Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 46)

Article
zondag, 21 november 2021 om 14:00
marvels guardians of the galaxyf1633105563
Zoals elke week hebben we weer van alles gespeeld en gekeken. Zo middenin het drukste seizoen qua releases is dat natuurlijk niks gek. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Chris

Uitgespeeld: Just Dance 2022
Gekocht: Biomutant, Marvel’s Guardians of The Galaxy
Gekeken: Tales from the Loop
Deze week mocht ik de voetjes van de vloer lichten om Just Dance 2022 te testen. Zeker in deze corona-tijd een prettige afwisseling van het (te) vele stilzitten. Mijn ervaringen met het jaarlijkse dansfestijn lezen jullie in de review op de site. (Verder heb ik Biomutant en Guardians of the Galaxy gekocht in de Black Friday sales.)
Daarnaast heb ik Tales from the Loop gekeken, een bijzondere serie op Amazon Prime Video. Deze science fiction serie gaat over een fictief dorpje in de jaren '60, dat bovenop het ondergrondse 'The Loop' gebouwd is. In The Loop wordt geprobeerd het onmogelijke mogelijk te maken en de effecten daarvan zijn bovengronds te merken in het dagelijks leven.
Het leuke is dat de serie overal rustig de tijd voor neemt. Een enkele aflevering duurt al snel richting een uur, waar dat bij andere series waarschijnlijk in een half uur gepropt zou worden. Dat betekent dat de aflevering regelmatig wat doorkabbelt en veel aandacht besteedt aan de mensen en hun (on)hebbelijkheden. De invloed van The Loop fietst daar dwars doorheen waardoor twee geliefden hun verboden liefde kunnen vieren door de tijd te bevriezen, twee dikke vrienden van persoon kunnen verwisselen en een oudere man en zijn familie moeten leren leven met het feit dat hij te weten komt dat hij niet lang meer te leven heeft.
Al deze persoonlijke verhalen en drama's lijken los van elkaar te lopen, maar worden aan het einde prachtig aan elkaar gekoppeld . Ik kan Tales from the Loop echt aanraden, het is eigenlijk hoe Science Fiction echt bedoeld is.
2021 11 19 succession brian coxf1637336927

Ralph

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Succession (Seizoen 1)
Nu ik klaar ben met Ted Lasso, was het hoog tijd voor een nieuwe serie. Deze keer ben ik alleen een heel andere kant opgegaan met de HBO-serie Succession. De show gaat over de schatrijke en invloedrijke familie Roy, met aan het hoofd de oude Logan (Brian Cox), de CEO van een enorm mediaconcern.
De oude man verdient zijn geld veelal met het controleren van de nieuwsvoorziening, waarbij de vergelijking met Rupert Murdoch snel is gemaakt. De gezondheid van Logan Roy gaat alleen achteruit en zijn kinderen, waaronder de ambitieuze Kendall (Jeremy Strong) staan te springen om de macht over te nemen. Maar Logan blijkt nog lang niet klaar om de teugels over te geven, wat voor een spannende machtsstrijd zorgt binnen het bedrijf én de familie.
brilliant diamond en shining pearl 1f1637078289

Marcus

Uitgespeeld: LEGO Jurassic World
Gekocht: Pokémon Brilliant Diamond
Gekeken: -
Na een tijdje af en aan spelen heb ik deze week LEGO Jurassic World uitgespeeld. Ik heb daar niet echt iets bijzonder over te melden. Als je in de laatste tien jaar ofzo een LEGO game hebt gespeeld weet je hoe Jurassic World is. Wel vind ik het een beetje irritant worden dat TT games zo vaak minikits stopt in autoscrolling secties. Zelfs met de minikit detector is het soms slecht te zien waar ze zijn en er is niet echt een vlotte manier om het nog een keer te proberen zonder twee laadschermen te zien. Gelukkig is het maar een klein ondereel van deze games.
Daarnaast heb ik Pokémon Brilliant Diamond gekocht. Ik hoor verschillende dingen over deze remake, maar ik moet zeggen dat de meeste kritiekpunten die ik hoor voor mij niet echt een probleem zijn. Ik kijk er naar uit om dit weekend aan de slag te gaan. Overigens is de box art in het echt lang niet zo lelijk als ik aanvankelijk dacht (al doet hij me nog steeds denken aan die videoclip met de schreeuwende cowboy).