Oogappels 2012: Alan Wake's American Nightmare

Article
donderdag, 19 januari 2012 om 18:30
xgn google image
We gaan vandaag weer eens een downloadbare game behandelen in de Oogappels van 2012. Het vervolg op een van de beste Xbox 360 exclusieve games ooit: Alan Wake’s American Nightmare.
Met een voorganger als Alan Wake is het natuurlijk een hele uitdaging om als game daar een waardig vervolg op te worden. Ontwikkelaar Remedy denkt dat het wel gaat lukken met Alan Wake’s American Nightmare, en wij denken dat ook. Samen met velen hadden wij ook liever een volledige retail game gezien, die ons weer meeneemt in het verhaal van Alan Wake. Kijk je echter naar wat Remedy van plan is met deze game dan is een lancering op XBLA misschien toch wel een betere keus.
Alan Wake’s American Nightmare is namelijk geen rechtstreeks vervolg op Alan Wake. Het is een losstaande game, die verder niets met het verhaal van Alan Wake te maken heeft. Gewoon een extraatje om het universum wat verder te ontdekken, zoals Capcom eerder ook deed met Dead Rising 2: Case West en Case Zero. Het is wel precies Alan Wake zoals we hem kennen van de topper uit 2010. Een echte thriller, met zeker ook wat horror elementen. Verwacht dus ook bij Alan Wake’s American Nightmare dat je regelmatig met klamme handjes wegduikt in de bank omdat het je allemaal net even iets te veel wordt.
Alan zit in deze game ergens in de Amerikaanse staat Arizona. Hij is niet op vakantie, hij zit daar weer eens vast in een van zijn schrijfsels. Alan zit gevangen in een van de episodes van het televisieprogramma Night Springs. Deze show was ook al te zien in de originele Alan Wake. Daar zagen we al een aantal gestoorde afleveringen voorbij komen en deze is niet minder. Hij moet het dit keer opnemen tegen Mr. Scratch, zijn dubbelganger in de ‘Dark Place‘ uit het eerste deel. Hij is de Alan Wake die je steeds overal op verschillende televisieschermen zag.
Blijkbaar is hij niet zo blij met wat jij hem hebt aangedaan in de originele Alan Wake en nu is hij bozer dan ooit. Hij stuurt massa’s aan 'Taken' (personen die overgenomen zijn door de 'Dark Force') op je af en daar mag jij tegen vechten met allerlei nieuwe wapens en uiteraard een hoop spectaculaire lichteffecten. Het klinkt allemaal erg mooi en we kunnen niet wachten op meer Alan Wake. Daarom kijken we dan ook ontzettend uit naar Alan Wake’s American Nightmare.

Populair Nieuws