Wat heb jij deze week uitgespeeld en gekocht?

Article
zondag, 19 september 2010 om 18:30
xgn google image
De grootste releases afgelopen week waren natuurlijk Halo: Reach en de PlayStation Move. Hebben onze redactieleden deze ook in huis gehaald?
Gekocht: - Uitgespeeld:
Mafia II
Vorige week had ik Mafia II aangeschaft. Deze week heb ik 'm uitgespeeld. Ondanks de vele colleges, het vele schrijfwerk en het maken van veel opdrachten slaagde ik er toch in om Mafia II uit te spelen. Knappe prestatie? Niet echt. Helaas is het fantastische spel te kort. Ik dacht dat ik nog tien uur moest gaan, toen ik aan mijn laatste missie begon. En dan ook nog met zo'n einde? Erg jammer. Ben ik boos? Nee, maar ik ben teleurgesteld.
Gekocht: Uitgespeeld:
Halo: Reach
Dinsdag was het dan eindelijk zo ver. Niet alleen voor mij, maar ook voor vele miljoenen fans wereldwijd. De release van Halo: Reach was een feit. Nadat ik de game opstartte speelde ik in één run de singleplayer uit op de Heroic moeilijkheidsgraad, want zo hoor je Halo te spelen naar mijn mening. Zes uur lang genoot ik van een nieuw Halo avontuur wat dit keer nóg spectaculairder was dan voorheen. Inmiddels ben ik als Warrant Officer Grade 1 vele uren kwijt aan de multiplayer modus en met de dag worden het er meer. Dit is een game die ongetwijfeld de komende paar maanden nog wel in mijn Xbox 360 zal blijven steken. Unfrigginbelievable!
Gekocht: , , , Uitgespeeld:
Dead Rising 2
De afgelopen maanden heb ik uitgekeken naar de PlayStation Move. De controller is de ideale manier om straks echt toffe games als Killzone 3 en SOCOM 4 ook speelbaar te maken met een bewegingscontroller. Maar zo in de week van de release is het aantal hardcore games nog nul, dus zullen we het eerst moeten doen met bijvoorbeeld Sports Champions en Start the Party. En als ik heel eerlijk ben vind ik deze games stiekem toch wel best leuk. Als ik Start The Party! speel krijg ik gelijk nostalgische gevoelens. Een aantal jaar geleden stond ik nog gek te kijken toen mijn broertje met de EyeToy bezig was en het lijkt alsof de geschiedenis zich herhaalt. Hetzelfde gevoel krijg ik overigens ook bij bijvoorbeeld Sports Champions en Kung Fu Rider. Beide ook echt leuke en grappige games in mijn ogen.
Maar de beste game die deze week aan mijn collecte heb mogen toevoegen is Halo: Reach. De game is (zoals je vast al vaker hebt gehoord) een waardig einde van de Bungie's Halo avontuur en tevens een echte aanvulling op de franchise. Had ik bij deel drie (en nog meer bij ODST) het idee dat ik constant in dezelfde monotone wereld rondliep, dit was bij Reach helemaal verdwenen. Het leukste vind ik overigens de story in co-op spelen, dat ik gelijk woensdagavond met Rox en Joeri heb gedaan. Helaas had ik meer verplichtingen dus heb ik de rest alleen moeten spelen, maar ik ben gelukkig al een heel eind. Vooral de mooie werelden en de wederom zeer sterke Covenant trekken me keer op keer naar het spel toe.
Een game waar ik inhoudelijk maar weinig over mag zeggen is Dead Rising 2. Doordat ik gebonden ben aan embargo's zullen jullie tot 24 september moeten wachten voor ik iets mag loslaten. Dit neemt niet weg dat ik mijn verwachting wel alvast kan delen. Ik heb namelijk al enige tijd de behoefte om een hoop ondode mensen af te gaan slachten om zo wat frustratie kwijt te kunnen. Of dat met Dead Rising 2 lukt? Dat lees je volgende week.
Gisteren was het 66 jaar geleden dat Eindhoven is bevrijd en het was dus tijd voor een stukje geschiedens. Er is maar één spel dat dit kan realiseren, namelijk Brothers in Arms: Hells Highway. Dit spel draait om de bevrijding van Eindhoven en omgeving. In 2008 mocht ik al eens namens XGN naar een evenement van dit spel, maar vervolgens heb ik Hell's Highway nooit gekocht. Dat dit een verkeerde keuze was blijkt nu, want de game biedt meer dan alleen maar oorlog. Extra element hierin is dat de omgeving waarin operatie Market Garden zich afspeelde zeer reëel is nagemaakt. Mocht je nog wat geld hebben dat raad ik je deze game echt aan!
Gekocht: , Uitgespeeld:
Sonic Adventure
Dinsdag was een dag waar ik al lang naar uitkeek. Halo: Reach verscheen en ik ben dan ook extra vroeg opgestaan om als eerste de winkel binnen te stormen. Samen met een vriend heb ik het spel nog diezelfde dag uitgespeeld op de hoogste moeilijkheidsgraad. Halo: Reach heeft heel wat nieuws te bieden en is wat mij betreft de perfecte Halo game. Het is Bungie's laatste game in de serie en het bedrijf heeft er duidelijk voor gekozen om de franchise te sluiten met een knaller. Ondertussen ben ik alweer voor de tweede keer de campaign aan het spelen en heb ik al heel wat uurtjes aan de multiplayer besteed. Ik raad iedereen dan ook aan om Halo: Reach in huis te halen.
Vervolgens kreeg ik een code om Sonic Adventure te recenseren. Dit spel was vroeger op de Dreamcast een echte hit en dus zullen fans van Sonic dit spel zeker downloaden. Samen met de andere personages, waaronder Knuckles en Tails, ga je op pad om de slechte Dr. Robotnik te verslaan. Momenteel ben ik niet echt onder de indruk van Sonic Adventure. De gameplay is natuurlijk leuk maar alles speelt zich af in een klassiek 3:4 scherm en het spel bevat slechts weinig extra toevoegingen. De recensie kan je volgende week hier op XGN verwachten.
Gekocht: , Uitgespeeld:
Resonance of Fate
Ik heb deze week maar liefst twee titels aan mijn collectie toegevoegd. R.U.S.E. en Resonance of Fate. Beide games heb ik nog niet gespeeld, maar ik weet nu al dat ik van Resonance of Faith ga genieten. Een role-playing game op zijn tijd kan namelijk nooit kwaad en het leek me zo dat deze titel de dingen net iets anders doet dan de rest.
R.U.S.E. is dan weer van een ander genre zoals jullie weten, namelijk het RTS-genre. De game ziet er leuk uit en wordt mooi beoordeeld. Het lijkt me dan ook wel een game welke voor mij een aangename afwisseling gaat worden. Tijdens de GamesCom heb ik de game al even bekeken en wat ik daar zag beviel me wel. Het is ook weer nét iets anders dan andere RTS-titels die ik tegen ben gekomen en het schijnt dat deze game de overstap naar de consoles erg goed heeft doorstaan. Ik ben dan ook erg benieuwd.
Verder heb ik Alan Wake eindelijk uitgespeeld. Het verhaal over de schrijver en zijn vermiste vrouw sprak me erg aan en ook grafisch doet de game niet veel verkeerd. De stijl van het verhaal doet me erg aan de boeken van Stephen King denken, waar ik geen genoeg van kan krijgen, een ook het einde past precies in dit plaatje. Ik wilde na het einde van de game alleen maar verder spelen en heb dan ook meteen de eerste Special gedownload van de Xbox Live om de speelduur met een half uurtje tot uurtje te verlengen. Na deze gespeeld te hebben zit ik wederom te wachten op meer.

Populair Nieuws