Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht?

Article
zondag, 12 september 2010 om 17:00
xgn google image
Weer een week voorbij en weer heeft de redactie een aantal nieuwe games gekocht en uitgespeeld. Benieuwd welke games? Lees dan gauw verder!
Gekocht: - Uitgespeeld:
Modern Warfare 2
Ik heb dan niets nieuws gekocht afgelopen week, ik heb natuurlijk wel de nodige games gespeeld, waaronder Call of Duty: Modern Warfare 2. Van deze game heb ik nu dan eindelijk de singeplayer modus uitgespeeld. Iedereen zal zich natuurlijk wel afvragen waarom ik deze nog niet heb uitgespeeld aangezien deze binnen een paar uur uit te spelen is.
Dit is direct mijn punt, ik ben vrijwel direct begonnen met de multiplayer nadat ik de game kocht aangezien ik vond dat je de game daar ook voor koopt en de singleplayer toch maar een aantal uur in beslag neemt. Uiteindelijk vond ik het toch nodig om ook de singleplayer te gaan spelen. Deze sleepte mij echter zo mee in het verhaal dat ik hem meteen heb uitgespeeld. Een goede, maar korte ervaring.
Gekocht: Uitgespeeld: -
RUSE
Maandag vond ik R.U.S.E. in de postbus en als trouwe RTS fan keek ik dan ook al een hele tijd uit naar deze titel. R.U.S.E. draait allemaal rond het misleiden van je tegenstander. Je kan bepaalde kaarten inzetten die je tactische voordelen geven. In het PC spel Age of Mythology kon je ook krachten gebruiken maar wat Eugen Systems doet met R.U.S.E. is werkelijk uniek. En mijn geluk kon niet op toen ik merkte dat de controls goed waren! Dat gebeurt bijna nooit met een console RTS game. Ik raad iedereen aan om ten minste de demo eens te downloaden. Als je net als ik een strateeg bent, dan zal je vast nog een hele tijd zoet zijn met dit spel. Morgen kun je de recensie lezen hier op XGN.
Gekocht: , , , , Uitgespeeld: -
HAWX 2
Eén van de games die deze week bij mij binnenkwam, is H.A.W.X. 2, de nieuwe flight game van Ubisoft. Het eerste deel werd twee jaar geleden al goed ontvangen en mijn verwachtingen van het tweede deel waren dan ook hoog. De verwachtingen die ik had heeft H.A.W.X. 2 helaas niet waar gemaakt, maar dat neemt niet weg dat het toch een leuk spel is. Vooral de vernieuwingen zoals het Air to Air refuelen (bijtanken in de lucht), het starten en landen en het kunnen wisselen van je wapens door tijdelijk te landen. Het grootste gemis is echte vernieuwing.
Ik had het er vandaag toevallig nog over met Joeri van de redactie en wij zijn het er over eens dat R.U.S.E. één van de allerbeste console RTS-games ooit is. En dat heeft meerdere redenen. Zo is de besturing voor het eerst echt goed uitgewerkt. Veel makkelijker dan ooit vlieg je over het slagveld, stuur je je troepen aan en sla je aanvallen af. De PlayStation kent nog een extra toevoeging hierin dankzij de PlayStation Move. De controller laat je namelijk het zogenoemde Minority Report gevoel beleven.
Helaas heb ik nog geen tijd gehad voor Ninety-Nine Nights II, maar sinds ik de recensie van Rox heb gelezen ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden naar de game. Mijn verwachtingen waren weliswaar niet enorm hoog, maar ik had wel kwaliteit verwacht van Konami. Ondanks dat ik het spel dus nog niet gespeeld heb, heb ik mijn verwachting in ieder geval alvast bijgesteld om niet te zwaar teleurgesteld te worden.
Als ik het dan toch over verwachtingen heb die niet uitkomen dan is een spel die in dit rijtje hoort zeker Spider-Man: Shattered Dimensions. Aangezien ik een filmgame verwachtte, was de verwachting laag en hoopte ik de game niet te laag te hoeven beoordelen. Niets bleek minder waar. De game is namelijk gewoon goed en daar zijn een aantal zeer belangrijke redenen voor. Zo is Spider-Man: Shattered Dimensions niet gebaseerd op een film maar een game waardoor je geen opgedrongen verhaal krijgt. Verder speel je met een aantal verschillende soorten Spider-Man die stuk voor stuk goed te besturen zijn en hun eigen leuke kwaliteiten hebben. Als laatste zijn de verschillende dimensies en de overgangen hier tussen stuk voor stuk goed uitgewerkt. Een absolute aanrader dus!
Het laatste spel van deze week is Mafia II, de game waar ik als sinds de Gamescom van vorig jaar naar uitkeek. Toen kreeg ik namelijk samen met Hugo de mogelijkheid om bij 2K Games het spel al te aanschouwen. Eerder dit jaar mocht ik ook al een keer zelf met Mafia II aan de slag en het laatste beetje twijfel was toen ook weg. Ondanks dat er een aantal mindere recensies zijn verschenen, kan ik me heel goed vinden in de recensie van Rox. Dit is namelijk geen GTA en het lineaire verhaal past juist heel goed. De manier waarop je het verhaal beleeft van Vito die op wil klimmen in de Mafia is goed uitgewerkt en dat je Empire Bay op verschillende tijden bezoekt zorgt voor een extra sfeer.
Gekocht: , Uitgespeeld: -
Plants vs Zombies
Ik heb deze week Mafia II aangeschaft. Na het lezen van de positieve opmerkingen over het spel dacht ik dat ik verplicht was om het spel te spelen. En dat is maar goed ook, want ik ben dol op het spel. Zelf houd ik wel van dat lineaire verhaal, dus dat grote 'minpunt' was voor mij eigenlijk een pluspunt. Ja, het sfeertje in Mafia II vind ik ook geweldig. Als een groot Godfather fan kan ik wel genieten van de maffiapraktijken in het wereldje van Mafia II. Het spel heb ik nog niet uitgespeeld, maar dat komt binnenkort wel goed.
Een andere game die ik nieuw heb is Plants vs. Zombies voor de Xbox 360. Het is een Xbox Live Arcade game en de recensie daarvan zie je binnenkort verschijnen. Wat zijn mijn eerste indrukken van het spel? Dat het erg vermakelijk is! Planten beschermen is één van de leukste banen die er is, vooral als zombies je planten willen vernielen. En het is nog verslavend ook.