zeker dat Bran het niet is. Degene die met die theorie op de proppen is gekomen had waarschijnlijk heel wat Johnnie Walker whiskey's achter de kiezen.

  HBO

  Rox van der Helm

  Ik denk dat we die hele Night King niet kennen en dat er nog ruimte ligt voor een nieuw verhaal. En dat we beetje bij beetje inzicht krijgen in wie dit is, dat denk ik. Hoe dan ook: een engerd haha.

  Rob Ottens

  Lezers van de boeken weten eigenlijk al wie de Night King is. Dat de show er op een andere manier mee omgaat is natuurlijk heel goed mogelijk. Een relatie tussen deze ultieme slechterik en onze favoriete personen uit Game of Thrones maakt het net een stukje interessanter en kan nog voor een leuke twist zorgen. Maar wie zou het dan moeten zijn?

  Aangezien hij zelf nu de beschikking heeft over een draak, zou het zomaar een Targaryen kunnen zijn. Maar gezien hij zo dol is op kou, zou een Stark misschien beter passen. Wellicht eentje die het helemaal gehad had met alle intriges en complotten in Westeros en het zooitje eens goed wilde opschonen.

  Een beetje zoals een andere favoriete schurk, Thanos. Die in zijn eigen gedachten best goed bezig was, maar alsnog enorm veel dood en verderf zaaide. Dat zou de Night King in ieder geval wat meer achtergrond geven dan enkel maar een willekeurige bad guy die er simpelweg is omdat er nu eenmaal een dreiging nodig was om de show interessant te houden.

  HBO

  Nick Groenen

  Ik denk zelf dat de meest belangrijke vraag niet is wie The Night King is, maar de vraag wat hij nou precies wil bereiken. Het lijkt me, Game of Thrones kennende, sterk dat het enige doel dat hij heeft het uitmoorden van alle levende wezens is. Ik denk dat zijn echte doel iets te maken heeft met de Three-Eyed Raven. Misschien wil hij wel wraak voor iets wat hem is aangedaan?

  Als ik dan toch de vraag ‘Wie is The Night King?’ zou moeten beantwoorden, denk ik dat hij gewoon een willekeurige persoon is die een verleden heeft met de Three-Eyed Raven en daarom is veranderd in The Night King.

  Kevin van den Essen

  Wie ik denk wie The Night King is? Is hij niet de zoon van The Morning King, de broer van The Afternoon King en de vader van The Evening King? Om heel eerlijk te zijn, ben ik niet verder gekomen dan de eerste twee seizoenen van Game of Thrones en ik ben pas van plan om alles te kijken als de serie klaar is.

  Ik zou dan ook geen idee hebben wie hij is. Alhoewel... Misschien is hij wel de verre achterneef van The Burger King.

  Night King screenshot

  Wie is The Night King?

  Hopelijk krijgen we voordat Game of Thrones Season 8 afgelopen is meer te weten over The Night King. In de nieuwste aflevering vindt ‘The Battle for Winterfell’ plaats, de eindstrijd tussen de helden en het dode leger. Een goede kans om meer informatie over zijn oorsprong te krijgen.

  Wie denk jij wie The Night King is? Speculeer lekker met ons mee en laat het weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.