Rainbow Six Siege jaar 4 - Vier redenen om nu te gaan spelen!

  Rainbow Six Siege jaar 4 komt eraan. Een game waar je niet omheen kunt. Logisch, want het spel blijft groeien en de game gaat zijn vierde jaar in! Daarom lees je hier 4 redenen om de game straks te spelen. Voor mensen die bekend zijn met de game, maar ook voor alle nieuwkomers.

  1. Steeds groter

  Voor eSporters is Rainbow Six Siege een Walhalla. Elk jaar valt er meer geld te verdienen in de eSports scene. Dat merk je alleen al aan de Invititationals in Montreal. Meer dan twee miljoen valt er dit jaar te verdienen, waarmee het bedrag van vorig jaar meer dan verdubbeld is. De locatie is ook nog eens veranderd.

  De finale wordt nu gespeeld in Place Bell waarin opeens 3000 bezoekers passen in plaats van de duizend van vorig jaar. En het is zo goed als uitverkocht. De game schijnt in Rio de Janeiro pas helemaal groot te zijn. Toen daar vorig jaar een toernooi werd gespeeld, werd een stadion met meer dan 10.000 plaatsen met gemak uitverkocht.

  De verwachting is dat er nog geen stop is. De game leeft. En eSporters krijgen er geen genoeg van. In jaar vier worden er wederom grote toernooien gespeeld over de wereld met een paar nieuwe locaties (waaronder Azië), om de hoofdfinale wederom te eindigen in Montreal. Het prijzengeld voor dan is nog niet bekend, maar reken maar dat dat nog meer gaat worden. En het zal ons niet verbazen als Place Bell dan ook al weer ingeruild is voor een nóg grotere locatie.

  2. Balans

  Met de aankondiging van Rainbow Six Siege jaar 4 draait alles om balans. Alle gameplay-mechanieken worden tot in de puntjes verzorgd om de game zo gepolijst mogelijk aan te laten voelen. Dat betekent dat maps bestudeerd zijn. Hoe speelt iedereen? Zijn er wat dode punten op de map? Dan wordt dit aangepast.

  Rainbow Six Siege is een game die continu bestudeerd wordt, juist omdat het een titel is die zoveel gespeeld wordt. Dat is een positief aspect aan Ubisofts titel. Dat de game nu al vier jaar lang continue support krijgt, met steeds verbeterde features. Het is dan ook niet gek dat de game steeds meer spelers én kijkers krijgt.

  3. Veel operators

  In Rainbow Six heb je een heel scala aan operators. Het zijn er inmiddels al meer dan 40 en met de aankondiging van Rainbow Six Siege jaar 4 komen daar dus in ieder geval nog twee bij: Mozzie en Gridlock (waarover je alles kunt lezen in de Operation Burnt Horizon special). Dat betekent dat ongeacht welke tactiek je straks wilt hanteren in een online potje er wel iets voor jou tussenzit, zowel aanvallend als verdedigend.

  Verder is Ubisoft altijd bezig de operators te modificeren. Sommigen waren overpowered en werden weer aangepast, om de strijd online eerlijker te maken. Ook met de aankondiging van jaar vier wordt het een en ander weer aangepast. Onder andere Lion en Glaz moeten straks wat gebalanceerder het strijdveld op kunnen worden gestuurd. En nog belangrijker: waar het eerst vele tientallen uren kostte om een nieuwe operator vrij te spelen, wordt dit straks een stuk eenvoudiger. Dus minder uren pompen voor meer plezier!

  4. Er wordt gedacht aan nieuwkomers

  De belangrijkste reden om Rainbow Six Siege te spelen is, omdat de game aangepast wordt voor nieuwkomers. Ubisofts titel die al vier jaar uit is, zou je misschien beschouwen als een hardcore titel. En toegegeven, dat was ook zo. Maar Ubisoft wil dat ie-de-reen de game kan spelen: eSporters, doorgewinterde gamers en ook gamers die de game nu pas voor het eerst willen gaan spelen.

  Dat betekent dat er een speciale modus komt voor beginners die zal bestaan uit slechts drie maps. De modus die gespeeld wordt is Bomb. Verder kunnen zij tips krijgen en is dit bij uitstek de game om straks de game te checken. Dus denk jij nu: shit ik had nooit vrienden en die heb inmiddels wel? Check die game? Denk jij: ik snapte er nooit wat van: zoveel mappen en zoveel opties. Check die game dan nu!

  Nee, ondergetekende heeft geen aandelen in dit spel en wordt er ook niet voor betaald. Rainbow Six Siege is écht een game die je gewoon een keer de kans moet geven. Bovendien heeft Ubisoft aangegeven dat de game tien jaar mee moet gaan. Dus het is nooit te laat om in te stappen, immers zitten we nog niet eens op de helft.

  Rainbow Six Siege jaar 4 belooft nog meer spektakel

  Ubisoft is goed bezig met haar multiplayer shooter en jaar vier van de game belooft nog veel meer moois. Met een eerste nieuwe uitbreiding (Operation Burnt Horizon) in aantocht en nog meer in de horizon, kunnen fans zich opmaken voor weer flink wat uurtjes knallen en breachen. Ben jij overgehaald om de game ook een kans te geven? Laat jouw mening over Rainbow Six Siege horen in de reacties hieronder!

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.