5 toffe Xbox Game Pass features - Netflix voor games

Article
vrijdag, 02 juni 2017 om 16:15
xgn google image
De Xbox Game Pass is eindelijk beschikbaar in Nederland. Het wordt ook wel het Netflix van Microsoft genoemd. Tijd om te kijken naar de Xbox Game Pass features.
Spelers in Nederland kunnen vanaf deze week met de Xbox Game Pass aan de slag. Deze functie voor de Xbox One is nu beschikbaar en belooft veel goeds. Wij zetten de Xbox Game Pass features voor je op een rijtje.

5 toffe Xbox Game Pass features

5. Meer dan 100 games

De Xbox Game Pass bestaat uit meer dan 100 games die onbeperkt te spelen zijn. Voor een bedrag van 9,99 euro per maand krijg je de beschikking over de volledige bibliotheek aan titels in de Game Pass. Hieruit zijn naast Xbox One titels ook backwards compatible Xbox 360 games speelbaar. Keuze genoeg dus.
Wel jammer is dat de games waar je de beschikking tot hebt niet de nieuwste releases zijn. Je zult het dus moeten doen met games die al een tijdje uit zijn. Misschien dat er in de toekomst wat recentere titels naar de Game Pass komen.
Wij maakten een lijst met games die je echt moet spelen als je de Xbox Game Pass aanschaft. Het aanbod is zeer divers met titels als Gears of War, maar ook LEGO Batman en Fable 3. Er zit voor iedereen wel iets bij.
112522

4. De games wisselen

Het aanbod van de game wisselt daarnaast elke maand. Zo verdwijnen er elke maand titels op de Game Pass die worden ingeruild voor nieuwe speelbare titels. Hiermee blijft het aanbod vernieuwend en kun je elke maand weer nieuwe games spelen. Nadeel hiervan is natuurlijk dat als je een game leuk vindt, je deze niet meer via de Xbox Game Pass kan spelen.
Voordat een game uit de Game Pass wordt gehaald, komt er een melding op je Xbox en op Xbox.com te staan zodat je de game nog met korting aan kunt schaffen als je dit wilt. Hoe lang een game beschikbaar is verschilt per titel.
De games in de Xbox Game Pass zijn vooral titels die meer dan een jaar uit zijn. Via de updates worden er ook meer recente titels toegevoegd na verloop van tijd.
112523

3. Korting op games

Heb je een game die je graag verder wilt spelen, maar wordt de titel uit de Game Pass gehaald? Geen nood, want je kunt games die in de Game Pass zitten met 20 procent korting aanschaffen. Wanneer je de game aanschaft, kun je deze blijven spelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij uit de Game Pass wordt gehaald.
Ook op uitbreidingen van het spel krijg je korting. Deze korting bedraagt tien procent. Hiermee kun je een stuk voordeliger de uitbreidingen aanschaffen als de game je bevalt. Deze uitbreidingen blijven ook voor altijd van jou wanneer je deze besluit aan te schaffen. Dit wel geldt alleen voor Xbox One games en niet voor Xbox 360 game.
112525

2. Geen Xbox Live Gold verplicht

De Xbox Game Pass heeft dus veel games. Het mooie hiervan is dat je helemaal geen lid hoeft te zijn van Xbox Live Gold om de games te kunnen spelen. Dit komt doordat je de games in de Game Pass allemaal individueel downloadt op je Xbox. Dit gaat dus niet via de Xbox Live service.
Mocht je een titel online willen spelen, dan heb je uiteraard wel Xbox Live Gold nodig. Ben je meer van de singleplayer games, dan is de Game Pass dus ook iets voor jou!
112526

1. Gratis uitproberen

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de mogelijkheden van de Xbox Game Pass? Dan biedt Microsoft je een mogelijkheid om de service uit te proberen. Je kunt de service namelijk voor veertien dagen vrijblijvend gebruiken. Dit is volledig gratis te activeren met je Xbox Live account.
Om de Game Pass gratis uit te proberen zul je wel moeten beschikken over een Xbox Live account. Zoals eerder aangegeven heb je geen Xbox Live Gold nodig voor de betaalde versie van de service. De games kun je met de proefversie in de 14 dagen zo veel spelen als je wilt.
Dit waren de Xbox Game Pass features. Wat vinden jullie van de Xbox Game Pass? Laat het ons weten in de reacties!