Wat zou jij ervan vinden als de PS5 en Xbox Series X uitgesteld worden vanwege corona?

Article
zondag, 19 april 2020 om 14:00
ps5cbof1587213230
De wereld is momenteel in de ban van het coronavirus. De gevolgen zijn overal te merken, van in de supermarkt tot aan de ontwikkeling van games. Wij vragen ons af wat jij ervan zou vinden als de PS5 en Xbox Series X uitgesteld worden vanwege corona. Deze vraag hebben we de redactie ook voorgelegd en de antwoorden delen we graag met jullie!

Chris

Ik zou uitstel van de nieuwe generatie consoles erg jammer vinden. Je merkt al tijden dat de vaart er een beetje uit is deze generatie. Er komen weinig echt grote knallers meer uit, iedereen wacht op de volgende generatie consoles. Dat is zeker dit jaar het geval, maar was eigenlijk ook vorig jaar al zo. Prachtig natuurlijk om eindelijk die enorme backlog weg te werken, maar ik ben wel toe aan echt nieuwe grote games. Cyberpunk, een nieuwe God of War, Gears, Halo of Forza, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om daar nog een half jaar of langer extra op te wachten.

Mari

Ik zou het niet het einde van de wereld vinden als de nieuwe generatie consoles een tijdje wordt uitgesteld door corona. Het is nu eenmaal een lastige tijd waar we doorheen moeten. Jammer, maar het is niet anders. Tot die tijd moeten we ons dan maar bezighouden met de beste games van de huidige generatie. Ook niet echt een straf lijkt me.
series xf1587213202

Theo

Mij is het om het even of de PlayStation 5 en Xbox Series X uitgesteld worden. Enerzijds ben ik wel benieuwd wat de nieuwe consoles zullen brengen en dan is langer wachten wat minder. Met de huidige consoles kunnen we makkelijk nog even vooruit want daarvoor staan nog genoeg sterke titels op de planning. En als die titels op zijn hebben we altijd onze backlog nog die in mijn geval redelijk lang is.
Anderzijds heb ik er alle begrip voor als de consoles uitgesteld worden vanwege corona. Ik zou het vervelender vinden als de consoles uit zouden komen en de voorraad niet toereikend is of, nog erger, de specs of prijs aangepast is omdat onderdelen moeilijk leverbaar waren. Daarbij geeft dit Microsoft en Sony nog wat extra tijd om eventuele kinderziektes uit de consoles te halen. Niemand heeft er zin in om straks een Red Ring of Death te krijgen omdat er gehaast te werk is gegaan.
ps5f1603899531

Marcus

Het is natuurlijk jammer als de PS5 en/of Series X later moet komen, maar het uitstellen van een console is niet onoverkomelijk. Het grotere probleem is denk ik dat software-ontwikkeling nu ook niet soepel gaat. Zelfs als de consoles vertraging oplopen, is het maar de vraag of alle games die launch title hadden moeten zijn de nieuwe releasedatum halen.
Daarnaast zal het ondersteunen van de PS4 en Xbox One ook ziet zonder horten of stoten gaan. We overleven het wel als de PS5 en Xbox Series X worden uitgesteld, maar ik vermoed dat er in de tussentijd behoorlijk gewerkt wordt aan backlogs of het herspelen van oudere games.
ps5 controller xbox series xf1619595169

Roland

Ik zou het heel jammer vinden als de next gen consoles uitgesteld worden, maar ik zou het wel begrijpen. De prioriteit ligt nu gewoon even ergens anders. Laten we eerst het coronavirus even de wereld uit helpen of ver genoeg terugdringen. Dan kijken we wel verder. Zelfs al kan ik niet wachten om zelf met de PS5 aan de slag te gaan. Het is nu gewoon niet zo belangrijk.

Populair Nieuws