Wat we kunnen verwachten van Jurassic World: Dominion

Article
zondag, 14 juni 2020 om 9:00
jurassic parkf1587374459
Na alle klassieke Jurassic Park films zijn er een aantal Jurassic World films gemaakt die het verhaal over de dinosauriërs voortzetten. In 2021 zal de nieuwe Jurassic World film uitkomen en gaat het verhaal veel verder dan alleen ontsnapte dinosaurussen.

Een nieuw tijdperk

Mogelijk zal de nieuwe Jurassic World een tijdsprong maken. Dit hintte de acteur Chris Pratt die in de Jurassic films Owen Grady speelt. Hij vroeg zich af hoe het zou zijn als zowel dinosaurussen als technologie invloed zouden hebben op onze planeet. Dan moet je wel een tijdsprong maken. Het doel van de regisseur is om de uitspraak 'niemand is meer onder de indruk van een dinosaurus' te ontkrachten.
jurassic parkf1591300782

Oude bekenden

Natuurlijk zien we het dus Owen en Claire terug in de derde Jurassic World. Ook zien we Omar Sy en Jake Johnson terug die in de laatste twee Jurassic World hebben gespeeld. Maar dat is niet het opmerkelijke. Er komen zelfs hele oude bekenden terug. Sam Neil die Alan Grant speelde in de eerste Jurassic park zal ook meespelen in de nieuwe Jurassic World. Ook Laura Dern zal terugkeren als Ellie Sattler. Verder zullen van de oude film B.D. Wong en Jeff Goldblum meespelen in de derde Jurassic World film.
jurassic park iiif1591335528

Plot

Jurassic World: Fallen Kingdom eindigde met een enorme cliffhanger. Alle dinosauriërs zijn ontsnapt uit het park en bevinden zich nu op het vaste land. Nadat het eiland Isla Nublar is verlaten door de mensen blijven de dinosauriërs op het eiland achter. Maar wanneer er een vulkaan dreigt uit te barsten op het eiland wordt de dinosaurus opnieuw met uitsterven bedreigd. Claire en Owen starten hun reddingsmissie en doen er alles aan om de dinosauriërs te redden. Nu de dinosauriërs vrij zijn zal de mens het op moeten nemen tegen de prehistorische reuzen in Jurassic World: Dominion.
jurassic woldf1623316971

Jurassic World 4?

De vraag is of er na Jurassic World: Dominion een vierde deel komt van de filmreeks. Vanaf 2015 is er om de drie jaar een nieuwe Jurassic World uitgekomen. Dus als er een vierde deel zou kunnen komen, zou deze uitkomen in 2024. Het ligt er ook aan hoe het derde deel van Jurassic World zal eindigen. De director Colin Trevorrow en schrijver Derek Connolly hebben zelfs aangegeven dat Jurassic World: Dominion slechts het begin is van een compleet nieuw tijdperk. Maar we zullen eerst het derde deel moeten afwachten.
jurassic world 2f1640167258

Releasedatum

Jurassic World: Dominion zal als alles mee zit in juni 2021 uitkomen. De opnames waren al in februari van start gegaan, maar door het coronavirus is de productie op 13 maart stopgezet. Voor opnames waren de cast en crew van Canada naar Engeland gevlogen, maar door het virus mochten ze natuurlijk niet meer reizen. Wanneer de opnames weer zullen verdergaan is nog niet bekend, maar Universal Pictures heeft wel bevestigd dat ze de film volgend jaar wil uitbrengen.