Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 37)

Article
zondag, 19 september 2021 om 16:00
deathloop headerf1631525487
De week zit er alweer op en we ons weer bezig gehouden met de nieuwste releases, maar ook met wat oudere. Ook zijn er de nodige films en series gekeken. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Luuc

Uitgespeeld: -
Gekocht: Deathloop
Gekeken: -

Deze week heb ik Deathloop gekocht. De nieuwe Arkane-titel wist me pas vrij laat aan te spreken maar naarmate de release naderde kreeg ik steeds meer zin in het moordmysterie. Inmiddels heb ik slechts een paar runs gehad, maar ik geniet wel met volle teugen van het avontuur!
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552

Ralph

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Dune, Schumacher
Als groot science-fiction- en Formule 1-fan was de afgelopen week een paar dagen vol hype. Niet alleen kwam Dune namelijk eindelijk in de bioscoop, maar ook de documentaire Schumacher verscheen op Netflix. Laatstgenoemde film biedt een mooi kijkje op de opmars van Michael Schumacher in de koningsklasse van de motorsport, gecombineerd met persoonlijke beelden en gesprekken met oud-coureurs, teambazen, journalisten en de familie Schumacher zelf. Dat alles wordt natuurlijk afgesloten met het verschrikkelijke ongeluk en de impact daarvan op de vrouw en kinderen van Michael.

Dune is ondertussen alles waar ik op had gehoopt. Het verhaal van Frank Herbert wordt al decennia als 'onverfilmbaar' gezien, maar dat was ook het geval met The Lord of the Rings. Er was 'simpelweg' de juiste regisseur, een talentvolle cast en een enorm budget voor nodig om de boeken tot leven te brengen. En dat is nu ook gebeurd met Dune. Het acteerwerk van de gehele cast is van de bovenste plank, de visuals zijn prachtig, de soundtrack van Hans Zimmer is zijn beste werk sinds jaren, de pacing is perfect en de wereld van Dune komt helemaal tot leven. Dune is niet simpelweg film, het is een ervaring. Als Warner Bros. niet het groene licht geeft voor Part 2 - want Dune is net zoals The Fellowship of the Rings een echte 'Part 1' - dan ga ik rellen.
2021 09 17 mccartney 321f1631883602

Marcus

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: McCartney 3,2,1

Eerder dit jaar zag ik een aankondiging voorbijkomen over een serie waarin muziekproducent Rick Rubin oud-Beatle Paul McCartney zou interviewen en daarbij in de tapes van zijn muziek zou duiken. Als groot Beatles-liefhebber wilde ik dat natuurlijk graag zien, maar de serie was alleen beschikbaar op Hulu. Mijn stille hoop dat de serie internationaal via Disney+ verspreid zou worden werd een paar weken geleden werkelijkheid en in de afgelopen week heb ik eindelijk kans gezien om hem te kijken.

Veel van de anecdotes waren natuurlijk wel eens eerder verteld (ja, ook de Yesterday-droom passeerde weer de revue), maar het was leuk om McCartney te zien praten met iemand die in de eerste plaats muzikant is en geen interviewer. Bovendien was er ook genoeg wat ik nog niet eerder had gehoord. Vooral de aanwezigheid van het mengpaneel om eens goed te kunnen horen hoe een nummer in elkaar zit en wat één partij soms kan toevoegen aan het geheel maakte de serie voor mij erg het kijken waard.
ni no kuni 2f1621582050
Uitgespeeld: -
Gekocht: Ni No Kuni 2, Balan Wonderworld
Gekeken: -
Ik heb een rustige week gehad en niks helemaal uitgespeeld, maar ben wel begonnen aan Ni no Kuni 2. Ja een al wat oudere game, maar dit keer draagbaar op de Switch! Binnenkort lezen jullie of de portable console van Nintendo de game aan kan, of wegsmelt van een overdosis schattigheid! Verder ben ik overstag. Ik heb ooit de demo van Balan Wonderworld gespeeld. Hoewel die game qua spelmechanics niet heel soepeltjes liep, viel me wel op dat er een aantal interessante keuzes gemaakt waren, zoals het wat rond bollende landschap. Nu zag ik de game in de digitale budgetbak, dus ben ik toch gezwicht. Ik ben benieuwd of Balan de kritieken van de launch inmiddels wat achter zich heeft weten te laten!