Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 47)

Article
zondag, 28 november 2021 om 12:00
the lord of the ringsf1632130763
November is natuurlijk een meestal een goede maand voor nieuwe games, maar in de laatste week kun je vaak ook wat oudere titels spotgoedkoop scoren. Wij zijn ook flink losgegaan deze week. Wat heb jij deze week uitgespeeld gekocht of gekeken?

Ralph

Uitgespeeld: -
Gekocht: The Lord of the Rings 4K Blu-ray Collection
Gekeken: -
Ik ben groot fan van de Lord of the Rings-films van Peter Jackson, evenals de boeken van good ol' Tolkien. Zo'n beetje elk jaar houd ik dan ook een marathon, samen met een groep vrienden. Twaalf uur lang genieten van een cinematografisch meesterwerk. Helaas heeft dat dit jaar niet door kunnen gaan door corona. Gelukkig kunnen we het volgend jaar op een spectaculaire wijze doen, want tijdens Black Friday heb ik met wel heel veel korting The Lord of The Rings 4K Blu-ray Collection op de kop weten te tikken. Ik kan nu al niet wachten om elke wrat op het gezicht van Gothmog te tellen!
the tomorrow warf1624617834

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: Lost Judgment, No More Heroes III, Biomutant, Marvel's Guardians of the Galaxy, Far Cry 6
Gekeken: The Tomorrow War
Ik heb me niet kunnen inhouden deze Black Friday. Als je de hele dag bezig bent met het opsnorren van leuke deals voor de site kom je automatisch ook in de verleiding om zelf één en ander aan te schaffen. Ik ben reuze blij met mijn nieuwe aanwinsten, nu nog tijd zien te vinden om ze te spelen!
Ik merk dat ik tegenwoordig meer op Amazon Prime kijk dan op Netflix en Disney+ bij elkaar. Dit keer de nieuwe film The Tomorrow War, met Chris Pratt (bekend van van Guardians of the Galaxy). Het idee is interessant: in de toekomst is er een oorlog uitgebroken met een nogal bruut en meedogenloos buitenaards ras dat in no time de mensheid aan het uitroeien is.
Om nog een kans te maken worden elke week rekruten van over de hele wereld de toekomst in gestuurd voor een 'tour' van zeven dagen, waarna de overlevenden terugkeren en de volgende batch gestuurd wordt. Leuke film, onderhoudend en typisch Amerikaanse blockbuster: veel explosies en een einde dat je uiteindelijk van verre ziet aankomen. Maar zeker leuk voor een doordeweekse avond.
2021 11 26 slice of sea full resf1637943860

Marcus

Uitgespeeld: Slice of Sea
Gekocht: -
Gekeken: -
Hoewel ik het deze week vooral druk heb gehad met Pokémon, heb ik ook een gaatje weten te vinden voor Slice of Sea. Het is een nieuwe game van Mateusz Skutnik, de maker van de Flash-game reeks Submachine. Dat is voor velen van jullie waarschijnlijk een deep cut, maar wat je moet weten is dat Skutnik handgetekende point-and-click adventure games maakt, vaak met een wat enge onder- of boventoon.
Slice of Sea is één van Skutniks luchtigere games. Je speelt als een soort zeewiermannetje dat een weg naar huis zoekt. Het is alles bij elkaar een heel aardig spel. Ik kwam hier en daar wel een beetje vast te zitten, maar dat hoort eigenlijk ook een beetje bij het genre.
nswitch shinmegamitenseiv 02 image950wf1637840036

Koen

Ik heb de afgelopen week flink op m'n donder gekregen van Shin Megami Tensei V en noem mij maar een masochist, want ik vond het geweldig. Deze exclusieve Switch-titel heeft een enorm verslavend gevechtssysteem waarmee je zo nu en dan flink pittige vijanden en bazen moet neerhalen. Om goed te worden in het spel moet je hard werken en van alles uitproberen, maar wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt laat je het spel niet meer los.
Het spelen van SMTV stond al een tijdje op m'n lijstje en ik heb zelfs het aanschaffen van de Pokémon Diamond & Pearl remakes er even voor uitgesteld. Binnenkort kan je bij ons op XGN m’n review verwachten van de game, en die liegt er niet om!
Verder heb ik ook flink geprofiteerd van de Black Friday stuntprijzen door Super Monkey Ball Banana Mania voor de Switch, Shin Megami Tensei III Nocturne HD Remaster voor de PS4, en Sakura Wars aan te schaffen. Bij elkaar voor de schappelijke prijs van één gloednieuwe game. Ik was sowieso van plan om alle drie de games ooit nog eens aan te schaffen, maar vond het ook prima om er mee te wachten tot ze een keer afgeprijsd waren. Dit was geen verkeerde keuze, want ik heb een mooie deal gescoord!