Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 16)

  Het is week 16 en dat betekent dat het lange paasweekend er weer op zit. De redactie op XGN heeft weer van alles gekocht, uitgespeeld of gekeken heeft. Daar vertellen wij je alles over, maar we zijn ook erg benieuwd naar jouw week. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

  Marcus

  Uitgespeeld: The Legend of Zelda: Oracle of Seasons
  Gekocht: -
  Gekeken: -

  Ik denk dat Oracle of Seasons zelfs voor veel Zelda-fans een onbekende titel is. Het is in ieder geval geen game waar mensen het vaak over hebben, vergeleken met bijvoorbeeld Ocarina of Time, A Link to the Past, of één van de andere usual suspects. Dat is jammer, want de 'Oracle games' (Oracle of Seasons en Oracle of Ages) zijn superleuk en een beetje een unicum in de Zelda franchise. Het zijn namelijk twee games voor hetzelfde systeem die tegelijk zijn uitgekomen. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pokémon, is het hier niet zo dat het twee dezelfde game zijn met kleine verschillen. Het zijn twee verschillende games, elk met een eigen wereld en dungeons, die een vervolg zijn op elkaar.

  Als je er één uitspeelt krijg je een code te zien die je kunt invullen wanneer je een save file start in de andere. De tweede game die je speelt wordt dan op bepaalde plekken een beetje aangepast om te dienen als vervolg op de eerste. Gedurende je tweede avontuur zul je ook personages tegenkomen die je een code geven waarmee je in de eerste game een extra upgrade kunt vinden, die je dan weer terug kunt brengen naar de game die je op dat moment aan het spelen bent. Op die manier kun je in je tweede avontuur ook sterker worden dan wat maximaal mogelijk was voor je het eerste uitspeelde.

  Ik zal direct toegeven dat Oracle of Ages (waar ik na het uitspelen van Seasons nu dus mee bezig ben) mijn eerste Zelda was en waarschijnlijk één van de redenen is dat ik nu nog steeds een gamer ben. Daarom heb ik misschien een extra zwak voor dit duo, maar ook zonder die nostalgie zijn de Oracle games het spelen waard. Ze staan allebei in de 3DS eShop voor een zacht prijsje, dus als je iets zoekt om te spelen kun je deze misschien eens proberen.

  Mari

  Gekocht: Yakuza 0
  Uitgespeeld: The Witcher 3

  Onder het motto beter laat dan nooit heb ik deze week The Witcher 3 eindelijk uitgespeeld. Ik heb wel genoten van het avontuur van Geralt. De vele secondary quests en Witcher contracts gingen eigenlijk nooit vervelen. Nu nog een keer de downloadbare content spelen. Dat zet ik maar op mijn to-do lijst.

  Verder ben ik deze week ook begonnen aan Yakuza 0. Tot nu toe ben ik vooral nog bezig geweest met (gekke) sidestories en geld verdienen als vastgoedmanager. De main story kan wel wachten toch?

  Lisa

  Gekocht: Little Nightmares
  Uitgespeeld:-
  Gekeken: Kimetsu No Yaiba

  De anime stond al een tijdje op mijn planning en ik was ook wel heel benieuwd waarom iedereen zo gehypet was. Ik vond de serie wel vermakelijk, maar lang niet de beste ooit. Little Nightmares kwam ik op Google tegen en het moment dat ik de voorkant zag, wist ik meteen dat ik deze moest hebben. Ik ben pas net begonnen aan de game, omdat de post helaas iets vertraagd was, maar Little Nightmares heeft absoluut mijn hart gestolen.

  The Legend of Zelda: Oracle of Seasons (GBC)

  Verkijgbaar vanaf 30 may 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.