Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 17)

Article
zondag, 01 mei 2022 om 14:00
bohemian rhapsody trailer online 131686
Oude games, nieuwe games, beroemde films, obscure series: hier bij XGN kijken en spelen we van alles en nog wat. Ook deze week hebben we ons met uiteenlopende zaken bezig gehouden. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Bohemian Rhapsody, The Theory of Everything

Ik heb deze week twee totaal verschillende films gezien over twee totaal verschillende, maar beide fascinerende personen die de wereld veranderd hebben. Bohemian Rhapsody gaat natuurlijk over Queen, maar vooral over Freddie Mercury met Rami Malek die briljant in de schoenen van Mercury stapt. De film is bijzonder overtuigend, vooral in de apotheose, wanneer de band optreedt bij Live Aid, wat integraal in de film opgenomen is. De makers hebben zeer overtuigend het geluid van Mercury en de acteerprestaties van Malek weten te combineren in iets wat echt gezien moet worden om te geloven.
The Theory of Everything gaat dan weer over heel iemand anders, namelijk het genie Stephen Hawking, die ik - oh ik schaam me - vooral kende uit The Big Bang Theory. Ook deze film zit knap in elkaar en toont het gevecht van Hawking met zijn spierziekte terwijl zijn hoofd de meest briljante ideeën voortbrengt. Wel een waarschuwing: deze film is onverwacht meer een liefdesverhaal dan je zou denken! Maar, wat mij betreft maakt dat de film alleen maar beter.
rogue legacy 2f1651246720

Luuc

Uitgespeeld: -
Gekocht: Rogue Legacy 2
Gekeken: -
Deze week heb ik Rogue Legacy 2 gekocht. Na de schokkende realisatie dat de game niet op PlayStation verschijnt (WTF?!) ben ik toch maar gezwicht voor de PC-versie van de game. Rogue Legacy 2 is immers een game waar ik al jaren op zit te wachten en nu ik de game in handen heb op Steam Deck is het tijd om deze helemaal kapot te spelen!
ratchet clankf1580387648

Marcus

Uitgespeeld: Ratchet & Clank (2016)
Gekocht: -
Gekeken: -
De afgelopen week heb ik besteed aan de reboot van Ratchet & Clank. Ik vond het heel aardige game, met vooral een goede dosis humor. Het was wel jammer dat eigenlijk elke boss een beetje een damage sponge was, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb in ieder geval interesse om ooit Rift Apart te spelen.

Arran

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Galavant seizoen 1

Galavant is een bijzonder grappige musicalserie over een dappere ridder die zijn verloren liefde perobeert te herwinnen. Zij werd ontvoerd door de koning en werd gedwongen met hem te trouwen. Maar tegen de tijd dat dappere Galavant aankomt in het paleis heeft zijn lief besloten dat ze meer geeft om materiele dingen dan liefde. Dus wat doet een held dan? Juist, zich lam zuipen en een diepe depressie in gaan. De liedjes zijn hilarisch, de sarcastische toon is heerlijk. Het is bijna alsof de serie voor mij gemaakt is. Helaas werd hij geannulleerd na twee seizoenen, dus ik ben al halverwege. En de DVD is erg moeilijk om aan te komen...