Wat je nog niet wist over Daryl Dixon van The Walking Dead

Article
zondag, 08 maart 2020 om 9:00
the walking deadf1634110592
Je kan hem kennen onder de naam Daryl Dixon. Norman Reedus is een Amerikaanse acteur. Je kan hem voornamelijk kennen van de serie The Walking Dead. Misschien wel onze favoriete karakter uit de serie. Norman Reedus die Daryl Dixon is in de meeste afleveringen te zien van The Walking Dead. Daryl is de eenzame wolf van de groep. Ook al is hij liever op zichzelf, hij is erg loyaal en beschermend. Hij is onafscheidelijk van zijn kruisboog waarmee hij iedere zombie gelijk raak schiet.

Langstlevende personage van The Walking Dead

Als er één iemand veel heeft moeten doorstaan en veel mensen heeft zien overlijden, is het Daryl wel. Daryl is niet de enige die lang in de Walking Dead zit. Personages die ook heel lang in de Walking Dead spelen of gespeeld hebben zijn bijvoorbeeld Rick Grimes, Michonne, Carol en Maggie. Maar Daryl staat toch boven aan het lijstje. Zijn karakter is al ruim 10 jaar te zien in The Walking Dead.

Aantal doden op zijn naam

The Walking Dead staat bekend om de vele bloedbaden en zombies die gedood worden. Niet alleen zombies, maar ook normale mensen worden gedood. Er zijn al een aantal hoofdpersonages gedood en het houdt maar niet op. Op Rick Grimes na, heeft Daryl één van de meeste doden op zijn naam staan. Niet alleen zombies, maar ook gewone mensen heeft hij moeten doden. Daryl heeft ruim 200 zombies en rond de 20 mensen gedood. Rick heeft een aantal van ongeveer 230 zombies en 35 mensen gedood.
schermafbeelding 2020 07 03 om 114107f1593769331

Acteerritueel

Voordat Norman in de rol kruipt van Daryl heeft hij altijd een soort ritueel. Voordat de opnames beginnen maakt hij een ritje op zijn motor en luistert hij naar muziek van Motörhead. Zo probeert hij in zijn knorrige rol te komen. Zelf vindt Norman het niet totaal niet moeilijk om de rol van Daryl te spelen. Hij vindt zelf dat hij en zijn personage Daryl veel met elkaar gemeen hebben.
schermafbeelding 2020 07 03 om 133425f1593776147

Auditie voor Merle

In eerste instantie heeft Norman Reedus niet gelijk auditie gedaan voor de rol van Daryl, maar voor de rol van Merle. Merle is de oudere broer van Daryl in de serie. De producers hadden hem tijdens zijn auditie de tekst van Merle laten lezen. De volgende dag werd hij gebeld of hij nog meer van Merle wilde laten zien, terwijl de rol van Merle al was vergeven aan Michael Rooker. Toen kreeg hij te horen dat hij de rol van Daryl Dixon mocht spelen.

Gemaakt voor Norman Reedus

Er was een reden dat Norman Reedus geen tekst las voor de rol van Daryl tijdens zijn auditie. Daryl´s karakter bestond überhaupt nog niet. De producenten waren zo onder de indruk van Normans auditie dat ze hem per se in de serie wilde hebben. Toen werd het personage van Daryl Dixon in het script geschreven. Op het laatste moment werd Norman gebeld toen hij in New York City liep. Toen hij het hoorde dat hij de rol van Daryl mocht spelen maakte hij van vreugde radslagen op straat.

Populair Nieuws