Wie heeft de E3 2018 verknald en verloren? - waar zijn die games?!

Article
vrijdag, 15 juni 2018 om 12:02
xgn google image
De E3 week zit er weer op, maar het was een beetje een vreemde week. In iedere presentatie zat wel iets waar onze gamershartjes sneller van gaan kloppen. Maar bij enkele presentaties bekroop ons een teleurstellend gevoel. Wij keken nog eens terug met de vraag: Wie heeft de E3 2018 verknald en verloren?
Tijdens de E3 persconferenties pakken de uitgevers massaal uit. Van games waaraan al maanden gewerkt wordt krijgen we een voorproefje en nieuwe projecten worden uit de doeken gedaan. Allemaal om onze harten sneller te laten kloppen. Een overvloed van games overladen ons en dagen, weken en maanden smachten we naar meer informatie rondom deze titels.
Alleen dit jaar was dat niet altijd zo. Er was voor de E3 al behoorlijk wat aangekondigd of zelfs gelekt. Maar toch zaten we allemaal als kleine kinderen te kijken op de diverse livestreams en menig keer leidde dat tot een teleurstelling. Bij wie liepen wij met het meeste maagzuur weg en waren we het meest teleurgesteld?

3. Electronic Arts

Electronic Arts is niet zo sterk in het geven van persconferenties. Dat weten we allemaal. Maar dit jaar was de show in verhouding best goed eigenlijk. De show verliep soepel en er kwam genoeg voorbij aan games.
Al was het wel weer meer van hetzelfde. We zagen Anthem voorbij komen, net als tal van beelden uit de sportstal van EA, Battlefield V en een toffe Star Wars aankondiging. Maar was niet alles. Want EA komt ook met Unravel 2 die verrassend genoeg al uit is, Sea of Solitude en een mobiele versie van de RTS Command & Conquer. Genoeg nieuws aan de horizon dus.
Ondanks dt er genoeg nieuwe game waren, wa het ook dit jaar toch weer een beetje een platte conferentie. De meeste aangekondigde games waren nieuwe delen in een franchise. Eigenlijk kwam er maar één echt nieuwe game voorbij, namelijk Sea of Solitude. En die is nog best vaag.
133994

2. Sony

Sony wat gebeurde er nou allemaal? Een persconferentie die vooraf als bijzonder aangekondigd werd met toffe locaties, die ons moesten verwonderen. Uiteindelijk pakte dat iets anders uit. Want door die locaties kregen de kijkers thuis te maken met lange pauzes te maken waarbij alleen maar lopende mensen te zien waren.
Dat schiet natuurlijk niet op. Maar als er dan een toffe show aan vast zit is het nog te doen. Uiteindelijk bleek die een beetje hetzelfde te zijn als de show van de rest. Natuurlijk had Sony wel genoeg games om te laten zien en dus potentieel voor een ijzersterkte show.
Er werd afgetrapt met The Last of Us part 2 en er kwam onder andere een hele toffe gameplay trailer voorbij van Ghost of Tsushima. En dan hadden we bijvoorbeeld nog de knallers als Death Stranding en Spider-Man. Zeker, Sony heeft een krachtige line-up voor de komende tijd staan, maar iets nieuws ontbrak volledig. En dat is jammer.
133995

1. Square Enix

Afgelopen jaar kwam Square Enix met een aankondiging waar menig fan al jaren op zat te wachten. Final Fantasy VII gaat een remake krijgen. Het dak ging eraf, helemaal toen we later meer beelden zagen van de game. Dit jaar kwam er vreemd genoeg geen enkel beeld van Final Fantasy VII Remake voorbij.
Maar ook zonder Final Fantasy VII zou Square Enix een hele goede show neergezet kunnen hebben. Want er waren nog andere games die getoond konden worden. Zo liet de ontwikkelaar nieuwe beelden zien van Dragon Quest XI, die eindelijk naar het Westen komt, beelden van de mobiele game Brave Exvius en nog meer. En er was natuurlijk nog die andere troef: Kingdom Hearts 3 en de mogelijkheid om een hele nieuwe game te showen.
Ook op dat gebied is er behoorlijk gefaald door Square Enix. Want iets nieuws was er amper (een minuutje van The Quiet Man) en hoewel de Kingdom Hearts goed vertegenwoordigd was tijdens de E3, was dit niet tijdens de persconferentie van Square zelf. De game kreeg een nieuwe trailer tijdens de Microsoft persconferentie en diezelfde beelden kwamen bij Square Enix voorbij. Maar pas bij de Sony conferentie kwam de onthulling van een nieuwe wereld en daarmee nieuwe beelden van de game.
Square Enix heeft de plank dus het vaakst misgeslagen en daarmee de E3 dit jaar dik en dubbel verloren. Het was een conferentie waarin zoveel potentieel zat om het dak eraf te laten gaan voor de tweede keer op rij, maar het mocht niet zo zijn. Wil je al het E3 nieuws nog eens op een rijtje zien? Dat kan op onze E3 pagina!

Populair Nieuws