5 redenen waarom je als gamer Pixels gezien moet hebben!

  Of je nou fan bent van Adam Sandler of niet, zijn nieuwste film Pixels is zeker interessant voor gamers. We zien nou eenmaal graag iets van de videogamewereld terug op het grote scherm. Daarom geven we je 5 redenen waarom je als gamer Pixels moet hebben gezien.

  Pac-Man, Donkey Kong, Centipede… In de trailer zagen we al een aantal bekende gameklassiekers terugkomen in de film. Maar niet alleen als spelletjes in een arcadehal: in Pixels nemen aliens de vorm aan van gamepersonages, om zo de aarde te veroveren. Wat doe je daartegen? Juist: hen laten bestrijden door professionele gamers.

  Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want net als in de arcadehal weten de spelpersonages zich prima te verweren. Gelukkig voor ons levert dat een aantal herkenbare taferelen op. Daarnaast zijn er nog een paar redenen voor gamers om Pixels te bekijken. Welke, dat lees je in dit artikel!

  5. Inleven

  Heb je weleens een game gespeeld en afgevraagd wat je zou doen als jij het hoofdpersonage van die game was? Pixels laat je daar over nadenken. Omdat de helden in de film echt geconfronteerd worden met situaties die we alleen uit spellen kennen, kun je je opeens goed voorstellen hoe het is om een gamepersonage te zijn.

  Zo snap je bijvoorbeeld een stuk beter hoe Mario, als hij een echte persoon was, zich zou voelen wanneer Donkey Kong hem met tonnen bekogelt. Ook begrijp je meteen waarom de spookjes uit Pac-Man wegrennen wanneer de gele blob hen kan opeten: zo’n enorme mond die op je afkomt, is geen prettig vooruitzicht.

  4. Toru Iwatani

  Over Pac-Man gesproken, zijn geestelijk vader is ook te zien in Pixels. De term ‘vader’ kun je vrij letterlijk opvatten: in de trailer beschouwt Toru Iwatani, de bedenker van Pac-Man, zijn creatie als zijn zoon. Helaas heeft Pac-Man zelf het niet zo goed voor met Iwatani: het vader-zoonmoment eindigt met de Japanner die zijn hand verliest.

  In Pixels wordt de bedenker van Pac-Man gespeeld door acteur Denis Akiyama, maar de echte Toru Iwatani zit ook in de film. De beste man heeft namelijk een cameo als monteur van de Electric Dream Factory. Mocht er ooit een Pixels 2 komen, dan hopen we op meer gezichten uit de industrie: Shigeru Miyamoto of Phil Spencer, misschien?

  3. Realisme

  Je denkt nu vast: ‘Hoe kan een film over aliens die de vorm van gamepersonages aannemen, ooit realistisch zijn?’ Dat is een goed punt, maar die gamepersonages worden wel heel correct weergegeven. Zo heeft Pac-Man in de film tien seconden lang de mogelijkheid om de helden (als spookjes) op te eten.

  Ook is in de trailer van Pixels te zien hoe de hoofdpersonen de tonnen van Donkey Kong ontwijken, ladders moeten beklimmen en hamers oppakken. Dat zijn allemaal elementen uit het oorspronkelijke arcadespel met Nintendo’s bekende gorilla. De gamefiguren mogen dan aliens zijn, ze zijn blijkbaar gebonden aan hun eigen spelregels.

  2. Gamercultuur

  Een van de leukste aspecten van Pixels is dat de cultuur die gamers delen erin terugkomt. De mensen die de aliens moeten bestrijden, zijn allemaal game-experts of oud-spelkampioenen. Daarmee toont de film ook het wedstrijdkarakter van arcadegames: iedereen wilde de beste zijn door de hoogste score te halen.

  Dat spelers soms geniepige tactieken gebruikte om dit doel te bereiken, komt ook in de film naar voren. We willen niet teveel verklappen, maar de rivaliteit tussen twee personages in Pixels ontstond tijdens een gamekampioenschap. Voor gamers is alles toegestaan in liefde, oorlog en videospellen en de film onderstreept dat weer eens.

  1. Nostalgie

  Maar dé reden dat je als gamer Pixels moet hebben gezien, is natuurlijk vanwege de enorme hoeveelheid nostalgie in de film. Naast het eerder genoemde Centipede, Pac-Man en Donkey Kong komen nog een heleboel andere klassieke spellen terug, die met name de oudere gamers onders ons meteen zullen herkennen.

  Zo zijn ook Dig Dug, Space Invaders en Galaga in de film te zien, evenals Frogger, Robotron en Missile Command. Het is ook bijzonder om te zien hoe deze spellen zich ontvouwen in de echte wereld: denk bijvoorbeeld aan de Taj Mahal die verwoest wordt door een potje Pong of Pac-Man die dood en verderf zaait in New York.

  Gaan jullie Pixels bekijken? Laat gerust een reactie achter! De film met onder meer Adam Sandler, Kevin James en Peter Dinklage (bekend van Game of Thrones) draait vanaf 20 augustus in de bioscoop.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.