Wekelijkse Xbox Live Update - It's Alive!

Article
donderdag, 12 januari 2012 om 18:00
xgn google image
Vorige week vreesden we dat Xbox Live wellicht een stille dood was gestorven. Microsoft lijkt hier flink van te zijn geschrokken, wat het bezorgt ons deze keer een prima Xbox Live Update.
Met vijf items gaat het zeker de goede kant op, in vergelijking van de magere artikeltjes van de vorige weken. Deze week mogen we twee arcadegames en drie demo’s toevoegen, die stuk voor stuk interessant genoemd mogen worden. De arcadegames hebben namelijk veel potentie en de demo’s zijn van spellen die nog niet zijn verschenen. Zo zien we het graag! Ga er dus maar eens lekker voor zitten, want we hebben weer een interessant artikel voor jullie.
Arcade: Choplifter HD (1200 MP)
In Choplifter HD nemen we de rol aan van een aanstormende reddingspiloot die een internationaal team van levensreddende helikopterpiloten komt versterken. Erg nobel hoef je echter niet te zijn, want het lijkt erop dat je meer levens neemt dan redt. Het laat zich namelijk besturen als een sidescroller, waarbij je met je vliegtuig van links naar rechts (en andersom) beweegt terwijl je ondertussen vijanden in groten getale neerhaalt. Met onder andere raketten en mini-guns lijkt dat geen moeilijke klus te worden. Niet vergeten om ondertussen ook wat overlevenden te redden, hè!
Arcade: Amy (800 MP)
Tom zei het al in zijn Oogappels 2012-artikel over Resident Evil: Operation Raccoon City: zombies zijn helemaal hot. Ook op Xbox Live, want na All Zombies Must Die mogen we nu aan de slag met Amy, een survival horrorgame die je weer lekker in het angstzweet moet jagen. Het is aan jou om de rol van Amy’s moeder aan te nemen en het fragiele meisje in veiligheid te brengen. Maar aangezien een mysterieus virus een hele hoop zombies teweeg heeft gebracht, is dat geen makkelijke taak. Ben jij een goede moeder?
Demo: Grand Slam Tennis 2
Voor al die amateurtennissers die het gevoel van een match op Wimbledon toch echt eens willen voelen, is er nu de demo van Grand Slam Tennis 2. Zo kun je de finale van Wimbledon 2011 naspelen en zelf bepalen wie er wint. Verder kun je aan de slag met Total Racquet Control, een nieuw besturingssysteem waarmee je je racket met de rechter stick kunt besturen. Dit belooft een optimale respons waarmee je de bal tot op de millimeter precies kunt plaatsen. Of dat werkt? Probeer het zelf!
Demo: Final Fantasy XIII-2
Final Fantasy dertien-en-een-half ligt al bijna in de winkels en om spelers te overtuigen van de kwaliteit, kunnen we nu een demo downloaden. Ontwikkelaar Square Enix wil met de titel namelijk Final Fantasy XIII op elk gebied overtreffen door middel van een nieuw gameplay systeem en verbeterde audiovisuals. Die vernieuwingen pakken goed uit, zo blijkt uit onze eerdere impressie van het spel. Nu kun je echter zelf een oordeel vellen door flink met de demo aan de slag te gaan.
Demo: Asura’s Wrath
Ben je wel eens boos? Asura ook, dus deze demo is perfect voor jou! In de demo mogen we aan de slag met twee episodes uit het spel, waarin we twee eindbazen moeten verslaan. Ten eerste is er Wyzen, een vijand die wordt vergeleken met de omvang van hele planeten. Eindbaas Augus zal met zijn zwaarden ook een flinke uitdaging bieden, die overigens op de maan de strijd met je aangaat. Gewoon, omdat het kan. Of deze heerlijk bizarre game je aan weet te spreken, kun je nu achterhalen door de demo te downloaden. Moge je wraak zoet zijn.