Watch Dogs 2 verbeteringen - 4 redenen waarom het vervolg beter is

Article
dinsdag, 13 december 2016 om 13:01
xgn google image
Watch Dogs 2 is een grote stap voorwaarts ten opzichte van het origineel. De game is kleurrijker, grappiger en gewoonweg beter dan zijn voorganger. Maar op welke specifieke punten laat deze opvolger het eerste deel achter? Wij zetten de beste en grootste Watch Dogs 2 verbeteringen voor je op een rijtje.
Gamers en critici zijn het eens: Watch Dogs 2 maakt in alle opzichten gehakt van het orgineel. Zo zou het eerste deel eigenlijk moeten zijn: origineel, inventief en bij vlagen ontzettend grappig. Hoe dat precies zit, proberen we in de volgende vier punten uit te leggen.

Watch Dogs 2 verbeteringen - Marcus Holloway

Marcus Holloway neemt in Watch Dogs 2 het estafettestokje over van de norse Aiden Pierce. Een gouden wissel van Ubisoft. Marcus is niet alleen veel grappiger en sympathieker, maar komt ook veel betrouwbaarder en geloofwaardiger over. In tegenstelling tot Aiden wordt deze gekleurde hipster niet gedreven door haat of wraaklust. Nee, zijn missie is het blootleggen van grote overheidsgeheimen die niet door de beugel kunnen.
Dat doet hij samen met andere vaardige hackers die zijn aangesloten bij DedSec, een ambitieuze, rebelse hackersgroep die goed te vergelijken is met Anonymous. De missie van DedSec is glashelder: het saboteren van Blume, het techbedrijf dat bezig is met het op grote schaal verzamelen en doorverkopen van persoonlijke data.
In hun doel zijn Marcus en zijn vrienden bloedserieus, maar tussen de bedrijven door zijn ze vooral een stelletje clowns. De nerdy en vaak nietszeggende gesprekken tijdens het beramen van een gigantische inbraak of bloeddorstige liquidatie geven Watch Dogs 2 een eigen smoel. Ronduit hilarisch dat deze hackers tijdens het beramen van een meesterplan zich ook druk maken om een gevecht tussen Alien, Predator en Batman.
Wil je meer weten over het nieuwe hoofdpersonage? Lees dan onze Watch Dogs 2 Marcus Holloway special.
102300

Hallo San Francisco!

Vaarwel Chicago en hallo San Francisco! De grauwe industriestad uit het origineel maakt plaats voor het kleurrijke en zonnige Frisco. Een schitterende heuvelstad waar het zonnetje heerlijk op de daken van de wolkenkrabbers reflecteert, waar de inwoners in bescheiden kleerdracht rondhuppelen en waar de terrasjes en kroegen op ieder tijdstip van de dag vol zitten, af en toe zelfs met enkele dronken gasten.
Rondlopen door San Francisco is al fantastisch. Niet alleen zijn de omgevingen veel diverser en interessanter dan die van Chicago, ook manifesteren ze zich als een geweldig decor voor de meest spannende missies. Wat is er nu vetter dan met tweehonderd kilometer per uur over de iconische Golden Gate brug scheuren, terwijl er tien politiewagens en drie helikopters op je hielen zitten? Of over de hellende straten racen terwijl je in gevecht bent met andere hackers?
102301

Hacken als nooit tevoren

Net als Aiden Pearce is Marcus Holloway er aardig in bedreven om de technologie (en dus ook de stad) volledig naar zijn hand te zetten. Dit krijgt hij voor elkaar door in systemen en apparaten binnen te dringen. Zo kan hij iemands smartphone hacken en telefoongesprekken en tekstberichten ontgrendelen, camera’s hacken om ergens binnen te kijken en kan hij stoplichten en rioleringen in de stad op hol laten slaan.
Tot zover niets nieuws, maar Marcus is een technisch vaardigere hacker dan Aiden. Zo kan hij drones inzetten, een rijdende en een vliegende, en die door gebouwen laten manoeuvreren. Deze onbemande voertuigen kunnen bewakers afleiden en op plekken komen die voor Marcus onbegaanbaar zijn. Dit werkt vlekkeloos en geeft de game ook een grote herspeelbaarheid, je kunt er immers ook voor kiezen om de drones weg te laten en het zelf op te lossen.
Wat net zo goed veel leedvermaak oplevert, is het hacken van onschuldige voorbijgangers. Zo kun je binnendringen in hun personalia en ze zonder pardon een strafblad geven. Een vrouw die veroordeeld is voor een driedubbele moord, maar gewoon vrij rondloopt? Binnen een minuut staat een zwaarbewapende eenheid van de politie voor haar neus. Je kunt haar ook markeren als doelwit. Dan komt binnen mum van tijd een jeep vol criminelen aanzetten die niet terugdeinzen om het vuur te openen.
102302

Afwisselende missies

Binnendringen bij een zoekmachinegigant die verdacht veel lijkt op Google, infiltreren op een zwaarbewapend schip vol doorgewinterde criminelen, een verrader in zijn eigen huis helemaal gek maken door de televisie en radio continu aan en uit te zetten: aan variatie en inspiratie geen gebrek in de Watch Dogs 2 missies. Deze zijn een stuk leuker en verfrissender om te spelen dan de missies uit het eerste deel.
Grote favoriet op de redactie is de missie Cyber Driver. Hier moet Marcus een pratende auto vinden en er rondjes meerijden. Uiteraard heeft Wrench, de gemaskerde techneut van DedSec, de racebolide volledig in de stijl van de rebelse hackersgroep ingericht. Wat begint als een onschuldig ritje, ontpopt zich tot een fantastische politieachtervolging waarbij je over schansen springt en over stranden scheurt, terwijl die auto van je geen minuut zijn bek houdt.
Meer weten? Lees dan onze Watch Dogs 2 missies special.

Populair Nieuws