Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (week 16)

News
zaterdag, 23 april 2022 om 14:00
schermafbeelding 2019 11 13 om 194634f1645002474
Met een lang Paasweekend achter de rug hadden we deze week extra veel tijd voor entertainment. Daar hebben we dan ook gretig gebruik van gemaakt. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Arran

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Sonic the Hedgehog
De Sonic-film verscheen laatst op Netflix en ik had een avondje wat vrije tijd, dus besloot ik hem te kijken. Het was best aardig: niets bijzonders, maar prima vermakelijk. Vooral Jim Carrey stal natuurlijk de show. Het is altijd heerlijk vermakelijk om zijn fratsen te aanschouwen. Maar om nou te zeggen dat ik de neiging heb de tweede film te zien...

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Kung Fu
Deze week heb ik het eerste seizoen van Kung Fu gekeken. Ik ben erg voorzichtig met nieuwe series, gezien de cancel-woede van de diverse streamingdiensten. Inmiddels is Seizoen 2 van deze serie al (wekelijks) nieuw op de dienst, dus kon ik met een gerust hart kijken. Kung Fu gaat over een Chinese familie in Amerika met een speciale aandacht voor de dochter van de familie. Zij heeft een roeping en gaat terug naar China om zich in een klooster te bekwamen in de oosterse vechtsporten.

Ze blijkt een bijzondere aanleg te hebben. Ze komt terecht in een jacht op acht legendarische wapens die een mythische oerkracht kunnen ontsluiten. Heen en weer pendelend tussen Amerika en China geeft de serie een mooie mix van de problemen die immigranten in Amerika (en ook hier in Nederland) ondervinden. Ook worden thema's als Black Lives Matter, homofobie en intolerantie naar buitenlanders niet uit de weg gegaan, terwijl ook het verhaal rond de wapens boeiend blijft.
De serie heeft een aantal 'toevallige' ontdekkingen om het plot voort te duwen en de special effects zijn niet allemaal even overtuigend, maar de serie is zeker de moeite waard. Wat daarbij meespeelt is dat seizoen 1 weliswaar de opmaat geeft voor het tweede seizoen, maar toch op zichzelf een duidelijke eigen afgeronde verhaal-boog heeft én afmaakt. Dat zouden meer series moeten doen!
civilization vi gathering storm 1f1579872680

Roy

Uitgespeeld: -
Gekocht: Civilization VI
Gekeken: The Walking Dead (seizoen 11, deel 2)
Deze week heb ik de finale van deel 2 van het laatste seizoen van The Walking Dead gezien. Ongelooflijk dat de serie alweer 11 jaar meegaat. Hij heeft daarin veel ups en downs gekend, maar ik hoop op een waardig slotstuk wanneer deel 3 van seizoen 11 uitkomt!

Daarnaast ben ik onlangs begonnen met Civilization VI, met een groepje van 4 man op de maandag. Erg vermakelijk, maar strategy games zoals Total War of X-Com trekken mij vooralsnog meer. Laten we ontdekken of dat na 20-30 uurtjes van Civilization nog zo is!
astros playroomf1604403077

Marcus

Uitgespeeld: Astro's Playroom
Gekocht: -
Gekeken: -
Ik heb een tijdje een PS5 te leen en dat moet je natuurlijk Astro's Playroom spelen. Het is toch echt vooral een tech demo van de DualSense, maar dat is dan ook heel goed uitgevoerd. Je krijgt echt een indruk van hoe al die snufjes van dat ding je game-ervaring kunnen verrijken. Verder is het overigens ook gewoon een leuke game om een keer gespeeld te hebben, zeker als je wel te porren bent voor een 3D-platformer.
better call saulf1638522248

Luuc

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Better Call Saul (seizoen 3)
Deze week heb ik Better Call Saul seizoen 3 uitgekeken. Met het zesde seizoen dat net gestart is, is het voor mij eindelijk tijd om de avonturen van Saul Goodman, voordat hij een schurk werd in Breaking Bad, weer te hervatten. Het eerste en tweede seizoen waren vrij traag, maar zodra je er eenmaal in zat erg tof. Het derde seizoen gaat hier met gemak nog een stap overheen en zuigt je compleet terug in de wereld waarin Heisenberg uiteindelijk opstaat. Tijd om door te pakken met seizoen 4!

Populair Nieuws