Doe Mee: Welke console kent de beste game karakters en waarom?

Article
zaterdag, 18 september 2010 om 17:00
xgn google image
Het is zaterdag en dus weer tijd voor een Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? We hebben weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht en uiteraard is de winnaar van afgelopen week bekend.
Een week geleden vroegen we jullie of tutorials verplicht moeten worden. Het merendeel onder jullie is van mening dat tutorials verplicht moeten zijn, maar dat dit spelenderwijs moet worden ingebracht in de singleplayer. Jullie zouden het ook leuk vinden als je deze tutorial eventueel kan overslaan in spellen die ongeveer dezelfde besturing hebben. Joeri1000 vindt dan weer dat je tutorials niet mag verplichten. Hij bracht goede argumenten op tafel en is daarom onze winnaar van vorige week.
Elke console beschikt wel over enkele bekende personages die het hart en ziel van een console belichamen. Master Chief, Kratos en Mario; al deze karakters vormen met heel wat andere personages het gezicht van een console. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Welke console kent de beste game karakters en waarom?
Als Xbox 360 liefhebber zeg ik het niet graag, maar ik ben van mening dat de Wii over de beste game karakters beschikt. Een grote reden hiervoor is dat ik hier personages terugvindt die toegankelijk zijn voor alle leeftijden en bijna alle genres. Dit kom natuurlijk omdat Nintendo al heel lang bestaat en zodoende heeft het bedrijf een heel leger aan bekende personages bij elkaar gesprokkeld.