Konijnen in films - De leukste knaagdieren op een rij

Article
vrijdag, 14 april 2017 om 17:41
xgn google image
Eindelijk zijn we af van die treurige duisternis genaamd winter en is de lente in volle gang. Er wordt meer gelachen, de bomen worden groener en de vogeltjes beginnen met fluiten. Naast het begin van de lente staat ook Pasen voor de deur. Speciaal daarvoor maken wij een overzicht van de leukste konijnen in films.
Pasen staat voor de deur. Tijdens dit feest van nieuw leven kun je grote hoeveelheden chocolade naar binnen werken, zonder hierop aangekeken te worden. Maar Pasen is ook een tijd voor films! Om in de stemming te komen hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste films voor de Paasdagen.

8. E.B. - Hop

Van jongs af aan is de tiener E.B. (Russel Brand) vastberaden om een drummer te worden in een rockband. Maar als zoon van de Paashaas worden er andere dingen van hem verwacht. Als gevolg reist E.B. af naar het zonnige Los Angeles om daar zijn droom in vervulling te laten gaan. Maar op het moment dat hij wordt aangereden door een werkloze Fred O’Hare (James Marsden), loopt alles in de soep.
Hop verdient niet alleen een plaatsje in de lijst omdat het verhaal gaat over de zoon van de Paashaas, maar ook omdat de film in het teken staat van opgroeien. De gepassioneerde (en lichtelijk irritante) E.B. geeft het onderdrukte gevoel waar jongeren mee worstelen perfect weer. Russel Brand is dan ook een geschikte voice-over voor de rol. Hoewel het verhaal soms wat droog is, weet de animatie de film naar een respectabel niveau te tillen.
109163

7. Stampertje - Bambi

Wie beweert het niet zwaar gehad te hebben tijdens de opening van Bambi, heeft ofwel de film niet gezien, of is een leugenaar. Een van de meest memorabele films die Disney uitbracht in 1942 is het verhaal over het jonge hertje dat opgroeit in het bos. Bambi was zijn tijd ver vooruit met een sterk verhaal en goed animatiewerk. Hoewel er later een vervolgdeel is uitgebracht, blijft het origineel toch het beste.
Al meer dan 70 jaar lang heeft Bambi de hartjes van menig filmliefhebber veroverd. Dit komt mede dankzij het speelse karakter Stampertje. Samen met Bambi geeft Stampertje een unieke twist aan de film die vandaag de dag nog steeds relevant is. Pasen is dus ook de perfecte gelegenheid om Bambi weer eens op te zetten.
109164

6. Roger Rabbit - Who Framed Roger Rabbit?

Roger is een beroemd animatiepersonage dat woont in Los Angeles. Samen met zijn vrouw Jessica leeft hij samen met ‘echte’ mensen. Maar wanneer Roger vermoed dat Jessica vreemdgaat, huurt hij een detective in. Op dat moment komt er op een ongelukkige manier iemand om het leven en krijgt Roger de schuld van de misdaad.
Ondanks de soms wat overdreven manier van acteren, is Who Framed Rober Rabbit een film als geen ander. Live-action komt samen met bijzondere animaties. Om antwoord te krijgen op de vraag uit de titel zul je toch echt de film moeten kijken. Voor wie dat nog niet eerder hebben gedaan is de film zeker een aanrader.
109165

5. White Rabbit - Alice in Wonderland

De volgende op de lijst is toch wel een klassieker. Wanneer hij niet verstopt zit in zijn hol is het witte konijn (White Rabbit) altijd onderweg. Want zoals je misschien wel weet, moet en zal hij altijd op tijd zijn. Dit lukt hem niet altijd en dat laat hij maar al te graag weten aan zijn omgeving.
White Rabbit is een van de zij-personages uit de Alice in Wonderland serie. Al sinds de eerste animatiefilms speelt het konijn een belangrijke rol in het begeleiden van Alice door Wonderland. Maar, zijn acteercarrière is daar niet opgehouden. Zo is het konijn ook te zien in de recente films van Alice.
109166

4. Vlad - Horton Hears a Who!

In Horton Hears a Who wordt het verhaal verteld over een olifant genaamd Horton (Jim Carrey) die leven ontdekt op een pluisje. Op dit pluisje bevindt zich namelijk een stad met als leider de Mayor (Steve Carell). Het verhaal komt oorspronkelijk van de bekende Dr. Seuss, die al een tal aan verhalen op zijn naam heeft staan. Horton is, naast Cat in the Hat, wellicht een van zijn meest bekende verfilmingen.
In de film spelen twee Vald's. Een is een schattig konijntje dat koekjes bakt, de ander een gier die Horton het liefst tussen 6 planken ziet. Gedurende de film worden Horton en zijn pluisje achterna gezeten door de gier. Maar, tegen het einde van de film krijg je als kijker dan eindelijk de 'andere' Vlad te zien. Het zachte konijntje past precies bij de beschrijving en is om die reden beland in onze lijst.
109167

3. Easter Bunny - Rise of the Guardians

Aangekomen bij de top 3 staat op nummer drie nogmaals de Easter Bunny. Dit keer in een wat stoerder jasje, want Rise of the Guardians gaat over het verdedigen van de feestdagen. Samen met de kerstman, de tandenfee en Vadertje tijd moet Jack Frost de wereld beschermen tegen ultieme duisternis.
The Easter Bunny wordt in Rise of the Guardians voor het eerst neergezet op een wat stoerdere manier. Vaak zien we een kant van hem die wat zoetsappiger is. Naast de actie zitten er genoeg ‘easter eggs’ in die naar speciale dagen in het jaar wijzen. Of het nu kerst is of Sinterklaas, Rise of the Guardians is altijd een goede keuze.
109168

2. Bugs Bunny – Space Jam

Wanneer we praten over klassiekers kan deze niet ontbreken. In 1996 kwam, net als in Roger Rabbit, animatie en live-action samen om een film neer te zetten die uniek is in zijn soort. Dit keer zijn de Looney Tunes aan de beurt. Het bekende team verscheen al vaker op het witte doek, maar nooit met echte acteurs.
Wanneer de Looney Tunes in een lastige situatie terecht komen, hangt hun vrijheid af van een sport competitie. Gezien het feit dat hun tegenstanders zo klein zijn is basketball de sport die ze hiervoor uitkiezen. Wereldberoemde basketballer Michael Jordan schiet te hulp en zorgt ervoor dat het stel hun vrijheid terug krijgt. Het team zal alles op alles moeten zetten om niet te eindigen in een intergalactische gevangenis.
109169

1. Judy Hopps - Zootropolis

Bovenaan de lijst een film die je waarschijnlijk niet is ontgaan. Zootropolis (of Zootopia) heeft alle records gebroken en won dit jaar zelfs een oscar voor beste animatie. Een van de redenen hiervoor is de krachtige boodschap over gelijkheid in de maatschappij. Daarnaast is het animatiewerk van hoog niveau en zorgt de stemmencast voor de perfecte beleving. Zootropolis is dan ook de dierenfilm van het jaar.
Als ster van de film probeert Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) de stad Zootropolis een beter plek te maken. Maar als eerste konijn dat het politiecorps versterkt, is dit niet al te makkelijk. Via hard werken moet zij zichzelf bewijzen waardig te zijn aan het bureau. Het verhaal krijgt een hele nieuwe wending wanneer blijkt dat niet alles is wat het lijkt.