Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 1)

Article
zondag, 09 januari 2022 om 12:00
ghostbusters afterlife st 2 jpg sd high copyright 2019 ctmg inc all rights reservedf1633342864
De eerste week van het jaar was voor velen nog kerstvakantie, een mooi moment om eens een film op te zetten of een game te spelen. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Ghostbusters: Afterlife
Na eerder een vrouwelijke variant (die wijselijk niet-canon gemaakt is) probeert Afterlife het met een kinder-variant. De oorspronkelijke Ghostbusters zijn niet meer en in een stoffig gehucht in Oklahoma ontdekken de vrouw en kinderen van wijlen Egon langzamerhand steeds meer van het geestenjager-verleden van hun gekke vader/man. De film komt erg traag op gang en dat is jammer. Pas ver in de tweede helft van de film begint het hernieuwde geestenjagen pas echt los te komen en dat is gewoon veel te laat. Ik was in ieder geval al wel afgehaakt, hoewel ik de film wel afgekeken heb.

Er zitten leuke vindingen in, waaronder de mobiele val die ook al prominent in de trailer zat, maar al met al is het gewoon te weinig. De payoff is dan wel weer aardig, al is hij wel een beetje voorspelbaar. Tijd om de 'busters voorgoed te begraven, of eens door een heel ander team opnieuw uit te laten vinden.
2022 01 07 blossom tales the sleeping kingf1641560234

Marcus

Er zijn altijd aardig wat sales rond de feestdagen en het begin van het nieuwe jaar, dus daar heb ik deze week dankbaar gebruik van gemaakt. De eerste game die ik heb gekocht, Blossom Tales, haalt de nodige inspiratie uit 2D-Zelda. Dat is geloof ik zelfs zacht uitgedrukt. Maar er zijn weinig dingen waar je me een groter plezier mee doet dan iets dat speelt als 2D-Zelda, dus ik kijk er naar uit om deze te spelen.
Daarnaast heb ik ook Bug Fables gekocht. Ook deze game haalt inspiratie uit een geliefde Nintendo-game, namelijk Paper Mario. Nou zit ik niet verlegen om Paper Mario-games - ik heb Origami King liggen en ik was van plan om die zeer binnenkort op te starten. Maar Bug Fables gaat specifiek voor de stijl van de eerste Paper Mario-games en ik denk niet dat Nintendo daar binnenkort naar teruggaat. Dus wat dat betreft ben ik blij dat Bug Fables bestaat.

Ralph

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: The Witcher (seizoen 2)
Ik ben groot fan van The Witcher, maar vreemd genoeg had ik het tweede seizoen nog niet gezien. Daar ben ik afgelopen week mee begonnen en voordat ik het wist was het seizoen alweer voorbij. Ik was er enigszins door verrast, want ik hoorde van een aantal vrienden dat ze niet zo heel enthousiast waren. Met name omdat er een aantal dingen veranderd zijn ten opzichte van de boeken. Ik heb de boeken zelf ook (gedeeltelijk) gelezen, maar ik vond het persoonlijk niet zo storen. Het seizoen was uiteindelijk spannend, met toffe actiescènes, heerlijke humor (met name weer van Jaskier) en de special effects waren veel beter in vergelijking met seizoen 1.

Als dit de kwaliteit is die Henry Cavill en het productieteam van plan zijn om af te leveren voor zeven seizoenen, dan mogen ze wat mij betreft zeker hun gang gaan! Oh en het is het ook zeker waard om de Making of The Witcher Season 2 te kijken op Netflix. Daarin wordt bovendien uitleg gegeven waarom sommige dingen zijn aangepast ten opzichte van de boeken.
kena bridge of spirits 2f1632905149

Arran

Uitgespeeld: Kena: Bridge of Spirits
Gekocht: -
Gekeken: -
Kena: Bridge of Spirits is wat aan de korte kant, maar dat maakte de game niet minder mooi. De Rot zijn zo schattig dat het verboden zou moeten zijn en het levendige, groene woud is echt iets om je ogen naar uit te staren. De gameplay vond ik ook best aardig, al heb ik zeker betere games gespeeld. Maar de echte drijfveer is het verhaal. Verlies en acceptatie staan centraal. Logisch, want Kena is een Spirit Guide die zielen helpt het hiernamaals te vinden. Kena slaagt erin iets dat zo vol tragedie en verdriet zit vol te proppen met warmte en liefde.

Populair Nieuws