Wie had de beste E3 conferentie?

Article
vrijdag, 15 juni 2018 om 11:20
xgn google image
De E3 zit er weer op en alle onthullingen staan op een rijtje. Nu we alles weten vanuit de conferenties is het tijd om eens terug te blikken op een drukke week vol gamenieuws. Maar wie gaf nou de beste E3 conferentie? Wij hebben de beste drie voor je op een rijtje gezet!

We kijken terug op een roerige week. Niet eens omdat er veel nieuwe aankondigingen zijn gedaan, want dat valt reuze mee. Maar wel kwamen er enkele toffe verrassingen voorbij tijdens de E3 2018. Zo kwam Bethesda ineens met een nieuwe Wolfenstein aankondiging en wist Capcom ons te verrassen met Devil May Cry 5.
Maar wie waren nou de beste van de week wat betreft conferenties? Van alle persconferenties hebben wij de drie beste geselecteerd.

3. Ubisoft

Op de derde plek vinden we Ubisoft. De ontwikkelaar trapte de persconferentie af zoals alleen Ubisoft dat kan: met een dansende panda en een complete marching band. Het was een spektakel. Het doel was natuurlijk om Just Dance 2019 aan te kondigen, maar daarbij trapte het dier de conferentie spectaculair af.
Daarna kwam Ubisoft in rap tempo met onthullingen van onder andere Assassins Creed: Odyssey, For Honor content en een nieuwe Trials game. Er waren ook genoeg dingen die we al wisten, die een nieuwe blik kregen. Denk aan Beyond Good & Evil 2, The Division 2 en Starlink die overigens ook naar de Switch komt.
En Elijah Wood kwam ook even voorbij om zijn nieuwe VR game Transcendance te tonen. Een game die nog steeds een beetje vreemd aandoet. Al met al had Ubisoft een goede persconferentie met veel sterke titels, maar er had echt meer in gezeten. Zeker als je bedenkt welke sterke franchises de ontwikkelaar nog meer in stal heeft die een nieuwe game kunnen gebruiken (zoals Prince of Persia).
134023

2. Microsoft

Op een mooie tweede plek hebben wij de persconferentie van Microsoft gezet. Want waar Microsoft misschien niet de allersoepelste conferentie had, kwam er toch behoorlijk veel tofs naar voren tijdens de show. Een nieuwe Halo game kwam voorbij: Halo Infinite, Ori is terug in Ori and the Will of the Wisps en we mogen weer in dikke bolides racen in de nieuwe Forza, Forza Horizon 4.
En dat was niet alles, want Gears of War werd in drievoud aangekondigd. Gears of War 5, een mobiele Gears of War game én de RTS titel Gears of War tactics. Het kon niet op. Zeker ook als je naar third party aankondigingen kijkt.
Microsoft toonde beelden van Devil May Cry 5, Battletoads en de nieuwe kaskraker van CD Projekt Red, Cyber Punk 2077. En dan nog waren we niet klaar, want er kwam ook een crossover game voorbij waarin Dragon Ball, One Piece en Naruto werelden met elkaar verstrengeld raken. Deze game zal uit de stal van Bandai Namco komen. In het aantal aankondigingen wint Microsoft het absoluut, maar niet als we kijken naar aankondigingen uit eigen stal.
134025

1. Bethesda

De beste show kwam voorbij in de eerste nacht van de E3. Want dat was toch echt Bethesda. Met aankondigingen over onder andere Fallout 76 die al even geteased was voor de E3, een teaser van een compleet nieuwe DOOM en een hele nieuwe Wolfenstein game had Bethesda al een sterke conferentie. Maar er was meer.
Want ook de nodige mobiele games kwamen voorbij en Fallout Shelter is onthuld voor PlayStation 4 en de Nintendo Switch. Met de nodige zelfspot vertelde Bethesda ook dat er geen Skyrim port meer aan zit te komen, een grappige noot in de conferentie. Maar onder aan de streep willen we allemaal een aankondiging waarbij het dak eraf gaat.
En Bethesda had die: Aan het einde van de persconferentie kwam er een aankondiging waarbij het publiek compleet los ging. Sterker nog, het waren er twee. Want zowel Starfield als The Elder Scrolls VI zijn uit de doeken gedaan! Met recht was dit de beste persconferentie van 2018.

Populair Nieuws