StarCraft II Whispers of Oblivion - Korte proloog op échte afsluiter

Article
zaterdag, 08 augustus 2015 om 10:00
xgn google image
Wie StarCraft II Legacy of the Void nu al bestelt, kan gelijk gelijk aan de slag met enkele verhalende missies in de bèta. Whispers of Oblivion is de proloog op Legacy of the Void. Het geeft spelers de mogelijkheid in de huid van Dark Templar Zeratul te kruipen op zoek naar het laatste deel van de profetie.
Eerder in het verhaal van StarCraft II is Zeratul verbannen door zijn volk. Hij had Sarah Kerrigan geholpen wederom de Queen of Blades te worden, leider van de Zerg. Door een deel van de profetie had Zeratul gezien dat dit nodig was om de Dark God Amon te verslaan, maar de profetie is nog niet compleet. In Whispers of Oblivion gaat Zeratul op zoek naar het laatste deel van de profetie.
Deze special richt zich enkel op Whispers of Oblivion en niet op StarCraft II Legacy of the Void als geheel. Ben je van plan Whispers of Oblivion zelf nog te gaan spelen, dan kun je misschien beter niet verder lezen. Spoilers ahead! Wil je meer weten over Legacy of the Void? Dan kun je in onze preview terecht.
Whispers of Oblivion

Dark Whispers

Whispers of Oblivion is opgedeeld in drie missies. De eerste is Dark Whispers. Zeratul arriveert hier op een planeet waar hij verwacht het laatste deel van de profetie te vinden, maar dat is niet het geval. Hij vindt er een Moebius Foundation waar enkele Protoss Templars zijn gevangen genomen. Praetor Talis vraagt om zijn hulp om ze te bevrijden en zo ga jij aan de slag.
Je krijgt Protoss zijn basis en de mogelijkheid om te bouwen wat je wilt. Echter zit er een timer op de missie. Sarah Kerrigan is er namelijk ook met haar Zerg om de basis te vernietigen. Terwijl je de Templars bevrijdt, probeer je de Zerg te ontwijken en vecht je tegen de Terran op de basis. Het is een niet al te moeilijke missie om mensen bekend te maken met de Protoss. Mocht je daar eerder in de multiplayer nog niet mee gespeeld hebben.

Ghosts in the Fog

Na de Templars bevrijdt te hebben, ontdek je een tempel op Atrius. Het is een oude tempel van de Xel'Naga die verdedigd wordt door Tal'darim eenheden van Amon. In deze tweede missie ga je met de hulp van Preator Talis de tempel aanvallen. Alleen zit er hier ook een addertje onder het gras. Op de planeet is weinig Vespene te vinden. Een belangrijk middel om sterkere eenheden en gebouwen te maken.
Eens in de zoveel tijd verschijnen er geisers op de map die Vespene spuiten. Met je eenheden ga je er zo snel mogelijk heen om de Vespene op te halen, maar ondertussen kom je de Tal'darim eenheden tegen. Met genoeg Vespene voor een sterk leger kun je uiteindelijk de tempel aanvallen. Nu de ingang van jou is, kan de tempel geïnfiltreerd worden om het laatste deel van de profetie te vinden.
Whispers of Oblivion

Evil Awoken

Het laatste deel van Whispers of Oblivion doet denken aan de Whispers of Doom missie uit StarCraft II Wings of Liberty. Je hebt geen basis maar speelt alleen met Zeratul en enkele Protoss eenheden. Gaan de Protoss eenheden dood, dan heb je alleen Zeratul over en dat maakt alles toch een stuk uitdagender. Zeratul kan bijvoorbeeld geen vliegende vijandelijke eenheden aanvallen.
Met enige voorzichtigheid infiltreer je de tempel zoekend naar Malash, Blade of Amon. Hij maakt via de Void Catalyst in de tempel contact met Amon. Aan jou de taak hem te stoppen en de Void Catalyst kapot te maken. Onderweg kun je als bonus enkele kanonnen kapot maken om meer eenheden te krijgen. Eenmaal in de buurt van Malash verdwijnt hij en moet je enkel de Void Catalyst kapot maken.
Nadat de Void Catalyst kapot is, laat Amon de tempel instorten en heb je vijf minuten om te vluchten. Je doel is gelukkig wel behaald. Na het kapot maken van de Void Catalyst vind je het laatste deel van de profetie. Nu gaat Zeratul terug naar zijn volk om over de profetie te vertellen. Daarmee komt ook de proloog Whispers of Oblivion tot een einde.
StarCraft II Legacy of the Void

Het begin van het einde

Whispers of Oblivion dient als een overbrugging tussen StarCraft II Heart of the Swarm en Legacy of the Void. Het is een korte proloog op het laatste deel van StarCraft II, maar wel een goede. Je wordt alvast weer in het verhaal geworpen en voor sommigen is de introductie met de Protoss ook erg handig. Met een half uur per missie ben je er echter wel doorheen.
Je kunt Whispers of Oblivion direct spelen wanneer je StarCraft II Legacy of the Void besteld. Heb je daar nog geen zin in? Dan moet je even wachten. Als het goed is wordt de proloog later gratis voor iedereen beschikbaar gesteld.