Wekelijkse Xbox Live Update - Ode aan klassiekers

Article
zaterdag, 10 november 2012 om 20:00
xgn google image
Klassiekers beheersen deze week Xbox Live. Geen geheel nieuwe arcadegames, maar een paar secuur uitgekozen oude pareltjes krijgen we voor onze kiezen.
Games maken is veel werk, daar zijn we het vast allemaal over eens. Dan is het ook gek om een spel, nadat het eenmaal uit is gekomen, aan de kant te schuiven. Want waarom zou je een game laten vergeten? Dan krijgt een toekomstige generatie immers geen kans om jouw pareltje te spelen en dat kan toch niet?! Gelukkig bieden netwerken als Xbox Live de mogelijkheid om klassiekers – al dan niet in een opgepoetst jasje – nogmaals aan gamers over de hele wereld aan te bieden. Ook deze week heeft Microsoft drie klassiekers in de aanbieding.
Arcade: Karateka (800 MP)
Karateka werd in 1984 gemaakt door Jordan Mechner, die vijf jaar later ook de eerste Prince of Persia zou maken. Nu is de game voorzien van een nieuw jasje en een nieuw release, om ook nieuwkomers van het spel te laten genieten. Karateka draait om het redden van een prinses door flink wat slechteriken in elkaar te slaan. Voor de art direction is Jeff Matsuda verantwoordelijk, die werkte aan de animaties van The Batman en Jackie Chan Adventures. De muziek wordt gedaan door Grammy Award-winnaar Christopher Tin.
Arcade: Sega Vintage Collection: ToeJam & Earl (800 MP)
Om maar bij de klassiekers te blijven komt Microsoft deze week met de culthits ToeJam & Earl en ToeJam & Earl in Panic on Funkotron. De heerlijk cartooneske beat ‘m up is voor deze rerelease onder andere voorzien van Achievements, speciale uitdagingen en Xbox Live co-op. Mocht je nog nooit het genot hebben gehad om met de twee knotsgekke aliens aan de slag te gaan, is dit je kans.
Arcade: Guilty Gear XX Accent Core Plus (1200 MP)
En nog een klassieker deze week: de zeer bejubelde fighter Guilty Gear! Deze 2D beat ‘m up wordt door velen beschouwd als verplichte kost. Het spel biedt snelle gevechten, oneindig lange combo’s en zelfs een uitgebreide singleplayer. Natuurlijk ontbreekt ook de multiplayer niet, zodat je online flink kont kan schoppen. Maar liefst 25 vechters zijn speelbaar, elk met eigen achtergrondverhaal.
Demo: F1 Race Stars
Het enige stukje originele content van deze week komt in de vorm van een demo. In F1 Race Stars gooit ontwikkelaar Codemasters het over een andere bocht: niet realisme, maar pure fun staat hier centraal. Dat moet flink wat plezier opleveren, volgens de ontwikkelaar. Wij zijn echter nog niet helemaal overtuigd, zo valt te lezen in onze impressie. Maar download vooral de demo en kijk wat je er zelf van vindt!

Populair Nieuws