Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? Week 18

Article
zondag, 09 mei 2021 om 14:00
resident evil village 20210501210624f1620193102
Wat gaat de tijd snel zeg. Er is alweer een week voorblij gevlogen en dat is te merken aan het weer en aan de releasekalender. Deze week kwamen er meerdere games, series en films voorbij en wij speelden en keken wat af. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Theo

Uitgespeeld: Resident Evil Village
Gekocht: Resident Evil Village
Gekeken: -
Deze week ben ik aan de slag gegaan met de nieuwe survival-horrorgame van Capcom. Resident Evil Village is een waardige opvolger voor Biohazard die mij meerdere malen de stuipen op het lijf gejaagd heeft. In Village was ik iets minder angstig, maar de horror liegt er niet om in de game. Enge gangetjes, vreselijke creaturen en natuurlijk baasgevechten om van te smullen passeren weer de revu. Dit keer gecombineerd met een ouderwetse RE4-inventory waardoor overleven net even wat lastiger wordt.
De game heb ik in één zucht uitgespeeld en inmiddels ben ik bezig aan mijn tweede bezoekje in The Village. Wat kan ik zeggen? Sommige plekken wil je gewoon meerdere malen bezoeken.
hollow knight silksongf1611670276

Koen

Uitgespeeld: Hollow Knight
Gekocht: -
Gekeken: -
Ik heb deze week het echte einde van Hollow Knight bereikt. Deze titel stond al lang op m’n Switch aangezien ik een vriend had beloofd hem ooit eens te spelen. Dat kwam er telkens niet van, omdat de soms wat Dark Souls-achtige moeilijkheidsgraad mij zo nu en dan tegen stond. Maar toen ineens klikte het en greep het spel mij. Het is mij zelfs gelukt (na zo’n 50 keer dood gaan of de aanvalspatronen van ze te leren) om de super-bosses zoals Nightmare King Grimm en Zote te verslaan.
Het was geen gemakkelijk zit want, want regelmatig was ik in staat de controller gefrustreerd weg te leggen of bonsde mijn hart m’n keel. Maar het gevoel van euforie na het behalen van de intens moeilijke uitdagingen in het spel maakte het meer dan waard.
returnalf1607650757

Roland

Uitgespeeld: -
Gekocht: Returnal
Gekeken: -
Ik heb deze week mijn uren gestoken in Returnal. De game weet me keer op keer weer op het puntje van mijn stoel te houden om een perfecte run voor elkaar te krijgen. Helaas heb ik de game nog niet helemaal uitgespeeld, maar ik merk dat de progressie in de runs wel dusdanig lekker gaat dat ik niet heel ver weg meer kan zijn van de laatste run. Ongetwijfeld zal ik de game daarna nog steeds niet kunnen laten liggen.
resident evil village 20210501210818f1620193093

Luuc

Uitgespeeld: -
Gekocht: Persona 5 Golden, Resident Evil Village
Gekeken: -
Deze week heb ik Persona 5 Golden weer opgestart. De game staat al dik een jaar in de backlog weg te stoffen, maar is via PS5 Remote Play nu eindelijk weer onder de knoppen beland. Met slechts twee uur onderweg kan ik niet eens zeggen dat ik daadwerkelijk goed begonnen ben, maar ik weet nu al dat ik wekenlang iedere keer weer zal genieten van de Phantom Thieves.
Daarnaast ben ik in het holst van de nacht ook begonnen aan Resident Evil Village. Tot nu toe ben ik erg trots op mezelf, want in twee uur tijd heb ik nog geen traantje van angst gelaten. Daarentegen heb ik wel al vier keer de hele buurt wakker geschreeuwd. Het spelen van die game om middernacht was dan ook een slecht idee.