Wat vinden we van Hamilton, Verstappen en Leclerc op de F1 2021 cover?

Article
zondag, 08 augustus 2021 om 13:00
2021 07 27 f1 2021 2f1626335215
De nieuwe F1 game, F1 2021, ligt inmiddels al even in de winkels. Op de cover van de racegame, die inmiddels bij EA hoort, prijken wereldsterren Hamilton en Verstappen naast Charles Leclerc, maar wat vinden we hier eigenlijk van? Wij gingen de redactie in met deze vraag en kregen ongezouten meningen!

Roy

Ik heb de game sinds een paar dagen en kan merken dat Codemasters een subtiel EA-sausje heeft gekregen nu de studio daaronder valt. De F1 cover straalt dat ook uit, met de felle kleuren en dezelfde blokkerige stijl als voor de andere sportgames. Het oogt strak en is voor F1 weer eens wat anders! Wat betreft de gezichten die op de cover prijken… als de F1-nerd die ik ben, heb ik de Deluxe Edition waar oude legendes op staan te glimlachen. Over wie de grootsten ooit zijn, valt altijd te twisten, maar met Schumi en Senna erop is dat wat mij betreft dikke prima!

De standaardversie moet daarnaast gewoon de hoofdrolspelers van dit seizoen hebben, en dat heeft Codemasters van tevoren goed ingeschat. Het kon ook niet missen dat Hamilton en Verstappen daartoe zouden behoren! Leclerc had ik misschien nog vervangen door Lando Norris. Dat ventje maakt echt indruk, rijdt momenteel sterker en consistenter dan Leclerc en vecht zelfs regelmatig mee om het podium, nota bene in de McLaren!
f1 2021f1625236226

Theo

Als je het aan mij vraagt zou de cover van F1 games wat meer afwisseling mogen hebben. Niet alleen qua coureurs, maar ook qua layout in zijn algeheel. Elk jaar staat er weer een stel topcoureurs op de kaft en de afgelopen jaren zijn dat bijna altijd dezelfde koppen: Hamilton en Verstappen en eventueel een of twee anderen. Het lijkt wel een knip en plak oefening, gezien ze ook nog eens negen van de tien keer (vrijwel) hetzelfde staan. Waarom niet wat afwisseling op die kaft? Ik zou wel een toffe close-op van een de helm van een coureur in zijn bolide willen zien of een bolide zelf die de voor- en achterkant van de kaft bekleedt.
Ik vind de cover van F1 2021 eigenlijk best prima met 'hoofdrolspelers' Verstappen en Hamilton erop, aangevuld met Leclerc die dit seizoen weer lekker meedoet. Hij rijdt nu op de vijfde plek en lijkt in zijn element te zijn. Toch had op de plek van Leclerc beter Norris kunnen staan als we naar de standen kijken. Sowieso zou de kaft van de game er anders uitgezien hebben, op basis van het verloop van het seizoen, maar niemand weet wat er gaat gebeuren na de crash van Max in de Copse bocht en de race die hij met een 'halve auto' heeft moeten rijden. Zeker niet als er ook nog eens een gridstraf aankomt, omdat hij een extra motor nodig heeft.
2021 07 27 f1 2021 5f1626335629

Ralph

Qua cover voor F1 2021 is het heel simpel, Verstappen en Hamilton moeten er allebei pontificaal opstaan. Beide coureurs zijn namelijk allebei overduidelijk een niveau hoger dan de rest en dat geeft het huidige seizoen ook goed aan. Bottas en Perez kunnen niet in de buurt komen van hun teamgenoten, terwijl dat allebei zeer solide coureurs zijn.
Ik vind de keuze voor Leclerc alleen wel een beetje opmerkelijk, aangezien Ferrari niet meer bij de grote drie hoort en McLaren is op het moment ook beter. Een plekje voor Lando Norris was dan ook meer terecht geweest, hij is echt één van de verrassingen van dit seizoen. Maar is snap het anderzijds ook wel, want Ferrari is nog steeds het grootste merk in de Formule 1 en het zou dom zijn van Codemasters en EA om niet uit dat vaatje te tappen.
ss b2a6e4461d843a5150131e062dcfd77ea68e5e62f1626781127

Rox

Het maakt me weinig uit eigenlijk wie er op de cover staat al denk ik altijd wel: waarom toch altijd de grootste spelers. En als dat al het uitgangspunt is, dan klopt het niet dat Leclerc er op staat. Ik denk toch echt dat dat Norris zou moeten zijn dit jaar. Als Nederlander vind ik het natuurlijk mooi dat Max op de cover staat, maar ik heb zoiets van: waarom niet een cover met alle hoofden? Waarom überhaupt kiezen. Geef me gewoon een kunstwerk met én Hamilton én Verstappen én Norris én Gasly en al die anderen, ongetwijfeld uit welk segment ze komen. Is misschien chaotisch, maar net als F1 een uitdaging, nietwaar? En anders zou ik er voorstander van zijn om elk jaar een andere speler op de cover te doen. Dus dat betekent als Max en Hamilton geweest zijn… Ocon.

Populair Nieuws