De beste controller grips voor handheld gaming

Article
zondag, 09 mei 2021 om 15:00
razer raiju mobilef1619703489
Wie opzoek is naar een goede manier om ook onderweg te gamen, loopt zich vaak stuk op een paar problemen. Gamen vanaf het touchscreen voelt niet lekker, je handen bedekken het scherm te veel. Kortom je hebt eigenlijk een controller nodig. Die vasthouden met in de andere hand je telefoon werkt alleen niet, dus zetten we de beste controllergrips voor handheld gaming voor je op een rijtje.
Voor deze lijst maken we een combinatie van verschillende soorten controllergrips. Zo hebben we een aantal grips die rechtstreeks aan de telefoon bevestigd kunnen worden waarna je geen controller meer nodig hebt, maar hebben we ook mounts. Dit zijn systemen waarin je de telefoon en controller in moet klikken.

Razer Raiju Mobile

We trappen af met de favoriet onder vele gamers, namelijk de Razer Raiju Mobile. Deze handige controller heeft een toffe grip waar je simpel je telefoon in kunt steken. Wie dit doet, kan gemakkelijk de controller koppelen aan zijn smartphone en vervolgens genieten van een tal van toffe games.
Wanneer je deze opstelling gebruikt, kun je via Xbox Cloud Gaming bijvoorbeeld gemakkelijk uit de voeten. Ook met PlayStation Remote Play kun je niet de mist in gaan. Let wel op dat de controller geen verstelbare knoppen heeft, dus de pookjes zitten standaard in de Xbox-opstelling.
8bitdo 87ac smartphone clip stand houder voor sn30 sf30 prof1619703366

8Bitdo Smartphone Clip for SN30 & SF30 Pro

Wie liever een sprong terug in de tijd doet, kan natuurlijk ook genieten. Het toffe 8Bitdo heeft namelijk een mooie contorller die de oude SNES-controller iets meer naar het heden brengt. De controller oogt namelijk alsof deze rechtstreeks uit de jaren ‘90 komt, maar dan met een paar moderne snufjes.
Zo heeft de controller twee pookjes gekregen en verbind je de controller gemakkelijk via bluetooth. Het nadeel is wel dat de controller met meerdere onderdelen komt, wat voor rommelkonten toch oppassen is. Als je daar geen problemen mee hebt, hoef je je nergens druk om te maken. Stiekem is dit voor nostalgische genieters namelijk wel een controller die niet overgeslagen mag worden.
xbox series x studio 8f1603966853

Xbox One Controller holder

Ook de Xbox One Controller holder mag niet onderschat worden. Deze goedkope en vooral ook handige optie is namelijk niet misselijk. De grip maak je op gemakkelijke wijze vast om de controller, waarna je telefoon gemakkelijk boven de controller kan hangen. Het handigst is misschien wel dat de hoek van de grip in te stellen is.
De telefoon kun je op een hoek hangen die fijner is voor je nek. Daarnaast heeft de grip om je telefoon ook een voordeel, want die is namelijk op te rekken tussen de 40 en 90 mm. Hierdoor heb je genoeg ruimte om je telefoon op te hangen in de grip. Het nadeel is wel dat de houder alleen voor Xbox-controllers is, wat voor fanatieke Xbox-spelers weer minder uitmaakt gezien de next-gen console dezelfde controller hanteert in design.
screenshot 2021 04 13 132431f1618313123

Razer Kishi Game Controller

Natuurlijk mag ook de Razer Kishi Game Controller niet vergeten worden. In tegenstelling tot eerdere controllers is deze bedoeld om je telefoon in te steken. Hierdoor wordt je telefoon als het ware omgetoverd tot Nintendo Switch qua formaat.
Aan beide kanten steekt namelijk wat extra’s uit in de vorm van controller knoppen en pookjes, terwijl de vorm naadloos aansluit bij je telefoon. Qua prijs valt de grip wat duurder uit, maar dat valt ook wel te verwachten gezien het hier om een daadwerkelijke controller gaat die voor Android geschikt is. Als je met cloud-gaming lekker geniet van je games, mag de Kishi eigenlijk ook gewoon niet ontbreken.

Backbone

Als laatste is er ook nog de Backbone controller. Waar de Kishi ideaal is voor Android-gebruikers geldt het tegenovergestelde voor de Backbone. Die is namelijk exclusief voor iPhone-gebruikers.
De Backbone is namelijk ook een controller die zich om je telefoon heen vormt en je vervolgens comfortabel plezier geeft. Wel is de backbone nog wat aan de prijs, maar voor het mooie design betaal je dan ook terecht een wat hogere prijs. Helaas moet de backbone wel via internationale wateren opgestuurd worden.