Wat biedt nieuwe Nederlandse serie Niks te Melden met Theo Maassen?

Article
vrijdag, 02 oktober 2020 om 15:00
500 stillnikstemelden henryf1600427254
De nieuwe Nederlandse komedieserie ‘Niks te Melden’ met onder andere Theo Maassen, Henry van Loon Stefan de Walle en Jelka van Houten is totaal anders dan de doorsnee Netflix serie. Er gebeurt namelijk helemaal niks. Nu denk je misschien ‘nou lekker spannend’, er gebeurt ook niet letterlijk niks. Maar het wachten is de hele tijd op actie die niet komt.

Wachten op iets wat niet komt

De serie is gebouwd op twee duo’s en een trio die veel te veel tijd met elkaar doorbrengen en daardoor in allerlei ongemakkelijke situaties terecht komen. Veel van de acteurs zijn niet alleen acteur, maar ook komiek; dit geeft de serie een leuke lading mee. Je hebt namelijk de twee agenten in de veel te rustige meldkamer gespeeld door Jelka van Houten en Eva Laurenssen.
Verder heb je twee politieagenten die veel te veel tijd doorbrengen in een politieauto gespeeld door Henry van Loon en Stefan de Walle. En er zijn drie wat knullige criminelen gespeeld door Theo Maassen, Andre Dongelmans en Jim Deddes.
500 nikstemelden 16x9 hdf1600427337

Gebaseerd op een Australische serie

De serie Is een gebaseerd op de Australische serie; No Activity. . “Het was erg fijn om met mijn beste vriend Rik de oorspronkelijke tekst tot in de puntjes te vertalen en eindeloos fijn te slijpen, om dat vervolgens bij het filmen weer helemaal los te laten en er helemaal mijn eigen draai aan te geven. Erg schizofreen ook wel. ‘Wie heeft dit nou zo opgeschreven?’ Heb ik mezelf meerdere malen horen zeggen”, aldus Henry van Loon over het bewerken van Niks te Melden.
Ook Theo Maassen was er positief over de serie; “Ik heb door deze rol dingen over mezelf ontdekt die ik liever niet had willen weten”.

Een ijzersterke (komische) cast

Wat de serie vooral sterk is de voor Nederlandse begrippen ijzersterkte (komische) casting. Zo is een van Nederlands bekendste cabaretiers Theo Maassen te zien, die de onlangs met z’n show Situatie Gewijzigd op tv was. Maar ook Henry van Loon, onder andere bekend van De Luizenmoeder en tevens ook de vriend van Jelka van Houten, die ook in de serie te zien is. Maar ook bijvoorbeeld Stefan de Walle is in de serie te zien.
Onlangs vertelden Theo Maassen en Jim Degges over 'Niks te Melden' aan tafel bij 'De Vooravond'.

Niks te melden

Cast: Theo Maassen, Henry van Loon, Steffan de Walle, Jelka van Houten, Eva Laurenssen, Jim Degges, André Dongelmans
Releasedatum: aflevering 1; zondag 20 september via NPO Start of NPO 3
Genre: komedie

Populair Nieuws