De 10 beste cadeautips voor Moederdag 2022

Article
zondag, 01 mei 2022 om 13:00
msi modern 15 v1f1650983543
Het is alweer bijna tijd om je moeder in het zonnetje te zetten. Moederdag is immers al op 8 mei en die dag nadert verrassend snel. Wij zetten daarom de 10 beste cadeautips voor Moederdag op een rijtje zodat je zeker weet dat je iets leuks kunt halen voor je moeder.

MSI Modern 15

We trappen de lijst af met een cadeau voor de hardwerkende moeder. Natuurlijk doelen we daarmee op de MSI Modern 15, een notebook die ideaal is voor iedere harde werker. Dankzij een stijlvol design en lichte verpakking neem je de laptop makkelijk overal mee naartoe en kun je zelfs in de trein gemakkelijk je werkzaken regelen. Dat de batterij ook nog eens lekker lang meegaat is een groot pluspunt voor wanneer je zin hebt in een lekkere serie of film.
De Intel Core i5-processor levert samen met de Intel Iris Xe graphics snelheden waar moeders van opkijkt, terwijl de 512GB SSD in de laptop voor vliegensvlugge prestaties zorgt. Dat de laptop met Moederdag in de aanbieding is, maakt deze cadeautip extra mooi. Zo heeft je moeder een mooie laptop en hoeft het jou geen rib uit het spreekwoordelijke lijf te kosten.
ritualsf1650975485

Rituals

Vind je je moeder stinken of wil je simpelweg iets lekkers aan haar geven, kies dan voor Rituals. Grapje natuurlijk. Rituals is eigenlijk de garantie voor een geslaagd cadeau. Want zeg eens eerlijk, ken jij ook maar één vrouw die het niet leuk vindt om een Rituals pakket cadeau te krijgen? Zo’n heerlijk verwenpakket met een zeepje, een crèmepje, een douchegelletje. Geen mama kan dit weerstaan. Tenzij het een moeder is met een bepaalde gevoelige huid, maar dan hebben we een hoop andere cadeaus in deze lijst staan.
chromecast googlef1650975431

Chromecast

Een goede Chromecast is vandaag de dag geen overbodige luxe. Smart-TV’s hebben doorgaans zelf een ingebouwde Chromecast, maar het is nog wel eens gedoe om deze aan de praat te krijgen. Een losse Chromecast biedt de oplossing daardoor en is als je een 4K-TV hebt eigenlijk de betere keuze.
Een 4K-TV wil je natuurlijk voorzien van de beste content in die 4K-resolutie. Daarvoor heb je alleen wel een Chromecast Ultra nodig en die zit standaard dan weer niet ingebouwd in 4K-TV’s.
een duif onder het bedf1650975296

Een goed boek

Een goed boek is nooit mis, al helemaal niet als cadeau voor Moederdag. Een boek is perfect als geschenk in aanloop naar de zomerdagen wanneer buiten in de tuin zitten steeds aangenamer wordt. Anderzijds kan het boek alvast aan de kant gelegd worden voor de zomervakantie-periode.
Een paar aanraders waar je niet mis mee kunt gaan zijn bestsellers als De wijsheid van de heks of De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. Uiteraard kun je ook kiezen voor één van de boeken van onze eigen hoofdredacteur Rox van der Helm, zoals haar nieuwe roman Een duif onder het bed waarin een rode kater centraal staat.
ipad gen 9 review 4f1634308794

Tablet

Van een goed boek van papier gaan we direct maar door naar de digitale tegenhanger, een tablet. Een tablet kun je vandaag de dag heerlijk gebruiken als leerinstrument waarbij je vaak zelfs felheid van het blauwe licht kunt instellen om de ervaring voor je ogen prettiger te maken. Je wil immers niet dat je moeder last krijgt van haar ogen tijdens het lezen. Dan kan ze haar prachtige creatie immers niet meer zien aankomen lopen met leuke cadeautjes!

Bioscoopbon

Nu de bioscopen open zijn, is het een mooi moment om weer als vanouds te genieten met je moeder. Zelfs als het warm weer is, is dit best een mooi cadeau, gezien in de zalen altijd een airco gebruikt wordt. Al is het belangrijkste natuurlijk om samen plezier te hebben. Gelukkig kan dat momenteel met een hoop leuke titels in de theaterzalen.
Zo draait de nieuwe Fantastic Beasts, Secrets of Dumbledore, speciaal voor de moeders die wel in zijn voor een portie fantasie. Een andere leuke titel, die het in de Verenigde Staten, enorm goed doet, is Sonic The Hedgehog 2. Al kunnen we ons voorstellen dat jouw moeder misschien wel zin heeft in een heerlijke film van Nederlandse bodem. Dat kan met Costa! Mocht jouw moeder meer een wat luguber hart hebben, kunnen jullie samen genieten van Morbius. Hé, wij oordelen niet. We wensen jou en je moeder enkel veel plezier in het donker!
img 3040f1647532644

Animal Crossing New Horizons

Gamen is populairder dan ooit en al lang niet meer de hobby die exclusief voor mannen is. Dat is het eigenlijk nooit geweest, ondanks dat dit wel lange tijd een vast beeld was. Eén van de games die al sinds de release als warme broodjes over de toonbank vliegt is Animal Crossing New Horizons.
De reden hiervoor is logisch: het is een steengoede game. Iedereen kan op z’n dooie gemakje ontspannen met het opbouwen van je eigen eiland met schattige diertjes. Een extra pluspunt is natuurlijk dat de game op de Switch is verschenen en daardoor overal mee naartoe genomen kan worden.
huawei watch gt 3 2f1647528473

Dinerbon

Een andere leuk cadeau om weg te geven, dat stiekem dan ook voor jezelf bedoeld is, is een dinerbon. ‘Kijk mam, alsjeblieft! We moeten samen eens een hapje eten!’ Voor veel moeder is dit toch een paar jaar niet mogelijk geweest vanwege mevrouwtje covid. Met een dinerbon zorg je er bovendien voor dat je alle kanten op kunt en niet specifiek mikt op een bepaalde keuken. Moederdag is immers de dag dat we onze makers in het zonnetje horen te zetten, dus aan mama de taak om te zeggen waar ze graag heen wil.

Smartwatch

In theorie zou je je moeder heel gemakkelijk kunnen bereiken. Een WhatsAppje sturen is zo gedaan, maar dan moet je wel een reactie krijgen. Sommige moeders hebben nogal eens de gewoonte om hun smartphone niet te checken en een berichtje beantwoorden kan dan ineens dagen duren.
Met een smartwatch los je het probleem direct op, waardoor je jezelf dus ook een beetje helpt. Anderzijds is een smartwatch enorm handig om stappen bij te houden en kan moeders lekker een competitie starten met de andere moeders uit de buurt.
monopoly eftelingf1650975013

Een gezelsschapsspel

Het is een leuk idee om met Moederdag iets te geven waar stiekem het hele gezin wat aan heeft. Dus wat dacht je van een tof bordspel? Je kan gaan voor een unieke uitgave van Monopoly, denk aan deze editie van De Efteling al kan het ook leuk zijn om te gaan voor een Escape Room. Dit zijn leuke spellen voor de moeders die zich niet vrijwillig laten opsluiten, maar toch van puzzelen houden!
En om dan toch meteen een bruggetje te maken: als jouw moeder graag van puzzelen houdt, kun je ook gaan voor een heuse legpuzzel! Je hebt ze in allerlei vormen en maten. Er zijn zelfs legpuzzels van 2000 stukjes of meer! Misschien moet je je moeder even helpen, win-win, toch?
Dit artikel is in samenwerking met MSI.

Populair Nieuws