Wat vond de XGN redactie van de Sony persconferentie?

Article
woensdag, 13 augustus 2014 om 12:43
xgn google image
Net hebben we natuurlijk de EA-persconferentie gehad, maar gisteravond was op de Gamescom de persconferentie van Sony. Ook daar deden we verslag van, maar wat vond de redactie eigenlijk van die persconferentie?

Wouter

Al met al vond ik de persconferentie van Sony een beetje tegen vallen. Begrijp me niet verkeerd ik heb enorm genoten van alles dat getoond werd. Zo werd ik enorm blij van het nieuws dat Day Z naar de PlayStation 4 komt en de nieuwe beelden van Bloodborne waren heerlijk. Maar nergens kwam echt die klapper voorbij van een grote PlayStation exclusive.
Geen God of War, geen Uncharted, geen gloednieuwe IP die mij blij maakt dat ik een half jaar terug voor een PlayStation 4 heb gekozen in plaats van een Xbox One. Wat ik dan wel weer erg leuk vond, was de nieuwe titel van ontwikkelaar Housemarque. Alienation lijkt namelijk vrij veel op het eerder uitgebrachte Dead Nation van deze studio en die game was echt top. Ik ben sowieso al een grote fan van top-down shooters en Alienation lijkt weer een leuke hoeveelheid chaos naar je beeldscherm te brengen.
18657

Rox

Sony was voor mij overtuigender dan Mirosoft op de persconferentie. Hellblade zag er tof uit en als je weet dat deze titel afkomstig is van dezelfde makers als Devil May Cry en Heavenly Sword dan denk ik maar één ding: "Dat zit wel goed." De titel zag er super mooi uit en die heeft dan ook sowies mijn interesse.
Verder zag WiLD er énorm tof uit. Ik kan nu al niet wachten op meer informatie. En ook RIME zag er tof uit, al zagen we die titel natuurlijk vorig jaar al. We kregen nu enkel meer beelden. Wat dat betreft houd ik wel van die kleinere (mooie!) games. Wel miste ik wat grote blockbusters, zoals meer van Uncharted 4 of de aankondging van een nieuwe God of War, Heavy Rain of iets dergelijks.
Maar ook een lieve titel als een nieuwe Jak & Daxter of Ratchet & Clank was meer dan welkom geweest. Nu vond ik de persconferentie 'ok', maar niet bijzonder goed. Helaas. Al heb ik natuurlijk gewoon al een PS4 in huis en ben ik dus één van die tien miljoen haha.
18648

Rob

De persconferentie van Sony bracht voor mij meerdere games waar ik nu echt naar uitkijk. Misschien waren er geen echt grote klappers - neem het ontbreken van Uncharted 4. Maar er was wel genoeg unieks om van te genieten. Met natuurlijk als hoogtepunt WiLD.

Deze game gaat enorm worden, met een oppervlak ter grootte van Europa! Je kunt in de huid kruipen van een mens, maar wel 10,000 jaar geleden. Of je neemt de controle over één van de vele wezens die rondwandelen.
Daarnaast zagen we eindelijk de nieuwe game van Ninja Theory. Geen nieuwe Heavenly Sword, maar wel iets anders heel tofs. Hellblade. De game is gebaseerd op Keltische mythen en de trailer zag er meteen episch uit. Heeft Sony mij weggeblazen met zijn persconferentie? Nee, niet helemaal. Maar er werd wel genoeg getoond aan games om naar uit te kijken voor de PlayStation 4 de komende maanden en jaren.