Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (week 22)

Article
zondag, 05 juni 2022 om 13:00
lego star wars the skywalker sagaf1648999225
Ook deze week hebben we weer speciaal voor jullie dingen gekeken, gekocht of gespeeld. Nou ja, misschien ook wel een beetje voor onszelf. Maar vooral voor jullie!

Marcus

Uitgespeeld: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
Gekocht: -
Gekeken: -
Deze week heb ik LEGO Star Wars eindelijk uitgespeeld. De credits had ik natuurlijk al lang gezien (story mode is zo klaar), maar ik wilde de game honderd procent uitspelen. Dat is me deze week gelukt. De grote omvang van de game kan natuurlijk zorgen oproepen over dat je je gaat vervelen, of teveel van de game achter elkaar speelt. Maar daar had ik geen last van.
Ik heb me elk moment vermaakt, en juist ook de optionele missies hebben veel fantastische grappen over de Star Wars-franchise. Er is eigenlijk maar weinig in deze game dat géén glimlach op je gezicht tovert. Aan iedereen die ook maar een beetje van Star Wars houdt doe ik de oproep om LEGO Star Wars: The Skywalker Saga te gaan spelen.

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Stranger Things Seizoen 2 en Top Gun Maverick
Met Stranger Things Seizoen 4 in aantocht moest ik natuurlijk nog wel even eerst de eerdere seizoenen kijken. Seizoen 1 had ik al eens gekeken, maar daar heb ik niet heel veel van onthouden. Seizoen 2 vond ik erg sterk. Veel actie, leuke interactie tussen de kinderen onderling en zowaar eens een wetenschapper die wél gewoon zijn verantwoordlijkheid neemt.

Deze zondag morgen had ik tijd over en ben dus in Pathé Scheveningen naar de 4DX versie van Top Gun Maverick geweest. Wát een goede film! Het is dat dit soort films nooit voor Oscars in aanmerking komt, maar die zou hij zeker verdienen. De film bouwt stevig op nostalgie naar de eerste film maar heeft dan nét weer die twist waardoor het perfect in de nieuwe setting past. De vliegscenes zijn vanouds geweldig en Tom Cruise laat zien waarom hij nog helemaal niet afgeschreven mag worden. Nu al de film van het jaar voor mij en we zijn pas halerwege..

Arran

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Stranger Things seizoen 4 (Volume 1) en Hinomaru Zumou
Stranger Things had weer een nieuw seizoen, dus natuurlijk ging ik het meteen kijken. Elk seizoen weer vraag ik me af hoelang de serie blijft werken, en elk seizoen word ik weer aangenaam verrast. Leuk ook dat ze deze keer inhaken op de Satanic Panic. Deze ongein is nog steeds een smet op roleplaying games... Daarbij moet ik natuurlijk wel verduidelijken dat slechts de eerste helft van het seizoen te kijken is. Volume 2, zoals ze het noemen, krijgen we pas over een maandje. Ik kan in ieder geval niet wachten.
Daarnaast besloot ik ook in een gekke bui eens een kijkje te nemen naar de sumoworstelanime Hinomaru Zumou. Wat mij bezielde? Geen idee. Maar ik ben blij dat het gebeurd is. Want ik heb me er flink mee vermaakt! De serie is verrassend goed. Leuke personages met emotionele en coole interacties, meeslepende actie. Als je sportanime zoals Haikyuu of Slam Dunk leuk vindt, dan is Hinomaru Zumou misschien ook wel wat van jou. Maar verwacht niet dat ikin een Mawashi in een ring ga stappen!

Luuc

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Top Gun Maverick
Deze week heb ik Top Gun Maverick gekeken. Ik heb eigenlijk helemaal niks met Top Gun, maar ben gewoon een groot filmliefhebber. Vanaf de eerste trailers werd al duidelijk dat er veel praktische effecten voor deze film op de planning stonden en niets bleek minder waar. Wat een waar genot was het om deze film op een onwijs groot scherm te ervaren. Niet kijken, maar ervaren, want Top Gun Maverick is een ervaring op zich en niet zomaar een domme popcornfilm!