Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (week 29)

Article
zondag, 19 juli 2020 om 16:00
the last of us part 2 screen 21 minf1591615911
Het is een mooie week om aan nieuwe avonturen te beginnen. Paper Mario: The Origami King is net uit en datzelfde geldt voor Ghost of Tsushima. Wij gingen met verschillende dingen aan de slag deze week. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Mark

Uitgespeeld: The Last of Us Part 2
Gekocht: Pokémon Sword
Gekeken: -
Na het heftige einde van The Last of Us 2 wilde ik mezelf even in foetushouding terug trekken naar een veilige omgeving. Sinds Pokémon Sapphire heb ik geen mainline Pokémon game meer gespeeld, en met een vakantie in het vooruitzicht leek dit het moment. Wanneer je zolang geen Pokémon game hebt gespeeld als ik is Sword best een leuke upgrade, maar wie elke generatie trouw gevolgd heeft zal ongetwijfeld zwaar teleurgesteld zijn. Waar Nintendo op de Switch de formule voor old-school titels als Zelda en Mario opnieuw uitvond, is Pokémon helaas nog altijd veel van hetzelfde.
review shovel knight 61586

Marcus

Uitgespeeld : -
Gekocht: Shovel Knight: King of Cards
Gekeken: -

Deze week heb ik Shovel Knight: King of Cards "gekocht". Gekocht staat daarbij tussen flinke aanhalingstekens, niet alleen omdat ik de basisversie van Shovel Knight vroeg genoeg gekocht heb om de uitbreidingen gratis te ontvangen, maar ook omdat de Wii U update voor King of Cards, ondanks vertragingen ten opzichte van andere versies, al een poosje uit is. Het punt is, ik heb voor het eerst sinds die update Shovel Knight opgestart en ben nu bezig met King of Cards. Tot nu toe kan ik er wel van genieten, vooral als platformer. Het kaartspel Joustus vind ik ook vermakelijk, maar ik ben er nog niet over uit of ik het een pluspunt vind voor de game als geheel. Maar goed, dat eindoordeel komt wel als me over week of twee gevraagd word wat ik heb uitgespeeld.
ghostoftsushima 01f1594417163

Theo

Uitgespeeld: Ghost of Tsushima
Gekocht: -
Gekeken: Unsolved Mysteries
De afgelopen dagen had ik wat meer tijd om handen dan normaal en dus ben ik aan de slag gegaan met een nieuwe serie op Netflix. Unsolved Mysteries is een hele interessante docureeks, waarin elke aflevering een nieuwe zaak voorbij komt. Vooral de eerste en laatste aflevering zijn erg tof, maar daar tussenin zitten wat vreemde eenden in de bijt.
Daarnaast heb ik Ghost of Tsushima uitgespeeld. Toen ik voor de Ghost of Tsushima review met de game aan de slag ging had ik redelijk hoge verwachtingen en die heeft Sucker Punch waar weten te maken! De game is erg vermakelijk en het vechten is behoorlijk tof uitgewerkt. Daarom heb ik het voor het eerst weer eens volgehouden om de post-story content ook allemaal bij elkaar te sprokkelen en de game op 100% te zetten in mijn trophy-lijst!
resident evil 3 2f1585831280

Roy

Uitgespeeld: Resident Evil 2
Gekocht: -
Gekeken: -
Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik het hele verhaal van Resident Evil 2 heb uitgespeeld. Ik moest de tweede run nog doorlopen als Leon en heb dat samen met mijn vriendin gedaan. Wat een heerlijke survival-horrorgame om te spelen óf mee te kijken, omdat het grootste gedeelte van de tijd er geen HUD te zien is. Ik was bovendien aangenaam verrast door de verschillen ten opzichte van Claires verhaal. Mr. X kwam hierin naar mijn mening een stuk beter tot zijn recht, aangezien hij Leon tot het bittere einde achtervolgde.