Logitech G502 Lightspeed interview - waarom zou je kiezen voor draadloos?

  In de LEC Studios in Berlijn werd de release van de Logitech G502 Lightspeed aangekondigd. De draadloze variant van de Logitech G502 kom eind mei naar Nederland. Maar waarom zou je kiezen voor een draadloze muis? Wij vroegen het Peter Kingsley, Marketing Director bij Logitech en Noirin Curran, Head of Design Gaming Mice in een interview over de Logitech G502 Lightspeed.

  Het heeft even geduurd, de Logitech G502 kwam namelijk al in 2014 uit, maar nu is het eindelijk zo ver. The G502 Lightspeed is aangekondigd in Berlijn. Het betreft een draadloze versie van de originele G502, die zo enorm geliefd is bij gamers over de hele wereld. Maar waarom heeft het zo lang geduurd en wat waren de grootste obstakels in het ontwikkelingsproces? Wij bespraken dit en nog veel meer met Peter Kingsley, Marketing Director bij Logitech en Noirin Curran, Head of Desgin Gaming Mice bij Logitech.

  Het was een lange weg..

  In een klein kamertje in de prachtig grote LEC Studios in Berlijn zaten Peter Kingsley en Noirin Curran klaar om al onze vragen te beantwoorden. Wanneer we vragen naar de verschillende obstakels in het ontwikkelingsproces, brandt Noirin Curran, Head of Desgin Gaming Mice bij Logitech, los.

  "We zijn meerdere obstakels tegengekomen tijdens de ontwikkeling van de Logitech G502 Lightspeed. Een van de grootste obstakels was het feit dat we al een G502, met alle verschillende functies, hadden, maar nu moesten we ervoor zorgen dat het allemaal draadloos kon. Je kan simpelweg geen enkele feature verwijderen, omdat de muis dan niet meer hetzelfde zou zijn als zijn voorganger" Hij vervolgt: "Dat kan allemaal best wel beangstigend zijn, maar gelukkig hadden we de juiste technologie om deze taak te volbrengen."

  De obstakels werden overwonnen

  Noirin Curran gaf meteen aan dat de ontwikkeling van de G502 Lightspeed niet zonder slag of stoot ging. Toch werd dit opgelost door de technische mensen bij Logitech. Peter Kingslay, Marketing Director, voegt hier het volgende aan toe:

  "We hebben flink wat jaren aan de nieuwe gaming muis gewerkt. Het begon allemaal bij de consument. Het gaat er uiteindelijk om dat we hen bieden wat ze willen. Overal hoorden we geluiden dat de mensen een draadloze versie van de G502 wilden. Er zit een groot gat in ons portfolio, maar daarvoor in de plaats hebben we nu een iconische muis om aan het publiek te presenteren."

  Ook Curran sluit zich aan bij de woorden van Kingsley. Met een futuristisch uitziend apparaat laat hij zien wat er verschil in de batterij is tussen de reguliere G502 en de G502 Lightspeed.

  "We hebben er lang over gedaan, maar nu zie je toch dat we enorme stappen hebben gemaakt. De Logitech G502 Wireless verbruikt meer dan tien keer minder energie dan bijvoorbeeld de G Pro Wireless. Hierdoor kun je een veel kleinere batterij gebruiken, waardoor er ruimte is voor andere dingen. Hierdoor hebben we ervoor kunnen zorgen dat de muis draadloos is en nog steeds een goede verbinding en responstijd heeft."

  Ieder product helpt een klein beetje mee

  Ondanks dat het een lange tijd heeft geduurd om de Logitech G502 Lightspeed uit te brengen, is deze tijd zeker niet onbenut gelaten. Er zijn namelijk wel degelijk nieuwe gaming muizen uitgebracht, die ieder hun eigen uitdagingen met zich mee brengen. Curran geeft aan dat deze ervaring heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Logitech G502 Lightspeed.

  "Met elke muis die we hebben gemaakt, verschaften we nieuwe kennis die we konden gebruiken tijdens het proces om the G502 Lightspeed te ontwikkelen. Zelfs met de juiste technologie kun je de G502 Lightspeed niet maken zonder deze ervaring. Ieder product heeft weer andere problemen die moeten worden opgelost."

  Net als bij iedere andere gaming muis waren er, door de technische complexiteit, veel problemen tijdens de ontwikkeling. Toch weet Curran zo zijn vinger te leggen op het allergrootste probleem dat werd gevonden tijdens het ontwikkelen van de Logitech G502 Lightspeed.

  "Het grootste probleem bij de G502 Lightspeed was het feit dat we van alles wilden toevoegen, terwijl we eigenlijk helemaal niets konden weghalen. Het authentieke gevoel van de G502 moest blijven bestaan, maar we moesten ruimte creëren om er voor te zorgen dat de muis draadloos zou worden."

  De toekomst is draadloos

  In de huidige maatschappij moeten er steeds meer draadloze apparaten komen. Zo kun je tegenwoordig al verschillende apparaten, waaronder de G502 Lightspeed, draadloos opladen. Daarnaast hebben we al in geen tijden meer een draad nodig om te kunnen bellen met onze telefoons. Voor een gaming muis kan het ook zeer handig zijn om geen draad meer te hebben. Hierdoor heb je namelijk meer vrijheid in je bewegingen en zal je nooit zomaar een gevecht verliezen, omdat je draad vast zit achter je bureau. Kingsley geeft aan dat hij een trend ziet in het gebruik van draadloze gaming muizen.

  "Logitech G heeft op een gegeven moment best een aggresief standpunt ingenomen. Je moet vrij kunnen bewegen, dus waarom zou je een kabel moeten hebben? Dan is de volgende vraag weer hoe behou je de prestaties van een muis, terwijl je er wel voor zorgt dat hij voortaan draadloos kan worden gebruikt. We zien op dit moment dat gamers nogal sceptisch zijn, omdat de technologie vroeger helemaal niet zo goed was als nu. Toch zie je dat het relatief kleine segment enorm hard groeit. Steeds meer gamers gaan geloven dat de connectiviteit, responstijd en batterijduur gewoon goed is."

  Curran geeft ook aan dat de technologie in vergelijking met tien jaar geleden enorm veel beter is geworden. Hij vindt dat Logitech het bedrijf is met de beste technologie op dit gebied.

  "In 2010 waren er veel voorbeelden van mislukkingen op het gebied van draadloze apparaten. Bijna ieder apparaat dat je probeerde, werkte niet naar behoren. Daarom zijn veel mensen gaan denken dat het onmogelijk is om draadloos te gamen. Daarom is het voor veel gamers een grote stap om over te stappen op draadloos. Wij kwamen erachter wat er nog ontbrak en we hebben hier meteen op ingespeeld. De technologie in de Logitech G502 Lightspeed is enorm complex."

  Veel meer voordelen dan alleen draadloos

  Of je nu wel of geen draadloze gaming muis wil, een ding is zeker. Logitech geeft aan dat de G502 Lightspeed gebruik maakt van de beste technologie die op dit moment beschikbaar is. De andere merken komen volgens Kingsley nauwelijks in de buurt.

  "De keuze voor een bepaald merk ligt volledig bij de consument. Wat wil je precies, wat heb je nodig en welke vorm moet het allemaal hebben. Dit zijn keuzes die je zelf moet maken. Wij denken dat we met de Logitech G502 Lightspeed het beste van het beste op tafel hebben gelegd."

  Hier is Curran het eigenlijk roerend mee eens. De keuze ligt bij jezelf, maar hij vindt wel dat Logitech met de beste technologie werkt.

  "Deze mus is gemaakt door goed te kijken naar de originele Logitech G502. Toch is draadloos niet het enige grote verschil. Over het algemeen gebruiken we de meest geavanceerde techniek in de draadloze muizen. Daarom zul je tijdens het gebruik gaan merken dat het klikken fijner aanvoelt en het scroll-wheel is ook weer een stuk verfijnder. Je hebt alles wat je maar wil en de muis is dan ook nog eens draadloos. Zelfs als je dit niet wil kun je kiezen om de oplaadkabel te gebruiken. Ik ben er misschien niet het meest trots op, maar ook die kabel is een stuk beter dan degene die we vijf jaar geleden verkochten."

  Logitech G502 Lightspeed interview - het beste van het beste

  De technologie die er wordt gebruikt is top en er zijn volgens beide heren in dit interview maar weinig muizen die kunnen tippen aan de prestaties van de Logitech G502 Lightspeed. Zou jij overwegen om de muis aan te schaffen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  De Logitech G502 Lightspeed is vanaf eind mei verkrijgbaar voor 149 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.