Uncharted 4 - Wie is Nathan Drake?

Article
zondag, 10 april 2016 om 12:02
xgn google image
Uncharted 4 komt binnenkort uit en dan kunnen we weer volop genieten van een nieuw avontuur van Nathan Drake. Maar wie is Nathan Drake eigenlijk? Die vraag stelden wij ons nou ook en daarom zijn we aan het spitten gegaan in de achtergrond van deze protagonist. Lees met ons mee in deze Uncharted 4 special.
Nathan Drake, de naam doet ongetwijfeld een belletje rinkelen bij de meeste gamers. Hij is de protagonist in de Uncharted franchise, waar we binnenkort deel 4 van mogen verwelkomen. Hij is een eigenwijze schattenjager en een professionele dief. Maar Drake is méér dan dat.
Hij is één van de diepst uitgewerkte karakters in een videogame en daarom vroegen wij ons af: Wie is Nathan Drake? Op de volgende pagina’s duiken wij in de achtergrond van deze avonturier.

5. Nathan Drake

We beginnen deze special waarin de vraag Wie is Nathan Drake centraal staat, natuurlijk met de beste man zelf. Hij is een avonturier, een schatzoeker, zeg maar een mannelijke Lara Croft. Nathan is er heilig van overtuigd dat hij een afstammeling is van de beroemde ontdekkingsreiziger Francis Drake.
Nathan heeft tijdens de games meestal gezelschap van Elena Fisher en Victor Sullivan, die hij allebei tijdens zijn avonturen heeft ontmoet. En zijn eerste ontmoeting is met Sullivan of kort gezegd Sully, toen Nathan nog een jongetje was.
89091

4. Een lastige jeugd

Onze avonturier is namelijk toen hij nog maar een klein ventje was weeskind geworden. Hij noemde zichzelf vanaf toen Nathan Drake, maar of dat zijn echte naam is weten we niet. Zijn moeder pleegde zelfmoord toen hij nog maar vijf was en zijn vader heeft hem aan zijn lot overgelaten. Het arme kind.
Drake kwam dus al snel bij het weeshuis Saint Francis Boys Home terecht. Nonnen voedden hem op en leerden hem van alles over Francis Drake. Toen hij vijftien was pakte hij zijn knapzak en vertrok naar Cartagena, Colombia. Daar was namelijk een tentoonstelling over Francis Drake en Nathan had zijn zinnen gezet op de ring van Francis en zijn astrolabium.
89092

3. Drake, Marlowe en Sully

De voorwerpen horen namelijk in zijn familie, aldus Drake zelf. Maar het liep niet heel gesmeerd. Er zat namelijk nog iemand anders achter deze voorwerpen aan; Katherine Marlowe. Zij is de leider van een geheim genootschap dat ruim 400 jaar geleden gevormd is door Koningin Elisabeth en heeft duistere plannen met de voorwerpen.
Toen de jonge Drake tijdens (in een flashback) Uncharted 3 inbrak bij de tentoonstelling om de ring en het astrolabium te jatten, vielen ook de mannen in dienst van Marlowe, waaronder Victor Sullivan, binnen. Zij spotten Nathan en een achtervolging bleef niet uit. Drake was toen al zo glad als een aal, maar Sullivan redde Drake’s leven op die dag.
Toen Marlowe het commando gaf om Drake te doden, weigerde Sully namelijk en ging er met de jongen vandoor. Een lang vriendschap tussen Nathan en Sully werd geboren, maar gelijktijdig ook de bittere rivaliteit tussen Nathan en Marlowe. Sullivan is in de loop der tijden niet alleen een vriend voor Nathan geworden, maar zijn beste vriend en zelfs een vaderfiguur voor de avonturier.
En samen maken ze in de Uncharted franchise de heftigste avonturen mee. Sully haalt Drake een keer uit de gevangenis, ze krijgen te maken met drugssmokkel, ze jatten hier en daar wat als nevenklus en gaan natuurlijk samen op zoek naar de meest bijzondere schatten. En de rivaliteit tussen Drake en Marlowe? Die eindigt wanneer Marlowe in Uncharted 3 in het drijfzand 'verzuipt'.
89093

2. Drake heeft meerdere liefjes gehad

Tijdens die avonturen ontmoet Nathan ook de nodige dames. En daar weet Nathan natuurlijk ook wel raad mee. Zijn eerste liefje ontmoet hij tijdens zijn zoektocht naar The Amber Seal. Dit is Chloe Frazer, maar in het begin is er niet zoveel aantrekkingskracht tussen de twee. Nathan is aan de andere kant wel aangetrokken tot Chloe en uiteindelijk ontstaat er ook iets tussen de twee.
De vonk tussen de twee dooft alleen weer snel uit, nog voor de gebeurtenissen in de eerste game. Maar zoals we allemaal weten bloeit er weer iets op tussen Chloe en Nathan tijdens Uncharted 2. Een korte romance volgt die eindigt met een briefje van Chloe aan het einde van de game.
Wat later ontmoet Nathan in Panama Marisa Chase wat uiteindelijk zijn volgende liefje wordt. Dit is in Uncharted: The Golden Abyss. We weten niet veel van dit specifieke liefje, behalve dan die ene bijna kus aan het einde van de game
En dan is daar Elena, de vrouwelijke versie van Drake. Zij komt in Drake’s leven doordat hij en Sully haar inhuren voor de eerste klus in Uncharted. Na een paar wilde avonturen –nee, niet dat soort avonturen- stapt Nathan zelfs met Elena in het huwelijksbootje. Best ironisch, gezien het duo op het eerste avontuur ook op een bootje zat.
89094

1. Nathan is niet de enige Drake

Maar Nathan Drake is niet de enige Drake die nog leeft. Hij heeft namelijk nog een broer die natuurlijk niet mag ontbreken in deze special rondom de vraag: Wie is Nathan Drake? Nathans broer is in de hele franchise nog niet aan bod geweest en ook in deze special komt hij bewust op de laatste pagina voorbij. We willen jullie namelijk ook meteen ergens over na laten denken.
Sam, zoals de andere Drake heet, is vijf jaar ouder dan Nathan en er werd altijd gedacht dat hij dood was. Hij heeft alleen vijftien jaar in de bak gezeten voor het vermoorden van een bewaker (samen met Nathan, toen ze uit de bak probeerden te ontsnappen) Maar nu is Sam weer vrij en hij heeft direct Nathan weer opgezocht.
Sam is alleen wel heel anders dan Nathan. Hij is een rauwere man die bovendien veel roekelozer te werk gaat dan Nathan. Hij is ook jaloers op de dingen die Nathan bereikt heeft. Hierover leert Sam namelijk alles als hij tijdens een etentje met Nathan en Elena bijgepraat wordt. Vlak voordat Sam Nathan meldt dat hij in diepe shit zit.
Maar weten jullie nog wat we op de tweede pagina van deze special meldden? Nathan heeft zichzelf Nathan Drake genoemd toen hij een klein weesje was. Het is dus helemaal niet duidelijk of Nathan Drake wel Nathan Drake is. Als we dat al niet weten, is Sam dan wel wie hij zegt te zijn, of speelt er meer?
Daar gaan we achter komen in het komende deel, Uncharted 4: A Thief’s End die op 10 mei uit moet komen voor de PlayStation 4. Wij hebben al de eerste hand mogen leggen op de game en daar kun je weer alles over lezen in de preview.

Populair Nieuws

Laatste Reacties