Wat is volgens jou de 'beste' streamingdienst?

Article
zondag, 09 juni 2024 om 9:00
hbo max 1 scaledf1702049380
Er zijn allerlei streamingdiensten voor handen, maar wat is nu de beste? We vroegen het aan de redactie van XGN.

Theo

Ik vind het een hele lastige vraag. Sowieso wisselt het telkens welke streamingdienst er door mij gebruikt wordt. Het ligt er ook maar net aan wat er te zien is. Zo heb ik onlangs Fallout op Amazon Prime met heel veel plezier gekeken.
Daar kijk ik ook regelmatig wel een film, serie of docu. Ook ben ik momenteel een serie aan het kijken op HBO Max, wat erg goed bevalt. En het kan zomaar zijn dat het binnenkort weer Disney Plus of Netflix is, omdat daar weer wat op verschijnt, zoals Stranger Things of een nieuwe Star Wars serie. Who knows.
Aan de ene kant wil ik dan ook graag HBO Max zeggen, omdat ik daarop momenteel iets volg. Anderzijds denk ik Amazon Prime, omdat de prijs vele malen lager ligt dan de rest, ondanks een redelijk breed (en steeds beter wordend) aanbod.

Simon

Er was een tijd dat alles op Netflix te vinden was en een Netflix abonnement nog de moeite waard was. Daarnaast konden meerdere mensen tegelijk gebruik maken van een account. Tegenwoordig is bijna alles gefragmenteerd en moet je voor vrijwel elke serie of film een abonnement hebben bij verschillende aanbieders en is er geen echte winnaar meer die de moeite waard is.

Chris

De tijd dat ik echt blij werd van streamingdiensten is wel een beetje voorbij. Voor mij beginnen ze net even te veel op de 'oude' tv-maatschappijen te lijken. Steeds hogere prijzen, versnipperd aanbod, reclames en na één seizoen al gecancelde shows, de lol is er wel een beetje af.
Voorheen had ik zonder twijfel Disney+ geroepen, maar daar komt tegenwoordig weinig interessants op uit. Netflix wordt echt veel te duur, net als Viaplay. HBO Max vergeef ik niet dat ze Westworld gekild hebben (gestopt EN van de dienst af gegooid).
Dan blijft Amazon Prime Video over. Haar UI is niet om naar huis te schrijven en gelardeerd met koop/huur opties, maar met Fallout, LoL Last one Laughing, Rings of Power, The Boys en Upload hebben ze mij wel veroverd. En dat terwijl Prime Video één van de goedkoopste streaming opties van Nederland is!
Ja, mijn stem gaat dan toch naar Amazon.

Arran

Net als voor Chris zien steamingdeansten er voor mij al een stuk minder rozekleurig uit dan tien jaar geleden. De eeuwige zoektocht van welke serie ik waar kan kijken is irritant, zeker omdat het aanbod in Nederland gewoon anders is.
De prijzen groeien exponentieel en de plotselinge pushback omtrent accounts delen, terwijl dat juist was waar Netflix mee verkocht toen het begon, voelt vies. Tegenwoordig hernieuw ik eens in het halfjaar mijn abonnement voor een maandje, zodat ik alles dat ik wil zien in een keer mee kan pakken.
Prime heeft wat mij betreft de beste series. Fallout is top, The Boys en spinoff Gen V kijk ik met veel plezier en Invincible is een comicserie die ik vroeger met veel plezier las. Ook vind ik het fijn dat ik gemakkelijk informatie kan vinden over de acteurs in een scène. Al mogen ze wel die reclames aan het begin van elke aflevering weghalen. Ik betaal toch al voor deze dienst?
Wist je dat je elke week prijzen kunt winnen in onze reageer & win?

Populair Nieuws

Laatste Reacties