Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (week 31)

Article
zondag, 08 augustus 2021 om 16:00
back 4 bloodf1623840996
De week is weer bijna om en het regent als een malle. Waar is die zon heen? Gelukkig is er binnen nog genoeg te doen. Wij spelen wat af en kijken ons suf. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Roland

Uitgespeeld: -
Gekocht/gespeeld: Halo Infinite en Back 4 Blood
Gekeken: The Suicide Squad
Ik heb afgelopen week los kunnen gaan met Halo Infinite en Back 4 Blood. Met beide games heb ik me uitstekend vermaakt en dus begin ik me zorgen te maken over het einde van het jaar, want wat moet ik gaan spelen. Eerst vond ik het zorgwekkend dat er zoveel uitgesteld werd, maar na deze games gespeeld te hebben moet ik toch zeggen dat we een mooi najaar krijgen. Zowel Halo Infinite als Back 4 Blood hebben namelijk een goede indruk op me weten te maken. Wil je weten waarom? Lees dan de uitgebreide previews bij XGN!
Ik heb ook mogen genieten van The Suicide Squad. De nieuwe DC-film die geregisseerd wordt door James Gunn heeft mij tot in de nopjes weten te vermaken in de bioscoop. De film is nu ook officieel uit, dus als je nog niet geweest bent, ga zo snel mogelijk. Het is namelijk een briljante film die je absoluut niet wil missen!
700455f1576701348

Chris

uitgespeeld: FarCry New Dawn
Gekocht: XCOM 2 op Switch
Gekeken: Lucifer
Lucifer Seizoen 5 deze week uitgekeken en eigenlijk voelde dit al heel erg als het laatste seizoen. Heel veel open eindes zijn afgesloten, Lucifer heeft zijn 'hogere doel' gevonden en bereikt, alles in hemel, aarde (en hel) is ok. Het zesde seizoen dat nog moet komen voelt een beetje als een nabrander: niet echt nodig meer. Wel is te merken dat de serie een stuk 'braver' geworden is: minder expliciete beelden, het gaat ineens wel heel erg over 'liefde' en ik mis de gedurfde settings en interpretaties uit het begin een beetje. De theorie over de Hel (De hel is iets wat je jezelf aandoet, het is datgene waar je je zelf het meeste schuldig over voelt) is bijvoorbeeld briljant. Maar, seizoen 6 gaat vast weer goed worden en daar hoeven we niet lang op te wachten!
Far Cry is mijn go-to game als ik iets wil spelen wat niet te veel moeite moet kosten. De games zijn niet heel moeilijk en er is altijd nog wel een outpost te veroveren, een wild dier te verschalken of een schat op te zoeken. New Dawn past prima in dat rijtje. De verhaallijn heeft niet heel veel om het lijf (bij de tweeling letterlijk), maar is wel vermakelijk. Deze start ik in de toekomst vast nog wel eens op om een verdwaalde Trophy op te halen...
Maar nu eerst vakantie, daarbij gaat de Switch mee, met een van mijn favoriete games: XCOM 2! Daar kom ik de vakantie wel mee door!
astros playroomf1604403077

Arran

Mijn gevoelens over Life Is Strange en de opvolger Before the Storm blijven in flux, zelfs nadat ik het spel helemaal heb uitgespeeld. Het verhaal is boeiend, en de manier waarop het tienerdrama verkent in het midst van levensgevaar werkt best goed. Maar, en soms zweer ik dat ik de enige ben die zich hieraan stoort, het acteerwerk kan toch écht beter. Het is niet eens afgrijselijk, maar in een game die zoveel draait om narratief en dialoog stoort het me meer dan normaal. En ja, ik weet dat Dontnod een relatief kleine studio is met gelimiteerd budget, dus ik snap het ook wel. Maar waarom het even niet beter kan maakt het tijdens het spelen niet minder irritant...
Wat een leuke introductie aan een nieuwe console is Astro's Playroom. Het platformen is leuk en de game zit bomvol nostalgie. Als ik iets herkende uit een geliefde game bracht het steeds weer een glimlach naar mijn gezicht. En het introduceert ook heel mooi wat de nieuwe controller allemaal kan doen. Voor een volle game is het zeker aan de korte kant, maar als een manier om kennis te maken met de DualSense werkt het als de beste!