Vijf free to play games om de quarantaine door te komen!

  We zitten nu al een tijdje opgesloten in huis en het lijkt erop alsof het voorlopig nog niet beter wordt. Toch wil je games blijven spelen, maar dat kost veel geld. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goede free to play games te vinden. Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

  Call of Duty: Warzone

  Dit is een inkoppertje. De game is de afgelopen weken flink in populariteit toegenomen. Dat is niet zo raar, het is namelijk een hele goede en vermakelijke battle royale game. Het besluit van Activision om deze gamemode free to play te maken was best verstandig. Er zijn zat mensen die huiverig waren om de nieuwe Call of Duty aan te schaffen vanwege missers in het verleden. Een free to play gamemode aanbieden neemt dan ook de enige reden om de game niet te proberen weg: de dreiging dat je een miskoop begaat.

  Zeker als je een paar vrienden hebt om mee te spelen is dit een aanrader. De funfactor ligt namelijk best wel hoog. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn in de wereld van Call of Duty: Warzone. Met de laatste update is weer de mogelijkheid verwijderd om in een team van drie te spelen. De community is dan ook best wel ontevreden omdat ze geen vrijheid krijgt in de manier waarop ze de game wil spelen.

  Warframe

  Wie deze game nog nooit opgepakt heeft, zou het spel toch een keer een kans moeten geven. De game is namelijk enorm uitgebreid en biedt bijna eindeloos vermaak. Het nadeel van de meeste free to play games is dat het nogal een grind kan zijn om alles te krijgen. Dat is hier niet anders. Warframe test op heel veel vlakken je geduld met het verzamelen van materialen om nieuwe voorwerpen te maken.

  Natuurlijk kan je het proces versnellen door geld uit te geven, maar dan is de game eigenlijk niet free to play meer. Gelukkig valt de grind in vergelijking met andere free to play games wel mee en daarom is het dan ook een aanrader. De community is, vergeleken met andere games, ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Warframe is ook niet heel moeilijk te begrijpen, alles wordt vrij duidelijk uitgelegd. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat Warframe een van de beste free to play games is die nu beschikbaar is.

  War Thunder

  Grootschalig oorlog voeren? Check. Tanks? Check. Vliegtuigen? Check. Is het Battlefield? Nee. War Thunder heeft de afgelopen jaren een stevige positie weten te krijgen tussen alle free to play games. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ze een daadwerkelijk goede multiplayergame hebben neergezet. Er zijn ontzettend veel manieren om het slagveld van War Thunder te betreden.

  Dit zorgt er dan ook voor dat de free to play game een lange speelduur heeft. Het grote nadeel is wel dat de game ongelooflijk grindy is, veel erger dan bijvoorbeeld Warframe. Toch mag het de pret niet drukken. De potjes zijn voorbij voordat je het door hebt. Zolang je jezelf niet verliest in het overdreven competitieve wat een gedeelte van de community vertoont, is het een hele leuke game. Probeer gewoon plezier te hebben en speel op jouw manier, dan is War Thunder op zijn best.

  Destiny 2

  Een grote triple A titel die free to play is? Daar moet een addertje onder het gras zitten. Dat is ook zo. Het gaat namelijk alleen om de basisgame. Je mist dus belangrijke uitbreidingen zoals Forsaken en Shadowkeep. Toch biedt de basisgame veel vermaak. Je kan met vrienden de verschillende werelden verkennen en missies doen. Mocht je nou echt helemaal klaar zijn met PvE content, dan kan je nog heel veel PvP spelen.

  Sowieso is het waardevol om even een kijkje te nemen bij PvP. Destiny 2 is gemaakt door Bungie, de originele makers van Halo. Bungie wordt al jaren geroemd voor het maken van uitstekende gameplay. Destiny 2 is dan ook heel erg fijn om te spelen. Toch, net als met de meeste free to play games, kampt Destiny 2 met de nodige problemen. De community is vooral ontevreden over hoe Bungie omgaat met microtransacties en hoe ze de grind zwaarder maken dan nodig. Toch blijft het in de kern een goede game.

  Team Fortress 2

  Jammer voor iedereen die op consoles speelt, deze free to play game is alleen maar beschikbaar op PC. Team Fortress 2 is een multiplayer shooter met een uitgebreid klassensysteem. Er zijn negen klasses die allemaal hun eigen vaardigheden hebben. De diversiteit is wat het spel zo leukt maakt, iedere ronde is anders. Daarnaast is de game niet te beroerd om flink over de top te gaan met zijn content, wat ook goed terug te zien is in de trailers.

  Nog een voordeel van Team Fortress 2 is dat je geen high-end PC nodig hebt, de game loopt goed op nagenoeg alle moderne computers. Laatst is er wel treurig nieuws geweest omtrent de game van Valve. De stemacteur van de soldaat, Rick May, is drie dagen geleden overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De community heeft al enkele eerbetuigingen online geplaatst, wat dan toch wel weer mooi is om te zien.

  Andere games

  Natuurlijk zijn dit niet de enige free to play games die je kan spelen. Apex Legends en Fortnite zijn natuurlijk heel bekende battle royale games. Als je Call of Duty: Warzone niks vindt, maar toch een battle royale wil spelen, dan kan je die altijd nog oppakken. Daarnaast vind je nog games als Warface, World of Tanks of Counter Strike: Global Offensive. Zijn we nog een free to play game vergeten? Laat het weten in de comments.

  Call of Duty: Warzone

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.