Wat worden de gratis PS Plus games van december 2021?

Article
zaterdag, 13 november 2021 om 15:00
ps plus ps5f1631005854
Elke maand selecteert Sony weer een aantal leuke games voor PS Plus abonnees. Wij pakken onze glazen bol en proberen te voorspellen welke games we in december voorgeschoteld krijgen.
Afgelopen maand verraste Sony de PS Plus abonnees met niet alleen de inmiddels standaard PS4 en PS5 games, maar werd ook het vijf-jarig jubileum van de PS VR gevierd met een extra VR-game. Maar, daar blijft het niet bij, Sony blijft ook de komende maanden PS VR games aan de lijst toevoegen. Dat betekent dat we op dinsdag 7 december ten minste vier games mogen verwachten. Wat een feest!

Chorus (PS4 & PS5)

We beginnen met de gratis PS5 game die wij mogelijk bij PS plus mogen verwachten. Chorus is een game die zowel een Playstation 4 als Playstation 5 release krijgt en op 3 december gelanceerd wordt. Chorus voldoet daarmee aan veel criteria voor potentiële PS Plus games en komt rond de release van de PS Plus games in de Store.
Chorus is een ruimte-gevechtsgame in derdepersoons perspectief. In de game volgen we Nara, die een bijzonder ruimteschip genaamd Forsaken bestuurt. Het wapentuig van Forsaken kan aangepast worden naar je eigen speelstijl. Chorus speelt zich af in een grote open wereld en zal uitkomen op alle grote platformen. Als Sony Chorus in de PS Plus line-up opneemt zou dat een hele mooie toevoeging zijn.

Tony Hawk's Pro Skater 1+2- PS4

Tony Hawk is een legende op de skateboard en de games waarin hij figureert zijn zeer geliefd. Vorig jaar kwam de remake van de eerste twee delen van de Pro Skater serie uit. Nu zou een mooi moment zijn om deze set toe te voegen aan de december PS Plus line-up. De Tony Hawk Pro Skater remaster is gemaakt door Vicarious Visions, de studio die eerder Crash Bandicoot N. Sane Trilogy gemaakt heeft. Vorige maand werd bekend dat de studio volledig overgenomen is door Activision en de uitgever kan na een aantal stevige schandalen wel wat positief nieuws gebruiken.

It Takes Two - PS4

Sony neemt graag games op in de lijst van PS Plus games die misschien iets minder voor de hand liggen, maar die zeer vermakelijk blijken te zijn. Bovendien heeft Sony een voorkeur voor games die ofwel online of coop te spelen zijn. It Takes Two past daar prima bij.
It Takes Two kwam eerder dit jaar uit en is een co-op action-adventurespel ontwikkeld Hazelight Studios, uitgegeven door Electronic Arts. In de game volgen we een getrouwd stel dat vervloekt is en in kleine poppen zijn veranderd. Samen moeten ze een weg zien te vinden door hun eigen huis. Dat wordt flink bemoeilijkt, aangezien ze net besloten hadden te gaan scheiden. Toch moeten ze nu samenwerken om te proberen de vloek te doorbreken, waarbij ze gehinderd worden door een tot leven gewekt liefdesboek, dat zichzelf tot doel gesteld heeft de twee echtelieden weer bij elkaar te brengen. De game is vormgegeven in een leuke pixar-achtige stijl. De game kon ons prima bekoren, zoals je in onze review kan lezen.

Tetris Effect - PS VR, PS4

Voor de PS VR game voor december 2021 hebben we getwijfeld. Gaat Sony een PS VR only game zoals Robinson: The Journey aanbieden, of wordt er gekozen voor een PS VR game die ook zonder VR te spelen valt? Wij denken het laatste, en daarbij is de keuze gevallen op Tetris Effect. Deze bijzondere versie van het aloude Tetris laat prachtig zien wat de meerwaarde van VR is, vergeleken met het 'platte scherm', terwijl de game toch ook gewoon op PlayStation 4 (en 5) speelbaar is.
In essentie is Tetris Effect niet anders dan het originele Tetris van bijna 40 jaar geleden, maar de toegevoegde graphics en muziek maken het spelen tot een bijna psychedelische ervaring. Je moet niet gek opkijken als je tijdens het spelen ineens tussen de kwallen hangt of een walvis voorbij zwemt. Als er één game is die hoort bij het PS VR jubileum, dan is het Tetris Effect wel.

Wanneer kunnen we de PS Plus games van december 2021 spelen?

De nieuwe games voor PS Plus worden altijd op de eerste dinsdag van de nieuwe maand beschikbaar gesteld. Komende maand is dat 7 december. De aankondiging van de nieuwe games gaat daar altijd de woensdag daarvoor aan vooraf. Deze maand verwachten we dat dus op 1 december.
Tot 7 december kunnen de PS Plus games van November 2021 nog geclaimed worden. Dat zijn de volgende games:
  • The Walking Dead: Saints & Sinners (PlayStation VR),
  • Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning (PlayStation 4),
  • First Class Trouble (PlayStation 5, PlayStation 4)
  • Knockout City (PlayStation 5, PlayStation 4)
  • The Persistence (PS VR)
  • Until You Fall (PS VR)