Wekelijkse Xbox Live Update - Awesomeness

Article
donderdag, 03 mei 2012 om 17:45
xgn google image
Gamers hebben het maar druk: ook deze week zijn er weer de nodige games op Xbox Live verschenen die gespeeld moeten worden. Welke games dat zijn, lees je hier.
Deze Wekelijkse Xbox Live Update staat in het teken van Hollands Trots. Awesomenauts is namelijk verschenen, afkomstig van de Nederlandse ontwikkelaar Ronimo Games. Het bedrijf maakte ons even bang doordat de uitgever achter het spel zich in financieel noodweer bevindt, maar gelukkig heeft dit geen invloed gehad op de lancering van het spel. Die is dus gewoon te downloaden van het netwerk en dat is natuurlijk awesome! Of het spel dat ook is, kunnen jullie nu zelf achterhalen. Of wacht gewoon even op onze recensie, dat is natuurlijk ook een mogelijkheid.
Arcade: Awesomenauts (800 MP)
In het jaar 3587 volgen we een groep huurlingen, genaamd de Awesomenauts. Zij moeten het heelal veroveren en daar hebben ze jouw hulp bij nodig. Jij moet namelijk in de huid kruipen van één van de huurlingen en alleen of samen met je vrienden de strijd aangaan met de vijand. Gaandeweg zul je je personage langzaamaan verbeteren met unieke voorwerpen. Dat belooft heel wat schieten en heel wat vermoorde robots. Typisch Nederlands dus. Toch?
Arcade: Fable Heroes (800 MP)
Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de Fable-serie, is er nu Fable Heroes. In deze hack ’n Slash game baan je je een weg door vele tegenstanders. Zoals tegenwoordig bijna standaard is in Xbox Live-titels, kun je dit zowel in je eentje als met vrienden doen. Dat het spel een echte aanrader is, blijkt wel uit onze recensie: het spel krijgt maar liefst een 8! De initiële duur mag dan niet zo lang zijn, maar toch biedt de game veel waar voor je geld. Als je dus zoekt naar een leuke, simplistische en ontspannende arcadegame, dan ben je hier aan het goede adres.
Arcade: The Walking Dead: Episode One – A New Day (400 MP)
Zombies, ze zijn weer terug. Ditmaal in een avontuur dat is gebaseerd op de gelijknamige comics. We volgen Lee Everett, een crimineel die de kans krijgt zijn leven te beteren wanneer de doden wederom tot leven komen en uit zijn op bloed. Het spel zal de nodige gewelddadige botsingen met zombies niet schuwen, maar draait vooral om het verhaal: ga je voor je eigen hachje, of staan de mensen om je heen centraal? Met een 8,5 in onze recensie mag dit een topgame genoemd worden en wij kunnen niet wachten op het volgende deel, dat over grofweg een maand verschijnt.
Demo: DiRT Showdown
De demo van DiRT Showdown laat je scheuren in San Fransisco en stelt je zelfs in staat om een mutiplayer-evenement vrij te spelen. Daarmee kun je deelnemen aan een heuse Demolition Derby, waarbij overleven je enige prioriteit is. In plaats van zo snel mogelijk door de modder baggeren, staat nu dus het vernietigen van andere auto’s centraal; een hele omhaal ten opzichte van de eerdere delen in de serie. Of deze vernieuwing slaagt, kun je nu aan den lijve ondervinden in de demo.