Uncharted 4 trailers - wat weten we al van het verhaal?

  Dé PS4 game waar iedereen op zit te wachten is natuurlijk Uncharted 4. Na meerdere keren uitgesteld te zijn komt de game dan eindelijk uit op 10 mei. De game heeft een enorme hype gecreërd, mede dankzij de Uncharted 4 trailers. Wat zijn we eigenlijk te weten gekomen in de trailers? Dat lees je hier!

  De allereerste trailer van de game werd getoond in 2014. Op de E3 in Los Angeles werd een eerste trailer vrijgegeven waarin de game werd aangekondigd. Net als de voorgaande delen zou Drake in de hoofdrol staan en exclusief verschijnen op de PlayStation 4. Eén ding stond meteen vast: het zou een game van jewelste worden.

  Uncharted 4: A Thief’s End trailer – One last time

  In de trailer zie je Drake op het strand liggen, schijnbaar aangespoeld. Gelukkig werkt zijn pistool ondanks alles nog. Hij heeft een gesprek met Sully, zijn trouwe kameraad. Duidelijk wordt dat Drake al enige tijd niet meer op avontuur is geweest, maar nu dus toch weer (gedwongen) op avontuur moet gaan.

  Hij vraagt aan Sully of hij op hem kan rekenen, one last time. Sully stemt in, terwijl Drake het oerwoud inloopt ten overstaande van stalen kooien met skeletten erin van eeuwen geleden. Een skelet miste in het echte leven een oog, wat je ziet aan het katoen voor zijn rechteroogkas. Gaat Drake op zoek naar een piratenschat?

  De trailer liet in 2014 maar weinig zien. Het enige wat duidelijk werd is dat Drake en Sully wederom op avontuur gaan, na jaren stil te hebben gezeten. Wat ze gaan doen en waar ze naartoe gaan, werd twee jaar geleden nog niet duidelijk. Gelukkig kwamen we al snel meer te weten over de game.

  Uncharted 4 gameplay – E3 2015

  Een jaar later werd op de E3 een gameplay demo getoond van de game. Na een minuutje werd in de demo al duidelijk dat het wel snor zit met de gameplay: alles wat we van de eerdere delen van de franchise gewend zijn, zag je terug. Rennen, racen, schieten en een hoop explosies: het is Uncharted op z’n best. Ook maakten we kort kennis met Sam (kennelijk heeft Nathan een broer), die je in de demo uit de brand moet helpen.

  Nadat het gevaar geweken is en Sam en Nathan ontkomen zijn aan hun achtervolgers, spreken de broers en Sully over datgene waar ze naar opzoek zijn: een enorme schat. Lang geleden was er een soort veilige plek waar honderden, misschien wel duizenden piraten bij elkaar kwamen en waar ze alles deelden, dus ook de schatten. Alle schatten liggen opgeslagen in een gebouw en de drie heren hebben een idee waar ze moeten zijn om de schat te vinden. Gaat het ze lukken om deze schat te vinden?

  Duidelijk werd ook dat de gameplay er niet alleen gelikt uitziet, maar ook grafisch is de game op en top. De wereld en alle speciale effecten komen bijzonder goed tot hun recht en de actie van de game is haast voelbaar. Had je nog niet genoeg materiaal voorgeschoteld gekregen van de game om enthousiast te worden, dan werd je het nu wel na het zien van deze gameplay demo. Wát een game zou het gaan worden.

  Uncharted 4 – The Game Awards trailer

  Vechten met een vrouw en nog bijna verliezen ook? Het gebeurt in de trailer van de game die tijdens de uitreiking van The Game Awards 2015 werd getoond. Nadine, zoals de vrouw heet, wil een crucifix, oftewel een kruis hebben van Drake. Desnoods gebruikt ze geweld.

  Ze verkoopt Drake een paar trappen, waarna hij besluit het toch maar tegen haar op te nemen. Wie zou er gaan winnen?

  Uncharted 4 – PlayStation Experience trailer

  Hét evenement voor PlayStation is natuurlijk het PlayStation Experience evenement. Eind 2015 werd het evenement in San Francisco gehouden en werd het publiek getrakteerd op een nieuwe trailer. Drake werkt laat op de avond in zijn kantoor, tot hij plotseling iemand op de deur hoort kloppen. Nadat hij eindelijk de deur opendoet, staat daar iemand die hij nooit verwacht had te zien: zijn broer Sam.

  Nathan gelooft zijn ogen niet, want hij zag hoe Sam werd neergeschoten jaren geleden. Hij heeft het kennelijk overleefd en toont met trots zijn littekens. Sam is echter geen lieverdje, want hij werd nadat zijn wonden werden verzorgd gelijk weer in de gevangenis getrapt. Hij is nu eindelijk vrij en heeft grootste plannen waarvoor hij Drake nodig heeft.

  De twee hebben elkaar al even niet gezien, dus nemen ze uitgebreid de tijd om elkaar sappige verhalen te vertellen over hun avonturen. Onder andere het verhaal uit het eerste deel vertelt Drake aan zijn broer. Sam vindt het wel gek dat Nathan aan zijn avonturen niks heeft overgehouden. Wanneer Nathan hem uitnodigt voor een diner bij hem thuis, staat Sam op en zegt dat hij aardig in de problemen zit: wat voor problemen dan?

  Uncharted 4 story trailer – He’s meant for this

  Sam zegt aan het begin van deze trailer dat hij en Nathan geboren zijn om de schat te vinden. Ook al is Nathan geen thief meer, volgens Sam is hij gemaakt voor dit leven. Blijkbaar zijn Sam en Nathan al heel lang op zoek naar deze schat: de grootste piratenschat aller tijden. Dat het vinden van deze schat niet zonder slag of stoot gaat, ligt voor de hand.

  Ook in deze trailer zie je meer van de actie en spannende momenten die zo typisch Uncharted zijn. Zoeken naar een schat zonder gevaar voor eigen leven vol met explosies en geweld: dat is Uncharted en deze trailer bewijst dat wederom. Is het al 10 mei?!

  Uncharted 4 Head or ails trailer – was het het waard?

  Daar zit hij dan: omringd door vuur en gouden munten. Nathan vraagt zichzelf af: was het het waard? Was het het waard om alles op te geven, een ‘normaal’ leven op te geven om zo de schat te vinden? Had hij nooit aan dit avontuur moeten beginnen?

  Wat we tot nu toe van de trailers weten, is dat Sam, de doodgeachte broer van Nathan, plotseling na jaren weer bij Nathan op de stoep staat. Na een korte hereniging wordt wel duidelijk dat Sam niet zonder reden bij Nathan aanklopt: hij zit in de penarie en Nathan moet hem helpen. De grootste piratenschat ooit is het doel van de expeditie en de klus wordt waarschijnlijk zo’n onderneming, dat alle zeilen bijgezet moeten worden: dus ook Sully wordt overtuigd om zijn avonturierpakje weer aan te trekken. Gaat het Sam en Nathan lukken alles tot een goed einde te brengen?

  Alle gaatjes worden op 10 mei gevuld, wanneer de game eindelijk uitkomt. Dan komen we eindelijk te weten hoe het afloopt met Nathan, Sam, Sully en de rest van de karakters. Uncharted 4 is zonder twijfel een van de meest geanticipeerde games van dit jaar, dat merk je wel als je de trailers bekijkt. Is het al zover?!

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.