Whatsapp installeren? Dit zijn de voor- en nadelen

Article
vrijdag, 10 januari 2020 om 12:59
whatsapp 3f1578046539
Whatsapp is de grootste vorm van communicatie voor op je smartphone, maar is deze app perfect? Je zou haast denken van wel, maar er zijn toch wat dingen die beter kunnen. Hier lees je de grootste voor- en nadelen van Whatsapp, zodat je dat weet voordat je de app gaat installeren.

De voordelen van Whatsapp

1. Gebruiksvriendelijk

Je moet wel echt een grote digibeet zijn als je Whatsapp niet begrijpt. Zelfs het installeren van Whatsapp is een eitje. Het grootste voordeel van de app is dan ook dat het heel makkelijk te begrijpen is. Aan de onderkant heb je al de verschillende features die je makkelijk aan kunt tikken en een berichtje sturen is ook zo gedaan. Al is het een spraakopname of een normaal bericht.

2. Audio en videobellen

Als je Whatsapp gaat installeren hoef je niet per se een berichtje te tikken om iemand te bereiken. Een groot voordeel van Whatsapp is dan ook dat je zelfs kunt bellen of kunt videobellen. Je kunt daardoor op verschillende manieren elkaar bereiken. Dat geeft toch net iets meer persoonlijkheid aan je gesprekken.

3. Discreet audio-opnames beluisteren

Heb je geen zin dat iedereen in de trein mee geniet van opgenomen spraakberichten? Dan breng je simpelweg de telefoon naar je oor en Whatsapp zal dan automatisch het geluid zachter zetten van de opname. Een hele goede reden om Whatsapp te installeren.

4. End-to-End Encryption

Een hele fijne feature van Whatsapp is dat al jouw gesprekken goed zijn beveiligd. Dit doet de app door middel van End-to-End Encryption. Hierdoor kunnen alleen jij en de persoon waarmee je praat de berichten zien. Zelfs Whatsapp zelf kan niet door jouw persoonlijke berichten heen kijken.

5. Verstuurd bericht verwijderen

Mocht je ooit in een dronken bui een verkeerd berichtje hebben gestuurd, dan heeft Whatsapp een hele goede feature voor jou. Je kunt namelijk, nadat je een bericht hebt gestuurd deze nog snel verwijderen voordat de andere persoon dit ziet. Dit doe je door te klikken op een bericht en deze even kort vast te houden. Je krijgt dan een melding of je het bericht voor jou of voor beide personen wilt verwijderen.

pexels photo 46924f1631543697

De nadelen van Whatsapp

1. Bestandsgrootte is gelimiteerd

Mocht je een lange video of een grote foto willen sturen door middel van Whatsapp, dan kan het maar zo zijn dat dit niet mogelijk is. De app heeft namelijk een limiet op videobestanden, namelijk 16 MB en een limiet van 100 MB op documenten en foto’s. Jouw perfecte vakantie-film zou je dus zomaar niet door kunnen sturen naar de rest van je familie. Dit kun je beter met een andere app doen die je naast Whatsapp kunt installeren.

2. Je hebt een telefoonnummer nodig

Het klinkt zo logisch dat je een telefoonnummer nodig hebt om iemand een berichtje te sturen. Apps als Snapchat en Facebook hebben dit bijvoorbeeld niet. Stel je wilt snel een nood berichtje sturen naar iemand, maar je hebt om de één of andere manier geen toegang tot je telefoonnummer, dan zit je met de gebakken peren.

3. Geen geanimeerde stickers

Hoe leuk is het om een gesprek net iets meer pit te geven met bijvoorbeeld een filmpje of een bewegend plaatje. Nu heeft Whatsapp wel ondersteuning voor GIF’s, maar niet voor geanimeerde stickers. Apps als Facebook hebben dit gelukkig wel.

4. Whatsapp bellen is niet overal beschikbaar

Mocht je op vakantie zijn en je wilt snel iemand bellen, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat je dit niet via Whatsapp kunt doen. Deze functie is namelijk niet in alle landen beschikbaar.

5. Geen uitlog-functie

Een groot nadeel van Whatsapp is dat er geen mogelijkheid is om uit te loggen van de app. Mocht je een ander nummer willen gebruiken of iemand anders Whatsapp laten gebruiken dan ben je genoodzaakt om de gehele app te verwijderen en opnieuw te downloaden. Dit is niet alleen onhandig, maar dit is ook niet echt veilig.

Dit zijn de voor en nadelen van Whatsapp

Met al deze voor- en nadelen op een rij is het aan jou of Whatsapp een goede vorm van communicatie is. Natuurlijk loopt bijna iedereen in Nederland rond met deze app, maar de nadelen kunnen je toch wel aan het nadenken zetten, voordat je Whatsapp gaat installeren.