Game of Thrones Season 8 Episode 3 breakdown - De belangrijkste info op een rij

  Deze week werd alweer de derde aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones uitgezonden en dat betekent dat we op de helft zijn. De aflevering, genaamd "The Long Night" stond volledig in het teken van het gevecht om Winterfell. Lees hier de belangrijkste gebeurtenissen uit Game of Thrones Season 8 Episode 3!

  Let op! Aangezien we het hier hebben over de belangrijkste gebeurtenissen uit Game of Thrones Season 8 Episode 3 gaan we diep op de stof in. Een spoiler alert is dan ook van toepassing op alles van deze en alle voorgaande afleveringen van Game of Thrones. Overigens kun je hier onze breakdowns van aflevering 1 en aflevering 2 lezen.

  10. Vacature geopend

  We beginnen deze Game of Thrones Season 8 Episode 3 breakdown met de dood van Dolorous Edd. De Lord Commander van de Night Watch (wat ervan over is in ieder geval) ontmoet zijn noodlottige einde in de derde aflevering. Hij wordt door een simpele Wight om het leven gebracht.

  Dit gebeurt alleen niet omdat hij ligt te slapen of iets dergelijks. Hij wordt namelijk gedood nadat hij Sam redt. Hem stond namelijk ook een noodlottig einde te wachten, want hij leek het op een gegeven moment op te geven. Edd roept hem op toch te blijven vechten, waarna hij doorboord wordt door een wapen.

  9. Melisandre’s vuur

  De derde aflevering van het seizoen ziet de terugkeer van Melisandre en dat is maar goed ook. Ze weet namelijk goed hoe ze vuur moet oproepen en laat dat nou ontzettend handig zijn tijdens het gevecht met de White Walkers. Ze zet snel de zwaarden en sikkels van de Dothraki in vuur en vlam voordat de White Walkers er zijn. Wanneer dat leger vervolgens in de aanval gaat zien we dat het helaas niet heeft mogen baten, want één voor één gaan de lichtjes uit en sterven de dappere Dothraki.

  Vervolgens gebruikt Melisandre haar vuur nog een keer. Dit keer om een vlammende barrière te creëren om de Wights af te remmen. Hoewel dat ook maar een tijdelijk redmiddel bleek, was het wel hoognodig. Uiteindelijk bleek Melisandre dan ook cruciaal in de strijd tegen de White Walkers, maar haar terugkeer is niet eens haar beste moment. Daarover later meer in onze Game of Thrones Season 8 Episode 3 breakdown.

  8. Dodelijke kelder

  Op plek 8 in onze Game of Thrones Season 8 Episode 3 breakdown staat het moment waarop de cryptes van Winterfell worden omgetoverd tot dodelijke kelder. Wanneer Jon oog in oog staat met de Night King, gebruikt die laatste zijn beste zet. Namelijk de doden weer tot leven roepen en daarmee een nieuw leger creëren.

  Dit betekent alleen ook dat de lijken in de crypte van Winterfell tot leven worden gewekt. Het leidt tot een horrortafereel onder de grond, waarbij meerdere doden vallen. Het mooiste moment dat hierdoor ontstaat is wanneer Tyrion en Sansa troost zoeken bij elkaar, wat gelijk doet denken aan het huwelijk dat de twee ooit hadden.

  HBO

  7. Draak vs draken

  De zevende plaats in onze Game of Thrones Season 8 Episode 3 breakdown gaat naar het grote gevecht in de lucht boven Winterfell. Iedereen had natuurlijk een vermoeden dat er een gevecht tussen de draken aan zat te komen en toen het zover was zat iedereen te schreeuwen voor de buis. Het is namelijk een gevecht voor in de boekjes.

  Eerst was er de Night King die uit het niets vanuit de wolken opdook met zijn ondode vliegtuig om blauw vuur te spuwen. Daara zet hij de jacht op Dany in en nemen haar beide draken het op tegen het ondode gevaarte. Een goede hap uit de keel van de ondode Viserion weet de plannen van de Night King tijdelijk te dwarsbomen en brengt een einde aan een fantastisch gevecht. Toch is de aflevering pas op de helft en zijn er nog meer fantastische momenten die ons te wachten staan!

  HBO

  6. Voorspellingen uitgekomen

  Net buiten de top vijf van onze Game of Thrones Season 8 Episode 3 breakdown staan de meerdere voorspellingen die uitkomen in de aflevering. Gedurende de serie heeft Melisandre meerdere voorspellingen gedaan en een aantal daarvan komen in deze aflevering uit. Zo sterft Melisandre nadat ze dit al meerdere keren voorspelde en ontmoette ze daarvoor Arya nog een keer.

  Dit leidt tot een fantastische scène waarin Melisandre samen met Arya, de Hound en Beric Dondarion het opneemt tegen een horde ondoden. Uiteindelijk leidt het ook tot de dood van Beric, die constant zei dat de Lord of Light hem met een reden terug tot leven bracht. Dit blijkt uiteindelijk om Arya te redden en dat is maar goed ook. Daarover later meer.

  HBO

  5. Gevallen beer

  Net in onze top vijf van de Game of Thrones Season 8 Episode 3 breakdown staat het heroïsche moment van Lyanna Mormont. De kleine, grofgebekte leider van Bear Island heeft de erbarmelijke taak om de poort van het kasteel te verdedigen. Dit doet ze met man en macht totdat een zombiereus doorbreekt. De poorten zijn kapot en ze wordt als grofvuil aan de kant geslagen.

  Toch weet de kleine Mormont weer op te staan voor een laatste aanval. Deze lijkt gedoemd om te falen wanneer ze door de reus wordt opgetild en langzaam tot pulp wordt geknepen. Vlak voor haar dood weet ze de reus in zijn oog te steken en te vermoorden voordat ze zelf sterft. Een heroïsch einde voor een kleine heldin!

  HBO

  4. Jon vs Draak

  We snappen zelf ook niet hoe dit moment niet in de top drie van onze Game of Thrones Season 8 Episode 3 breakdown terecht is gekomen. Jon neemt het namelijk op tegen een verwonde, ondode draak die hem het blauwe vuur aan de schenen legt. De Night King heeft de ondode draak de opdracht gegeven om iedereen de weg te versperren. Hij weet namelijk dat Jon op hem jaagt.

  Na meerdere pogingen om de draak te omzeilen lijkt ook Jon zijn einde te ontmoeten. Hij staat oog in oog met het ondode monster en schreeuwt nog een keer in zijn wanhoopspoging terwijl de draak zich opmaakt om vuur te spuwen. Het is een episch moment van ongekende proporties, maar niet goed genoeg om de volgende drie momenten te overtreffen.

  HBO

  3. Beschermengel

  Het brons in onze Game of Thrones Season 8 Episode 3 breakdown gaat naar berschermengel Theon die zichzelf eindelijk weet te herpakken na constant falen. Telkens weer liet de gebroken jongen van de Iron Islands zien dat hij een lafaard was, maar dat is niet zo gek. Hij heeft genoeg meegemaakt in eerdere seizoenen. Toen hij aan het einde van aflevering 1 aankondigde dat hij naar Winterfell ging, stond de dood hem eigenlijk al op zijn lijf geschreven.

  De dood heeft hij dan ook gevonden, maar wel op heroïsche wijze. Als de beschermengel die hij voor Bran is, doet hij een laatste poging om de Night King te vermoorden, maar helaas mocht het niet baten. Slaap zacht, Theon. Je hebt de eeuwige rust verdiend.

  HBO

  2. Gevallen ridder

  Op de tweede plaats in onze Game of Thrones Season 8 Episode 3 breakdown staat het heroïsche moment van Ser Jorah Mormont. Al vanaf de eerste aflevering is de ridder te zien in de serie maar het einde heeft hij net niet weten te halen. Hij offert zichzelf op om Daenerys te redden van hordes ondoden.

  Na de strijd met de White Walkers zien we Dany treuren om zijn dood. Dit doet ze niet alleen, want na een paar tellen landt een van haar draken die vervolgens meerouwt. Toch staat het heroïsche moment niet op de eerste plaats, maar dat is vrij typisch voor Jorah. Hij is nou eenmaal de eeuwige tweede.

  HBO

  1. Koud einde

  De eerste plaats gaat naar het meest epische moment in de geschiedenis van de serie, namelijk de dood van de Night King. Precies op het moment dat Bran gedoemd lijkt, is daar zus Arya om zijn hachje te redden. Toch lijkt ook haar poging te falen, wanneer de Night King haar bij de keel grijpt.

  Het is met haar gedaan, nadat ze de hele aflevering al op het randje van de dood balanceert. De dolk (van oorspronkelijk Littlefinger) die ze van Bran kreeg laat ze uit haar hand vallen en daardoor weet ze precies op het goede moment de dolk met haar andere hand te vangen. Een goed geplaatste steek tussen de ribben en het einde van de Night King is daar. Het gevaar van de White Walkers is geweken, maar het seizoen is nog niet voorbij.

  Wat er na Game of Thrones Season 8 Episode 3 komt!

  De volgende aflevering van Game of Thrones brengt ons langzaam maar zeker richting de conclusie, je kunt hier de teaser voor aflevering 4 bekijken. Er staan nog maar drie afleveringen op de planning en dan is het gedaan met de avonturen in Westeros. Lees hier welke personages de meeste kans maken op de Iron Throne om je voor te bereiden op het mogelijke einde van de serie!

  Dit artikel is op 29 juni 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.