Wat is de Beste Terminator Film?

  Met de onthulling dat er een nieuwe Terminator film aankomt, zetten wij de andere vijf delen netjes op een rijtje. Terminator kent zijn succes en zijn dompers. Daarom stellen wij de vraag: Wat is nou eigenlijk de beste Terminator film?

  5. Terminator Salvation

  Dit is in ieder geval niet de beste Terminator film. We hebben het natuurlijk over Terminator Salvation. Dit vierde deel verloor alle charme van de vorige Terminator Films. Salvation bewijst dat minder soms gelijk staat aan meer. Terminator Salvation had simpelweg niet gehoeven en komt over als een film die totaal overbodig is binnen de franchise.

  Om verder te gaan met de bovenstaande statement dat minder soms meer is - In de eerdere Terminator delen wordt veel gesproken over de toekomst, waar John Conner een verzet leidde tegen Skynet en de Terminators. Mysterie is een sterke kracht, we kunnen onze fantasie de vrije loop geven en speculeren wat er in deze futuristische oorlog is gebeurd. Maar Terminator Salvation wilde het ons liever laten zien. Wat we kregen was een opgeblazen actiefilm zonder de diepgang, emotie en Arnold zelf om het in stand te houden.

  We hadden een film over de oorlog tussen Skynet en John Conner niet nodig, de kleine details die geplaatst waren over de vorige delen heen was genoeg. Op deze manier wisten we van de oorlog af, maar kon je zelf fantaseren hoe gruwelijk een oorlog met de Terminators kan zijn.

  Terminator Salvation staat alleen al onderaan vanwege het feit dat de film niet had gehoeven. Zijn er enige aanhangers van Terminator Salvation? Laat het ons weten in de reacties.

  4. Terminator Genisys

  Ook Genisys heeft niet de goede eigenschappen om de beste Terminator film te zijn. Deze recente Terminator film wist de verwachtingen niet waar te maken, ondanks de enorme potentie. Regisseur Alan Taylor (Thor: The Dark World, Game of Thrones) was een sterke keus voor de regisseursstoel. Verder kwam Arnold terug als onze T-800/The Guardian en werd de cast versterkt door Emilia Clarke (Game of Thrones) & Jason Clarke (Dawn of the Planet of the Apes).

  Terminator Genisys moest het verhaal uitbreiden en duidelijker maken, maar er ontstond alleen maar meer verwarring. Zo gingen ze terug de tijd in naar de originele Terminator, waar de oude Arnold (The Guardian) oog in oog staat met de Terminator Arnold uit de originele film. Voeg een onnozel, ingewikkeld verhaal toe en een grote twist die al gespoiled was in de trailer, en Terminator Genisys werd een stap in de verkeerde richting.

  Plannen voor een nieuwe Terminator film lagen een tijdje in de soep vanwege slechte receptie onder fans. Met een nieuwe Terminator film aangekondigd, laten we hopen dat deze de lat iets hoger legt.

  3. Terminator 3: Rise of the Machines

  De eerste Terminator film zonder James Cameron als regisseur. Helaas werd dit wel gevoeld. Terminator 3 mag dan niet op hetzelfde niveau liggen als zijn twee voorgangers, maar deze derde Terminator is zeker een kijkje waardig.

  Zo keerde Arnold voor de derde keer terug in de hoofdrol, met nog steeds geweldige oneliners en een stoere Terminator uitstraling. Terminator 3 was de eerste Terminator waarin we een vrouwelijke Terminator op het scherm zagen. Deze vrouwelijke Terminator was sneller, sluwer en leniger dan haar mannelijke Terminator counterparts. Hierdoor werden de gevechten tussen Arnold en de vrouwelijke Terminator (T-X) vermakelijk om naar te kijken.

  Toch miste de film de diepgang en interessante personages van zijn twee voorgangers. Met geen Sarah Conner in zicht en een nieuwe acteur als John Connor, wist de film niet op alle fronten te overtuigen.

  Terminator 3 is absoluut geen slechte film, maar wel een teleurstelling ten opzichte van zijn voorgangers. Wat vinden jullie van Terminator 3: Rise of the Machines? Wordt de film veel bekeken of slaan jullie deze meestal over?

  2. The Terminator

  Voor vele is dit de beste Terminator film. De film waar het allemaal mee begon. James Cameron's Terminator was baanbrekend voor zijn tijd. Met super special effects, een diep verhaal en harde bloederige actiescenes.

  James Cameron is een regisseur die een grote naam heeft opgebouwd. Voor zijn wereldbrekende hits Titanic & Avatar was het The Terminator waardoor hij zijn plaats verdiende tussen de grote regisseurs. Arnold Schwarzenegger was geboren om deze rol op zich te nemen. Een koude, emotieloze machine met maar één doel: Sarah Connor vernietigen, om zo de geboorte van haar zoon John Connor tegen te gaan.

  The Terminator is niet alleen sterk op het actiefront, dankzij topprestaties van Arnold, Linda Hamilton en Michael Biehn geloof je de ernst van de situatie. Tevens is de Terminator op sommige momenten een heftige thriller, de spanning is om te snijden wanneer je onze hoofdpersonages in angst ziet rennen voor Arnold The Terminator.

  The Terminator wordt gezien als een actieklassieker en wij begrijpen volkomen waarom. Voor iedereen die de film nog niet heeft gezien: kijk The Terminator en zie hoe een goede actiefilm in elkaar zit!

  1. Terminator 2: Judgement Day

  Onze keus voor beste Terminator film is Terminator 2: Judgement Day. Het komt zelden voor dat een vervolg hetzelfde niveau behaalt als het origineel. Niet alleen behaalde James Cameron's Judgement Day het niveau van zijn voorganger, hij wist deze zelfs te overtreffen. Terminator 2: Judgement Day wordt door velen gezien als één van de beste actiefilms ooit gemaakt.

  Terminator 2 is een hoogtepunt op het actiefront: intens, onvoorspelbaar, bloederig, maar vooral keigaaf! Arnold speelt de rol van The Terminator overtuigend, maar hier moest hij dieper gaan. In dit deel leert zijn Terminator hoe het is om menselijke emoties te ervaren.

  Sarah en haar zoon John worden achtervolgt door een nieuwe Terminator, de T-1000. Deze vernieuwde Terminator heeft de mogelijkheid om zich te veranderen in elk personage. De special effects van niet alleen de T-1000, maar de gehele film zijn geweldig en vandaag de dag net zo overtuigend als in het verleden.

  Terminator 2: Judgement Day is een vervolg met nog meer actie, de bekende Arnold oneliners (Hasta La Vista Baby & I'll Be Back) en een grote dosis emotie. Terminator 2 is zo populair dat de film dit jaar ergens in augustus opnieuw te aanschouwen is in 3D. Wij gaan de film zeker opnieuw bekijken in 3D*, en velen van jullie vast ook.

  *Bekijk de nieuwe Terminator 2: Judgement Day 3D trailer bovenaan de pagina.

  Wat vinden jullie de beste Terminator Film?

  Dit is de manier waarop wij de vijf Terminator Films rangschikken. Iedereen heeft een andere mening. We zijn benieuwd op welke manier jullie naar de franchise kijken. Wat vinden jullie de beste Terminator film?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.