Wat voor invloed gaat het coronavirus hebben op de prijs van de PS5?

Article
dinsdag, 24 maart 2020 om 11:30
ps5 logof1582113891
Aan het einde van dit jaar moet de PlayStation 5 verschijnen, de next-gen console van Sony. De vraag is alleen of dat wel gaat lukken met het coronavirus en als het wel lukt, welke gevolgen dat met zich mee gaat brengen. Wat voor invloed het coronavirus gaat hebben op de prijs van de PS5 denkt de redactie?

Luuc

Ik denk dat het effect van coronavirus mee gaat vallen voor de prijs van de PS5. In een recent bericht liet een persbureau van Sony weten dat de releasedatum van de console niet zal veranderen door het virus, wat in mijn ogen lijkt op een bevestiging dat het met de productie wel goed zit. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de prijs niet verder beïnvloed zal worden hierdoor.

Chris

Eerlijk gezegd verwacht ik geen invloed. Zowel Sony als Microsoft kijken niet alleen naar de hele korte termijn, maar naar zeker een periode van drie jaar. Daarna gaan ze misschien kijken naar de nieuwe prijzen van onderdelen en daar de prijs van de console op aanpassen. Ook als nu tijdelijk de prijzen van onderdelen hoger liggen, kunnen ze het zich niet veroorloven de prijs van de consoles hoger te stellen.
Kijk je naar wat er aan componenten in de consoles zit, dan wordt die prijs waarschijnlijk toch al op het randje van wat de consument acceptabel zal vinden. Sony heeft ooit een console voor bijna 600 euro op de markt gebracht en daar vreselijk de deksel op de neus voor gehad. Prachtige console, maar voor velen gewoon te duur. Dat gaat dus niet nog een keer gebeuren.

Theo

Ik zat al hoog met mijn prijs voor de PlayStation 5. Alleen nu denk ik dat ik een stuk beter zit met mijn prijs. Mijn gok blijft 750 euro en voor dat geld krijgen we nu denk ik een minder krachtige console dan oorspronkelijk het idee was. Vooral de games en randapparatuur zoals controllers zullen daarnaast in prijs omhoog gaan denk ik.
ps5 renderf1578563829

Kevin

Ik sluit mij aan bij hetgeen Chris al zegt, dus heeft weinig zin dat in eigen woorden nog eens te vertellen. Veel consoles worden met verlies verkocht, het geld wordt voornamelijk verdiend met licenties op de games. De prijs omhoog gooien om zo maar de kosten van componenten te dekken, gaat er mogelijk voor zorgen dat minder mensen interesse hebben in het kopen van de PS5, wat dus betekent dat het lastiger wordt om op de licenties te gaan verdienen.
Wat ik dan wel interessant vind: veel bedrijven liggen op hun gat door het coronavirus. Krijgen ontwikkelaars het wel voor elkaar om de games op tijd af te krijgen? Want geld verdienen op licenties kan, maar dan moet je natuurlijk wel games hebben om licenties op te verstrekken.

Ralph

Ik denk dat het voornamelijk een tactisch schaakspel gaat worden tussen Sony en Microsoft. Beide consoles lijken rond dezelfde periode uit te komen, maar om als eerste je prijs bekend te maken lijkt momenteel een dodelijke strategie. Wie als eerste zijn kaarten op tafel legt kan zomaar eens als verliezer uit de strijd komen.
De componenten voor beide consoles zullen nu namelijk ongetwijfeld hoger zijn door de flink verlaagde productiviteit. Dat is simpelweg een kwestie van vraag en aanbod. Maar ondertussen willen Sony en Microsoft ook allebei niet ‘de duurste’ zijn. Ik denk dus dat de prijs van de PS5 voorlopig dan ook zal afhangen van de prijs van de Xbox Series X. Ligt die hoger dan verwacht, dan hoeft Sony minder verlies te maken op elke verkochte console en kunnen ze daar iets onder gaan zitten. Gaat Microsoft daarentegen komen met een competitieve prijs, dan zal het een lastige keuze gaan worden voor Sony.

Populair Nieuws

Laatste Reacties