Wekelijkse Xbox Live Update - Haunt en de glorieuze terugkeer van Doom

Article
donderdag, 19 januari 2012 om 14:00
xgn google image
Xbox Live heeft deze week weer een mooie lading content te bieden, waaronder de glorieuze terugkeer van Doom en de Kinect-game Haunt.
Gezien de content die deze week is verschenen, kunnen we concluderen dat Microsoft weer op het goede pad is. Dat is fijn, want het is erg rustig op het gebied van releases en een aantal toffe arcadetitels kan ons helpen de tijd door te komen. Bovendien zijn er twee demo’s verschenen van bijzonder interessante games, dus de Xbox 360-bezitter heeft genoeg te doen. Als extraatje is Gears of War 3 van extra content voorzien in de vorm van een map pack. Dat betekent dat er meer dan genoeg is om een Wekelijkse Xbox Live Update mee te vullen, dus lees snel verder!
Arcade: Haunt (800 MP)
In Haunt bevind je je in Benjy’s Mansion, een onheilspellend spookhuis dat jou daar niet lijkt te willen hebben. Al gauw schieten de spoken je namelijk om de oren en moet je alles uit de kast halen om het geheim achter het mysterieuze huis te ontrafelen. De game is enkel te spelen met behulp van Kinect en je zult dan ook actief aan de slag moeten. Zo is het essentieel om met je denkbeeldige zaklamp het scherm te verlichten en zul je meermaals toesnellende projectielen moeten ontwijken. Vond je Rise of Nightmares geen geslaagde Kinect-horror? Waag je dan nu aan Haunt!
Arcade: Scarygirl (1200 MP)
Scarygirl is voor de comic-fans onder ons wellicht een bekende titel. Het is namelijk een graphic novel, waarvan op het moment een film in ontwikkeling is. Enkel een film is echter niet genoeg, want om echt geslaagd te zijn heeft een franchise natuurlijk een game nodig. Vandaar dat we nu met Scarygirl aan de slag kunnen, een spel dat draait om een verlaten meisje dat zich kleedt als een piraat en een tentakelarm heeft. Het kan allemaal. Zij gaat op pad om een mysterie te ontrafelen. De gameplay kan waarschijnlijk het beste beschreven worden als een platformer waarbij ook de nodige vijanden in elkaar getimmerd moeten worden.
Arcade: Doom (400 MP)
Sinds 2006 is Doom al beschikbaar voor Xbox Live Arcade, maar wegens licentieproblemen werd het spel in 2010 van het netwerk gehaald. Toentertijd beloofde Zenimax, het moederbedrijf van uitgever Bethesda, het spel snel weer beschikbaar te stellen. ‘Snel’ is een relatief begrip, zo blijkt, maar desalniettemin zijn we erg blij om weer met deze klassieke shooter aan de slag te gaan. Doom wordt immers beschouwd als een van de grondleggers van de first person shooter en is gewoonweg een zeer iconisch spel. Als je ‘m nog niet hebt, meteen downloaden dus!
Demo: The Darkness II
Een van de meest veelbelovende games van dit voorjaar, misschien wel van heel 2012, is The Darkness II. Wij zijn dan ook erg blij dat er nu een demo beschikbaar is, zodat eenieder kan genieten van de gruwelen die Jackie Estacado veroorzaakt. Met zijn demonen-armen kan hij hakken, grijpen en andere gruwelijkheden uitvoeren, terwijl hij er ondertussen rustig op los schieten met een wapen in elke hand. Dat resulteert in hele vette executies, die het downloaden van de demo eigenlijk al rechtvaardigen. Probeer er zoveel mogelijk uit te voeren!
Demo: Kingdoms of Amalur: Reckoning
Kingdoms of Amalur heeft een aantal grote namen om op te teren. Denk bijvoorbeeld aan Todd McFarlane (bedenker van Spawn), Ken Rolston (hoofdontwerper van The Elder Scrolls IV: Oblivion) en R.A. Salvatore, een gevierd auteur. Samen met het team van ontwikkelaar Big Huge Games willen zij het RPG-genre doen opschudden met de meest epische gevechten die je tegen kunt komen en vele verschillende speelstijlen. Alsof dat niet genoeg motivatie is om de demo te downloaden, speel je er ook nog eens extra’s mee vrij die je kunt gebruiken in Mass Effect 3.
Add-on: Gears of War 3 - Fenix Rising Map Pack (800 MP)
Deze nieuwe add-on voor Gears of War 3 voegt vijf nieuwe mappen toe aan de multiplayer, te weten: Academy, Anvil, Depths, The Slab en Escalation. Laatstgenoemde map is een remake van de gelijknamige map die in de eerste Gears of War te vinden was. Verder vinden we vier nieuwe personages: Recruit Clayton, Savage Marauder, en nieuwe varianten op Trashball Cole en Savage Kantus. Als klap op de vuurpijl kun je met het pakket 250 nieuwe Gamer Points vrijspelen.

Populair Nieuws