Top 5 beste smart producten 2017 - Op naar een betere toekomst

  Ieder jaar verschijnen er weer talloze nieuwe smartphones, maar dat zijn niet de enige slimme apparaten die we zien verschijnen. Het dagelijks leven wordt ons steeds makkelijker gemaakt door deze producten. Hier vind je een lijst van de top 5 beste smart producten 2017.

  Langzaam maar zeker worden onze huizen omgebouwd tot een volledig slimme omgeving. Met een kleine investering kun je vrijwel alle elektrische apparaten vervangen door een slim product, dat helemaal is afgesteld naar jouw wensen. De meest indrukwekkende producten die dit jaar in Nederland zijn uitgekomen vind je hier terug als de beste smart producten 2017.

  Smartwatch - Huawei Band 2 Pro

  Op het gebied van smartwatches was er weer het een en ander te doen dit jaar. Een van de toppers is de Huawei Band 2 Pro. Dit slimme horloge is de ideale sportpartner, aangezien je op de hoogte wordt gehouden van alle activiteiten die je op een dag hebt. Daarnaast check je natuurlijk ook gewoon je berichten en oproepen op dit slimme horloge.

  Of je nou een dagje aan het werk bent of intensief gaat sporten, de Huawei Band 2 Pro houdt precies bij hoeveel stappen jij zet, traptreden je beklimt en calorieën je verbrandt. Met de ingebouwde hartslagmeter kun je op een effectieve manier het beste uit je training halen. Het horloge is verder ook helemaal waterdicht, dus als je liever gaat zwemmen dan kun je hem gewoon omhouden.

  De Huawei Band 2 Pro is in september dit jaar op de markt verschenen. Je koopt dit slimme horloge al voor 99 euro.

  4. Smart beveiligingssysteem - Nest Cam IQ

  De Nest Cam IQ is de nieuwste telg van de Nest beveiligingscamera’s. Zoals de naam al zegt is de camera ontzettend slim en dat komt onder meer doordat de camera leert van wat hij ziet. Zo herkent de camera verschillende gezichten, waardoor je meteen weet of er een vreemde in je huis staat of een familielid.

  De camera is daarnaast uitgerust met een uitzonderlijk goede lens. Nest zelf noemt het dan ook Supersight. Een 4K-sensor registreert alle beelden en wanneer er iemand voor de camera stapt, zal er automatisch ingezoomd worden op het gezicht. Door de krachtige camera kan er 12 keer ingezoomd worden zonder dat het beeld compleet wazig wordt.

  Sinds eind juni ligt de Nest Cam IQ in de winkels voor een prijs van 349 euro.

  3. Smart speaker - Sonos One

  Slimme speakers zijn ontzettend populair. Vooral in Amerika zijn de speakers de nieuwste rage, maar ook in Nederland zijn deze apparaten bezig met een opkomst. Producten als de Amazon Echo en Google Home zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar omdat de virtuele assistent nog geen Nederlands kent. Sonos laat zich daardoor niet tegenhouden en bracht dit jaar de Sonos One uit.

  De Sonos One is een slimme speaker die voornamelijk is gebouwd om muziek af te spelen. Andere speakers van Sonos zijn dan ook compatibel met dit smart product. Het besturen van de Sonos One doe je via Alexa, de virtuele assistent van Amazon, voorlopig alleen in het Engels. Volgend jaar zal ook de Google Assistent toegevoegd worden aan het systeem.

  24 oktober is de Sonos One uitgebracht in een zwarte en witte uitvoering. De slimme speaker kost 229 euro en is daarmee aan de prijzige kant, maar met een gebrek aan concurrentie komt het daarmee weg.

  2. Smart verlichting - Ikea Trådfri

  De Zweedse gigant Ikea produceert steeds meer slimme producten voor in haar winkels. Dit jaar is daar een serie slimme verlichting bijgekomen onder de naam Trådfri, ofwel draadloos. De lampen werken ongeveer hetzelfde als de Philips Hue lampen met een kleine hub die via het internet allerlei lampen kan aansturen.

  Een interessante optie van het Trådfri systeem is de dimmer. Door een rond apparaatje in je hand te draaien kun je het licht draadloos dimmen. In bovenstaande video zie je hoe dat handig kan uitpakken. De dimmer moet je er wel los bijkopen als je dit wilt proberen, want het standaard pakket bevat twee lampen, de hub en een afstandsbediening.

  Voor het standaard pakket betaal je slechts 80 euro, waarmee Ikea flink de concurrentie wil aangaan met andere aanbieders. Een pakket met de dimmer en een lamp kost nog eens 30 euro extra, maar dan kun je wel heel cool het licht dimmen. De Ikea Trådfri lampen zijn sinds eind april te koop in Ikea winkels over de hele wereld.

  1. Smart tandenborstel - Kolibree Ara

  Ook op het gebied van mondhygiëne komen we niet onder de slimme apparaten uit. De beste nieuwkomer dit jaar is de Ara tandenborstel van het merk Kolibree. Dit is de eerste tandenborstel met een ingebouwde kunstmatige intelligentie die jouw mond helemaal leert kennen. In combinatie met de app kun je tandenpoetsen als nooit tevoren.

  De Ara houdt iedere beweging bij die je maakt en bouwt op die informatie een 3D-model van je mond. Terwijl je aan het poetsen bent kun je op je telefoon bijhouden welke plekjes je nog moet poetsen voordat je klaar bent. Iedere week krijg je een rapport om te zien hoe je het poetsen nog kunt verbeteren. En geloof het of niet, je kunt de tandenborstel ook offline gebruiken.

  De Ara is op de website van Kolibree te bestellen voor 129 euro. De nieuwste Ara tandenborstels verschenen in maart 2017 op de markt.

  Beste smart producten 2017

  Deze vijf producten laten zien wat er allemaal mogelijk is tegenwoordig. Waar de toekomst eerst heel futuristisch leek wordt het met deze slimme producten steeds meer realiteit. Welke smart producten heb jij dit jaar aangeschaft en welk slim product heeft jouw leven het meest verbeterd?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.