Wekelijkse Xbox Live Update - Minecraft!

Article
donderdag, 10 mei 2012 om 12:30
xgn google image
Deze week staat in het teken van één zeer populaire game, die nu eindelijk zijn weg naar Microsoft's console gevonden heeft. Over welke game zouden we het kunnen hebben?
We doelen natuurlijk op Minecraft, de game die reeds de harten van miljoenen PC-gamers heeft veroverd. Het heeft even geduurd, maar Xbox 360-bezitters kunnen nu eindelijk met het bouwspel aan de slag. Het is dan ook een flinke release, waardoor het niet vreemd is dat we verder geen nieuwe games op Xbox Live Arcade mogen ontvangen. Wel mogen we twee nieuwe demo’s in huis halen, hoewel wij er daar maar één van aanraden. Welke dat is lees je hier!
Arcade: Minecraft (1600 MP)
Bouwen. Daar draait het om in deze indie-hit. En dat is leuk, erg leuk. Dat blijkt wel uit onze recensie van deze pasverschenen Xbox 360-versie, die wij met maar liefst een 9,2 belonen! Dat is niet niets, maar deze game verdient het: je kunt je er helemaal in verliezen en met gemak honderden uren besteden aan het bouwen van alles en nog wat. Een speciale uitdaging voor de hardcore Minecraft/XGN-fans: bouw de XGN-batcave na! Hoe die eruit ziet weten natuurlijk alleen wij, dus laat je fantasie vooral flink gaan. We zijn benieuwd naar de resultaten!
Demo: Spec Ops: The Line
In Dubai is het mis. De immense stad is namelijk slachtoffer geworden van een massale zandstorm die de hele stad vrijwel onleefbaar heeft gemaakt. Jij kruipt in de huid van kapitein Martin Walker, die zes maanden na de ramp de spookstad verkent, op zoek naar sporen van leven. Die worden al gauw gevonden, maar in plaats van dankbare overlevers vliegen de kogels Walker en zijn team al snel om de oren. In deze demo kun jij zelf meemaken hoe het is om te overleven in een enorme stadwoestijn, terwijl vijandige troepen je het leven zuur maken. Om dat vakantiegevoel alvast te beleven.
Demo: Kinect Star Wars
Laten we het maar meteen zeggen: als Star Wars-fan hoef je je eigenlijk niet aan deze game of demo te wagen. Veel onderdelen werken niet goed, het Star Wars-gevoel wordt niet overtuigend overgebracht en het toont een dansende Darth Vader. Is dat echt waar de fans op wachten? Wij in ieder geval niet, en het resulteerde in een matige 6 in de recensie. Mocht je een hekel hebben aan de succesvolle franchise of gewoon graag je jeugd laten verkrachten, is deze demo misschien wél iets voor jou. We hebben je gewaarschuwd.