Wekelijkse Xbox Live Update - Ninja's, mijnen en vechters

Article
donderdag, 05 juli 2012 om 16:00
xgn google image
Na vorige week enkele add-ons te hebben gehandeld, is het deze keer weer eens de beurt aan een reeks arcadegames. Drie nieuwe titels passeren de revue.
Het is eindelijk weer een goede week voor Xbox Live Arcade, want we bespreken enkele interessante games. Of ze daadwerkelijk het spelen waard zijn valt natuurlijk te lezen in de recensie, maar voor al het overige zit je hier goed. Deze week gaan we het gevecht aan in Bellator: MMA Onslaught, verkennen we mijnen in Spelunky en redden we ondertussen een wijze mentor in Mini Ninja Adventures.
Arcade: Spelunky (1200 MP)
Spelunky is een schattig uitziende platformer die je middels gerandomiseerde levels continu nieuwe ervaringen en uitdagingen wil bieden. In de game baan je je een weg door ondergrondse mijnschachten en moet je oppassen voor monsters en valstrikken. Natuurlijk zijn er ook de nodige schatten te vinden om je toch door te laten spelen. Mocht een route naar zo’n schat je niet aanstaan, geen probleem. Spelunky kent namelijk geheel vernietigbare omgevingen en geven je daarmee veel tactische mogelijkheden.
Arcade: Bellator: MMA Onslaught (1200 MP)
Het Bellator Fighting Championships is een echt bestaand toernooi dat via een single elimation-systeem werkt. Dat betekent dat je eruit ligt, zodra je verliest. Gebaseerd op dat toernooi is nu MMA Onslaught ontwikkeld, een fast paced vechtgame met gemakkelijke controls. Met een zelfgemaakte vechter is het aan jou om tegen anderen te strijden en je een weg naar de top der leaderboads te knokken. Dat zal niet makkelijk zijn, want andere spelers zijn vanzelfsprekend ook uit op die positie. Je zult er dus echt voor moeten vechten.
Arcade: Mini Ninja Adventures (800 MP)
Ninja’s zijn er in alle soorten en maten. Soms vallen ze koelbloedig mensen aan, soms zijn ze uit op fruit. In Mini Ninja Adventures volgen we de avonturen van de mini-ninja Hiro, die zijn meester en collegae wil bevrijden van een kwaadaardige samoerai. Zoals het een echt ninja-avontuur beaamt, zul je door flink wat vijanden moeten hakken alvorens bij de slechterik aan te komen. Het nodige hack ’n slash-werk lijkt dus onvermijdelijk.