Wat vonden we van Game of Thrones Season 8 Episode 4?

  Nu de meeste mensen op de redactie van XGN Episode 4 van Game of Thrones Season 8 gezien hebben, wordt de aflevering weer flink besproken. Nog maar twee afleveringen te gaan tot we alweer bij het einde zijn beland. Hier zijn onze reacties op een rijtje.

  HBO

  Luuc ten Velde

  Game of Thrones Season 8 Episode 4 is een typisch voorbeeld van wat Game of Thrones ooit geweest was. Een grote hoeveelheid politieke intriges, plannen die gesmeed worden en een aantal verrassingen. De dood van Missandei kort nadat haar tweede draak uit de lucht werd geschoten, lijkt veel teweeg te brengen bij Daenerys en daar kan ik niet op wachten!

  Wat mij alleen nog veel enthousiaster maakt, is de keuze van Jon om zijn geheim te delen. Zoals Dany al voorspelde, zou het nieuws zich als een lopend vuurtje verspreiden en dat is precies wat er is gebeurd. De vraag die mij nu rest is wat de consequenties zijn voor Jon en of die geloofwaardig zijn. Dat was voor mij de kern van de serie, maar daar zien we in de laatste seizoenen steeds minder terug.

  Game of Thrones Tyrion screenshot

  Sonja van der Meer

  Hoewel de vierde episode leek te beginnen als het begin van een mooi sprookje bleek dit totaal de andere kant op te gaan. Niets zal mijn hart meer breken dan het feit dat Jon zijn loyale Direwolf Ghost niet heeft geaaid. De spanning wordt hoog opgebouwd en ik ben ontzettend benieuwd naar de laatste twee afleveringen.

  Wel vind ik het jammer dat we geen uitleg hebben gekregen over Arya haar heldhaftige actie, had graag willen weten hoe ze het voor elkaar had gekregen. Tyrion for president!

  HBO

  Lucas Wubben

  Misschien ben ik te kritisch, maar ook deze aflevering vond ik ietwat teleurstellend. De dingen die gebeurden kwamen uit het niets. Eerst een half uur feesten, prima, dan een korte scene waarin ze overleggen over de tactiek. De scene daarna zien we drie seconden een draak, die vijf seconden later met 3 speren in z'n lijf in de zee stort.

  Wel mijn complimenten voor de momenten daarna, daar kreeg ik dat echte Game of Thrones gevoel. De machtspelletjes onderling, de twijfel over loyaliteit en met name de scene tussen Tyrion en Lord Varys. Zo wil ik het zien! En de laatste scene, ook top.

  Missandei Game of Thrones

  Remco Hayes

  Episode 4 van Game of Thrones Season 8 vond ik geweldig. Niet omdat er extreem veel in werd gevochten, maar omdat het juist een meer rustige aflevering was. Dat neemt niet weg dat het extreem zielig was toen Rhaegar werd doodgeschoten door Euron.

  Ook werd mijn favoriete karakter uit de afgelopen seizoenen vermoord. Missandei werd onthoofd door The Mountain, nadat zij werd ontvoerd. Grey Worm was ontroostbaar en Daenerys was woest, wat je ook in haar ogen kunt zien. Dat worden nog een paar spannende afleveringen de komende weken.

  HBO

  Theo Weber

  Toen ik de aflevering van vorige week bekeken had, bedacht ik in mijn hoofd al wat er nu ging komen. Natuurlijk rukten de legers op richting King's Landing en deed Sansa niet lief mee, zoals Jon en Daenarys gehoopt hadden. Vol goede moed én de voorkennis dat er een dik leger aan de andere kant al heel lang voorbereidde op een oorlog, ging de rest op pad.

  Althans, dat dacht ik. Want vol verbazing (en teleurgesteld) zag ik vervolgens hoe een draak veranderde in een schietschijf en de vloot van Daenerys ineens omgetoverd werd tot brandhout. Hoe kan het dat niemand heeft bedacht dat er een val klaar zou liggen? Cersei heeft tenslotte flink de tijd gehad en heeft echt niet bij Starbucks gezeten met haar leger hoor. En viel die vijandelijke vloot niet op? Hoe dan ook, dit is een mooie set up voor de komende aflevering waarin we volgens geleerden uit beide kampen een vreselijk geluid gaan horen. Het barbecue seizoen is begonnen!

  Jaime Lannister screenshot

  Rox van der Helm

  Ik vond de aflevering maar saai om eerlijk te zijn. Je verwacht van alles, maar er gebeurt vrij weinig. Ik dacht Dany gaat de Starks uitmoorden of Sansa misschien wel Dany, of weet ik veel wat. Enige boeiende vond ik de love affair en Jaime’s woorden. Zielig, maar fair. Ik hoop dat die toch op ‘t einde Cersei niet dient, maar haar neersteekt.

  Oh ja en dan ‘t einde. Tja, jammer. De fik erin dus!

  HBO

  Nick Groenen

  Ik vond Game of Thrones Season 8 Episode 4 een erg vermakelijke aflevering. Vooral in het eerste halfuur genoot ik van de (politieke) conversaties tussen de personages. Het drankspel dat Tyrion, Jaime, Brienne en Podrick speelden bracht ook wat mooie momenten voort. Het enige wat ik de hele tijd dacht was ‘Hier is geen tijd voor!’. Game of Thrones is vaak het sterkst in de rustigere momenten, maar over 2 weken zit dit seizoen er alweer op. Winterfell hebben we de afgelopen afleveringen wel genoeg gezien.

  De dood van de draak zorgt er daarnaast voor dat Deanerys extra voorzichtig moet zijn en haar plan moet aanpassen. Ik ben heel erg benieuwd naar de volgende afleveringen. ‘Burn them all!’ als het aan mij ligt.

  Wat vond jij van Game of Thrones Season 8 Episode 4?

  Zoals je kunt lezen zorgt Game of Thrones Season 8 Episode 4 voor gemengde gevoelens op de redactie. De een vond het geweldig, de ander is kritisch. We zijn het er in ieder geval allemaal over eens dat de aflevering meerdere mooie momenten bevatte. Wij hartstikke benieuwd naar jouw mening. Laat het ons weten in de reacties!

  Dit artikel is op 20 mei 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.