Welke Switch OLED edities zijn er te koop?

Article
zaterdag, 06 augustus 2022 om 17:00
20211005 switcholed8f1633465772
Als je op zoek bent naar de laatste versie van de Switch, de OLED, vraag je je misschien af welke edities er allemaal zijn. Op zich zijn dat er helemaal niet veel, maar toch bieden we hier een klein overzicht van de opties.
In maart 2017 verscheen Nintendo's hybride spelcomputer, de Nintendo Switch. Later kwam de Nintendo Switch Lite, een iets goedkopere variant waarmee je enkel handheld kon spelen en het apparaat niet zoals de normale Switch kon aansluiten op een TV.
Weer even later volgde de OLED, een verbeterde versie van de Switch die verscheen in 2017. En eigenlijk is dat momenteel de beste Switch die je kunt krijgen. Deze heeft bijvoorbeeld een verbeterde accuduur, alsook een beter scherm. Of het voor jou persoonlijk de moeite waard is voor een aanschaf, kun je lezen in onze Switch OLED-recensie.
2022 03 21 splatoon 3f1661279134

Welke Switch OLED variant koop jij?

Mocht je nu na het lezen van dat artikel bedenken dat je graag zo'n OLED wil, is het handig om te weten welke OLED-versies er zijn en wat ze kosten. De prijzen van de laatste Switch variëren tussen de 330 en 375 euro, afhankelijk van waar je er één bestelt. Bol.com heeft ze bijvoorbeeld te koop voor 335 euro.
In principe zijn er momenteel maar twee versies. Er is de normale (die dus bij bol te koop staat), die verkrijgbaar is met witte joy-cons, of met een speelse combinatie van één blauwe en één rode joy-con. De andere optie is een speciale editie die onderweg is.
Die speciale editie staat in het teken van Splatoon 3. Deze variant van de OLED laat zich kenmerken door felgekleurde joy-cons, geheel in het teken van de nieuwe Splatoon-game Ook de Switch en het TV-dock zijn voorzien van een soort verf. Deze Switch OLED verschijnt op 26 augustus en kan alvast gereserveerd worden voor 359 euro. Daar zit dan nog geen game bij.
splatoon 3 switch oledf1658131478
Zoals gezegd is het zo dat als je deze versie (of een andere Switch OLED) bestelt, je een kale Switch koopt. Dan ben je nog niet ready to go om te kunnen gamen. Uiteraard kun je games en accessoires los kopen, maar er zijn ook bundels te koop. Voor iets minder dan 435 euro heeft MediaMarkt bijvoorbeeld een bundel te koop met een blauw-rode OLED, Mario Kart 8 Deluxe en nog wat accessoires. Dit pakketje biedt een oplaaddock voor vier Joy-Cons, twee stuurtjes, twee controller-grips, duimgrepen, een screenprotector, een schoonmaakdoekje en een handige opbergtas.
Overigens gaat het hier meer om gemak, want het is niet per se veel goedkoper om zo'n bundel te kopen. Of je hier iets aan hebt ligt er ook een beetje aan welke game(s) je er precies bij wil hebben en welke accessoires je nodig denkt te hebben.
Of ga je toch voor die mooie speciale editie van Splatoon 3? Het kan handig zijn om een Switch OLED te kopen wanneer je er een ziet, want de levering van de consoles is verminderd door het chiptekort, blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers van Nintendo. De kans is overigens aanwezig dat Nintendo op den duur nog meer speciale edities van de Switch OLED op de markt gaat brengen, maar vooralsnog is daar niets over bekend.